Vrei să adopți un Ciobănesc Belgian Malinois? Iată care este alimentația potrivită pentru el

Belgianul Malinois este un câine mare, cu un corp atletic și musculos, ceea ce îi conferă o frumusețe aparte. Dar știai că alimentația unui Ciobănesc Belgian Malinois este unul dintre cele mai determinante aspecte pentru sănătatea sa fizică și psihică? Cu siguranță, vrei să oferi cea mai bună hrană pentru a-l vedea mereu sănătos și bine dispus. Din acest motiv, îți vom spune care este alimentația potrivită pentru el.

Hrana unui Ciobănesc Belgian Malinois în perioada de creștere

Este important de subliniat importanța respectării vârstei de înțărcare la adoptarea unui cățel. Un câine care este separat de mama sa prea devreme va avea probleme de socializare, precum și un sistem imunitar mai slab.

De la fătare până la 2 sau 3 luni de viață, hrana ideală pentru un cățel este laptele matern. Prin urmare, dacă din orice motiv ai adoptat un cățel înțărcat prematur, ar trebui să-i oferi lapte formulă până poate începe să consume alimente umede și solide.

Între a 6-a sau a 7-a săptămână de viață, un pui începe în mod natural să mănânce ce mănâncă mama sa, stimulat de propria sa curiozitate. Iar de la 2 luni poate mânca hrană pentru câini specială vârstei (Puppy sau Junior) care trebuie menținută până în momentul în care devine adult. De asemenea, este important ca aceasta să fie de cea mai bună calitate și să conțină toți nutrienții esențiali: proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale.

De câte ori ar trebui să mănânce un pui de ciobănesc belgian Malinois? Și cât de des?

Pe lângă faptul că trebuie să-i oferi o hrană de calitate, este important să-i oferi cantitatea adecvată pentru dezvoltarea fizică și psihică optimă a acestuia. În general, distribuția hranei și cantitatea adecvată de hrană pentru un cățel trebuie făcută în felul următor:

  • 2 – 3 luni: 150 până la 200 gr. pe zi, împărțite în 4 portii zilnice. În mod ideal, aceste porții trebuie oferite sub formă de terci,  așa că este bine să-i înmoi hrana uscată cu apă caldă înainte de a o oferi cățelușului.
  • 4 – 5 luni: de la 250 la 300gr. pe zi,  împărțite în 3 porții zilnice. În acest moment, cățelul va putea mesteca bine mâncarea, nemaifiind nevoie să o înmoi.
  • 6 – 8 luni: 300 sau 400 gr. pe zi, împărțite în 2 sau 3 porții zilnice.
  • 8 – 12 luni: de la 400 la 500 gr. pe zi, împărțite în 2 sau 3 porții zilnice.

Dacă, în schimb, te hotărăști să îi oferi mâncare preparată în casă, ideal este să consulți un medic veterinar cu privire la ce alimente să-i dai și care sunt cantitățile.

Hrana adecvată pentru un Ciobănesc Belgian Malinois adult

După 12 luni de viață, Ciobănescul Belgian Malinois va fi considerat adult și trebuie să-i dai de acum hrană pentru câini adulți de talie mare. Ca orice câine activ, cu mușchi bine dezvoltați, Ciobănescul Belgian Malinois trebuie să aibă parte de o hrană bogată în proteine ​​de calitate superioară și carbohidrați ușor de asimilat.

Hrana adecvată pentru un Ciobănesc Belgian Malinois în vârstă

De îndată ce câinele tău va împlini vârsta de 7 ani, poate fi considerat senior. Prin urmare, va trebui să-i schimbi hrana pentru adulți cu hrană pentru seniori. Câinii în vârstă necesită o atenție deosebită în ceea ce privește hrana pentru a evita supraponderabilitatea și fiindcă trebuie să ții cont de pierderea naturală a masei musculare pe care o experimentează. Din acest motiv, hrana lor trebuie să conțină un indice caloric mai mic decât al adulților și să fie ușor digerabilă.

Indiferent de vârsta sa, dacă decizi să-l hrănești cu hrană uscată, nu cu mâncare preparată în casă, alege hrană naturală cu probiotice care îi favorizează digestia, fără ingrediente cu potențial alergen (grâu, soia, lapte sau carne roșie), fără hormoni sau organisme modificate genetic.

1 thought on “Vrei să adopți un Ciobănesc Belgian Malinois? Iată care este alimentația potrivită pentru el”

  1. Buna ziua, frumos descris dar nimic deosebit. Daca sunteti crescatori de ciobanesc Malinois ati fi putut pune si cateva exemple de mancare recomandata si suplimente daca este cazul. Asta scrie pe toate pungile de mancare ce ati prezentat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top