11 dintre cele mai ciudate rase de câini

Câinii sunt animale de companie minunate, fiecare frumoase în felul lor. Însă, dorința ființei umane de a crea rase cu calități estetice și funcționale specifice, a dat naștere celor mai ciudate rase de câini pe care ți le poți imagina. Ceea ce cândva era considerat frumos, odată cu schimbarea gândirii colective, a devenit ciudat.

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că cei mai buni prieteni ai noștri sunt toți frumoși și ne privesc cu dragoste, chiar dacă arată ciudat. Acestea fiind spuse, iată care sunt 9 dintre cele mai ciudate rase de câini.

 • Câine chinezesc cu creastă

Lipsa părului pe alocuri, împreună cu fața ascuțită și corpul zvelt, transformă câinele chinezesc cu creastă în unul dintre cei mai ciudați câini pe care îi vei întâlni. Cantitatea de blană crește sau scade în funcție de fiecare exemplar, așa că există exemplare care chiar au tot corpul acoperit de blană și sunt puțin mai armonioși din punct de vedere estetic.

 • Ciobănesc Bergamasco

Acest câine din Alpii italieni este un amalgam de blană în mișcare. Mulți oameni îl consideră urât și ciudat tocmai din cauza acestei caracteristici și a dificultăților întâmpinate pentru ca blana lui să nu devină o serie de noduri imposibil de pieptănat. Deși în general pare murdar, dacă este îngrijit corespunzător poate fi la fel de frumos ca orice alt câine.

 • Xoloitzcuintle (câinele mexican fără păr)

Este o rasă ce aproape nu are deloc păr, originară din Mexic. În ciuda faptului că este proporționat și musculos, există oameni cărora le displace aspectul firav al acestui câine și faptul că nu are păr. Există însă și oameni care îl consideră un exemplar frumos și armonios.

 • Barzoi

Această rasă de câini descinde din ogarul arab și a fost crescută pentru a vâna lupi și iepuri de câmp. Această selecție artificială se datorează corpului său subțire, înalt și părului său mătăsos și lung. Văzut din față, acest câine are un aspect ciudat, pare slab, dar grațios. Nu toată lumea îl consideră urât, deși este adevărat că blana lui zdrențuită contrastează puțin cu corpul lui zvelt.

 • Terrier Bedlington

Acest câine are un corp rotunjit de la cap până la spate. Unii oameni îl consideră frumos și chiar îi tund părul lung pentru a-i accentua rotunjimea, alții însă cred că este un câine cu o siluetă atipică. Fără îndoială, coafura de pe cap atrage atenția.

 • Affenpinscher

Pentru cei cărora le plac câinii cu părul scurt, Affenpinscher este o alegere proastă. Ceea ce este cel mai puțin apreciat la acest câine este părul lung care îi acoperă fața netedă, ceea ce îl face să semene cu un leu mic cu picioare subțiri. În ciuda acestei caracteristici, mulți îl consideră un exemplar frumos, aproape ca un ursuleț viu.

 • Leopard Catahoula

Originar din Statele Unite, acest câine ciudat și frumos își trage numele de la petele de pe blană, asemănătoare cu cele ale felinelor mari. În plus, ochii săi albaștri și tendința de heterocromie îl fac și mai neobișnuit printre rasele de câini.

 • Lundehund norvegian

Deși la prima vedere pare un câine foarte normal, această rasă este înzestrată cu o caracteristică destul de izbitoare: are câte 6 degete la fiecare picior. 4 degete înainte și două spre interior, ca un deget mare uman. S-a dorit crearea unei asemenea rase de câine pentru a le îmbunătăți prinderea păsărilor pe stânci, deoarece acești câini erau folosiți pentru a vâna păsări pe stânci.

 • Catalburun

Acest câine, văzut din profil, nu are nimic ieșit din comun. Cu toate acestea, dacă îl privești din față îi vei observa cu ușurință nasul rupt, rezultat al unui defect genetic apărut în timpul încercării de a crea o rasă de câine de urmărire potrivită pentru vânătoare.

 • Câinele cântăreț din Noua Guinee

În afară de aspectul său oarecum asemănător unui dingo, această rasă are o calitate foarte neobișnuită: nu poate latră. Urletele lui seamănă cu cele ale unui lup, cu excepția faptului că își modulează vocea într-un mod asemănător  unui cântec (de unde și numele).

 • Mastiff Napoletan

Mastifful Napoletan face parte dintre cele mai ciudate rase de câini din cauza excesului de piele. Mastifful Napolitan este un câine mare ale cărui riduri creează impresia că fața îi alunecă. Este credincios și teritorial, deoarece este câine de pază.

Îți dorești un câine mai ciudat? Înainte de a alege un astfel de câine, află cât mai multe informații despre îngrijirile de care are nevoie pentru a trăi fericit și sănătos alături de tine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top