Tipuri de jucării nerecomandate pentru câini

Dacă doriți să vă asigurați că prietenul vostru necuvântător se joacă în siguranță, este indicat să știți care sunt jucăriile nerecomandate câinilor. Cel mai bine este să preveniți nu să vindecați.

Câinilor le place enorm să se joace, mai ales în primele luni de viață. Jucăriile pot fi o sursă de bucurii nesfârșite, dar dacă există obiecte implicate, este foarte important să cunoașteți jucăriile care nu sunt recomandate câinilor. Multe dintre ele pot provoca accidente cu adevărat grave pe termen scurt și lung.

Pentru a alege o jucărie pentru câinele vostru, trebuie să țineți cont de câteva detalii importante pe care le vi le vom spune în cele ce urmează. Dacă urmați aceste sfaturi, veți avea siguranța că prietenul vostru se va juca fără niciun pericol.

Jucării nerecomandate câinilor:

  • Jucării deteriorate

Mulți câini preferă anumite jucării, astfel încât acestea se uzează mult mai repede. Chiar dacă nu vreți să-i luați  câinelui jucăria preferată, gândiți-vă că există riscul ca în timp aceste jucării să se rupă și câinele să înghită părți din ele care îi pot pune viața în pericol.

Nu lăsați câinele să se întristeze pentru că și-a pierdut jucăria. Căutați alte opțiuni mult mai sigure și mai frumoase pentru el: la urma urmei, câinii sunt animale care se adaptează într-o măsură mai mare sau mai mică la schimbări.

  • Jucării vopsite

Câinii văd în culori și acesta este un factor care se ia în considerare la fabricarea jucăriilor. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că cele care nu sunt vopsite corespunzător pot deveni periculoase pentru câini. Vopseaua poate fi ingerată de câine și poate fi extrem de toxică, deoarece conține substanțe foarte dăunătoare, cum ar fi plumbul.

Din păcate, acest lucru nu este reglementat în prezent atunci când vine vorba de fabricarea jucăriilor, așa că trebuie să fiți foarte atenți atunci când le alegeți.

  • Discuri zburătoare

În privința acestor jucării există păreri pro și contra. Utilizarea unui disc de plastic implică anumite riscuri: câinele poate să-l lovească și să se rănească singur sau să-l rupă și să ingereze bucăți de plastic.

Cu toate acestea, în prezent există discuri zburătoare realizate special pentru câini, din materiale flexibile greu de rupt. În orice caz, este o jucărie care trebuie folosită întotdeauna sub supraveghere.

  • Mingi de tenis

Aceste bile pot părea potrivite pentru câini datorită flexibilității și culorilor strălucitoare, dar și fiindcă sunt o opțiune mai ieftină. Cu toate acestea, fibra de sticlă din care sunt fabricate poate deteriora grav smalțul de pe dinții câinelui.

Pe de altă parte, aceste obiecte sferice sunt ușor de spart de câini.

  •  Obiecte de uz casnic

Mulți câini sunt mai atrași de obiecte precum animale de pluș, papuci sau șosete decât jucării. Unele persoane își lasă câinele să se joace cu lucrurile lor, dar acest lucru poate prezenta un risc serios.

Nu numai că este o opțiune proastă din cauza pericolului de ingestie sau intoxicație, dar veți promova și un comportament distructiv și posesiv al câinelui.

  • Pietre, bastoane și alte obiecte de pe sol

Imaginile virale ale câinilor care cară un băț uriaș în gură sunt cu adevărat amuzante, dar, în realitate, bățul poate fi o jucărie foarte riscantă. În cazul bețelor, cele mai mari pericole sunt ingestia de așchii sau așchiile care pătrund în gingii.

Pietrele și alte obiecte, pe de altă parte, sunt susceptibile de a fi ingerate, cu tot ceea ce presupune acest lucru. De asemenea, imaginați-vă că mestecați o piatră. Ce ar păți dinții voștri?

Alegerea unei jucării potrivite pentru câinele vostru poate părea o odisee după ce ați citit toate acestea, dar nu vă faceți griji. Atâta timp cât vă cunoașteți câinele și îi cunoașteți preferințele și defectele, va trebui doar să le alegeți în magazine specializate după ce țineți cont de sfaturile unui expert.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top