Alimentația potrivită pentru câinele lup cehoslovac

Vrei să-ți iei un pui de câine lup cehoslovac? Există câteva lucruri pe care este bine să le știi cu privire la alimentația potrivită pentru el. Câinele lup cehoslovac nu are cerințe nutriționale diferite de cele ale unei alte rase. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu există alternative care să-i ofere beneficii pentru sănătate.

Câinele lup cehoslovac este o rasă care provine din încrucișarea dintre un ciobănesc german și un lup. Rezultatul este un câine liniștit, supus, dar cu forța și rezistența rudei sale sălbatice.

Să crești un câine de această rasă nu este ușor, deoarece caracteristicile sale sălbatice îl pot determina să aibă nevoie mai multă atenție decât alți câini. Printre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont pentru a menține starea bună de sănătate a câinelui lup cehoslovac este alimentația sa.

Hrană pentru câini vs mâncare preparată în casă

Hrana uscată este una dintre cele mai bune alegeri pentru  majoritatea raselor de câini, deoarece conține nutrienții necesari unei dezvoltări sănătoase. Dacă îi vei oferi câinelui tău hrană pentru câini îl vei ajuta să crească sănătos. Atenție, însă! Aceasta trebuie să fie de cea mai bună calitate.

Presupunerea că mâncarea preparată în casă conține nutrienți mai buni decât alimentele procesate poate fi considerată corectă. Cu toate acestea, în practică acest lucru nu este atât de simplu precum pare, deoarece trebuie creată o dietă care să îndeplinească toate cerințele nutriționale ale câinelui. Acest lucru este destul de dificil, deoarece mai multe proteine ​​animale trebuie gătite în același timp. În plus, orice deficiență de nutrienți poate crea probleme de sănătate câinelui.

Prin urmare, cea mai bună opțiune este de obicei hrana pentru câini creată din ingrediente atent selecționate, care îi asigură toți nutrienții necesari unei dezvoltări sănătoase. Însă, ocazional, îi poți oferi câinelui și mâncare pregătită în casă. În acest fel, câinele va beneficia de ce este mai bun din ambele tipuri de hrană, dându-ți șansa de a varia în același timp tipul de hrană consumată de câinele lup cehoslovac.

Și, după cum deja ți-am spus, hrana pe care i-o vei da câinelui tău trebuie să fie de cea mai bună calitate. O modalitate „ușoară” de a alege hrana potrivită este să te uiți la ingredientele enumerate pe etichetă. Ingredientul principal trebuie să fie de origine animală.

Unele mărci comerciale reduc costurile de producție folosind paste, lapte, grâu etc. ca ingrediente principale. Cu toate acestea, metabolismul câinilor nu poate procesa corespunzător nutrienții conținuți de aceste ingrediente, așa că nu sunt foarte indicate pentru ei.

Porții și cantități

Alimentația unui câine-lup cehoslovac nu este foarte diferită de cea a altor câini, așa că rațiile sunt aceleași pe care le-ai oferi unui alt câine de mărimea lui. În timpul etapei de creștere, ar trebui să îi oferi între 2 și 3 porții pe zi în primele 2 sau 4 luni de viață, iar începând cu vârsta de 6 luni aportul trebuie crescut la 4 porții.

În etapa adultă (la vârsta de un an și jumătate), trebuie să-i oferi 3 porții pe zi. Totuși, reține că aceste porții pot fi modificate în funcție de nevoile energetice ale câinelui. Dacă face multă mișcare sau are o viață foarte solicitantă, s-ar putea să aibă nevoie de mai multă hrană pentru a-i acoperi consumul de energie.

Este normal să crezi că alimentația câinelui lup cehoslovac este diferită de cea a altor rase, deoarece provine din încrucișarea cu un animal sălbatic. Acest lucru nu este complet incorect, dar oferindu-i hrană de calitate completa si echilibrata pentru caini de talie mare, îi vei satisface toate cerințele nutriționale. În orice caz, pentru a afla mai multe despre cum să te ocupi de creșterea unui câine lup cehoslovac și care este alimentația cea mai potrivită pentru el, poți lua oricând legătura cu un medic veterinar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top