Tips&tricks privind alegerea nisipului pentru pisici în funcție de stilul tău de viață

Creșterea unei pisici în casă nu mai este deloc un lucru dificil. Știi de ce? Fiindcă în prezent există o gama variată de nisip pentru pisici pe piață. Nu trebuie să îți faci griji în privința alegerile celui mai potrivit nisip pentru pisica ta.

Din contră, opțiunile sunt atât de multe, încât uneori te pot copleși și te pot determina să cumperi prima punga de nisip pe care o vezi sau pe care o cunoști. Dacă dorești să afli care sunt diferențele dintre diferitele produse și care nisip se potrivește cel mai bine stilului tău de viață și al pisicii tale, te sfătuim să citești acest articol cu mare atenție.

Ce tipuri de nisip pentru pisici există

Nisipul pentru pisici devine din ce în ce mai sofisticat. Din acest motiv, producătorii se străduiesc să găsească materiale și aditivi care să îmbunătățească proprietățile igienice ale acestor produse și să ofere diferite game care sunt adaptate nevoilor animalelor și ale proprietarilor acestora. În general, se pot distinge 4 tipuri de nisip pentru pisici: nisip absorbant, aglomerant, nisip silicat și vegetal.

Nisipuri absorbante: sunt compuse din materiale argiloase precum silicatul de calciiu sau sepiolitul. Pot absorbi cantități mari de lichid, ceea ce le crește capacitatea de a elimina mirosurile și de a menține igiena litierei. Deși unele dintre aceste nisipuri pot menține mirosurile urâte sub control timp de până la 30 de zile, lichidul se adună în partea inferioară a tăvii, de aceea este indicat să schimbi tot nisipul o dată pe săptămână.

Nisipuri aglomerante: acestea sunt fabricate astfel încât murdăria să poată fi îndepărtată cu ușurință zi de zi, fără a fi nevoie să schimbi întregul nisip. Există nisipuri aglomerante realizate cu fibre organice, dar majoritatea sunt compuse din materiale precum bentonita, care are proprietatea de a face „bile” prin absorbția lichidului, permițând solidului și rămășițelor lichide să fie îndepărtate cu ușurință fără a se acumula. Este indicat să schimbi complet litiera pentru a o spăla și dezinfecta cel puțin o dată pe lună.

Nisipuri naturale: sunt compuse din materiale naturale precum celuloză, orz sau resturi de porumb. În multe cazuri, acestea sunt biodegradabile, compostabile și respectuoase față de mediu și au marele avantaj că, în cantități mici, pot fi aruncate în toaletă. Unele dintre acestea au o putere mare aglomerantă. Deoarece în multe cazuri nu sunt parfumate, sunt cea mai bună opțiune pentru persoanele și pisicile sensibile la parfumurile puternice.

Nisip silicat: acesta este un produs relativ nou fabricat cu dioxid de siliciu, un material sintetic foarte poros și foarte absorbant. Este la fel ca materialul cu care sunt umplute plicurile cu silica gel care sunt incluse în ambalajul produselor sensibile. Gelul absoarbe urina și deshidratează rămășițele solide, captând mirosul. Sunt o opțiune potrivită dacă ai mai multe pisici.

Alege nisipul pentru pisici în funcție de stilul de viață

Atunci când alegi între un tip de nisip sau altul, cel mai bine este să ții cont de preferințele pisicii tale, dar și de stilul tău de viață și de priorități. Urmează aceste sfaturi pentru a găsi nisipul cel mai potrivit pentru tine și pisica ta.

Dacă mirosurile te deranjează, alege nisipuri parfumate sau cele care țin sub control mirosurile.

Dacă ești în căutarea confortului, este mai bine să cumperi nisip aglomerant. Cu o întreținere zilnică minimă, acest nisip poate dura până la 30 de zile fără a fi nevoie să schimbi litiera. În plus, puterea sa mare aglomerantă împiedică murdărirea marginilor și fundului litierei, facilitând curățarea.

Dacă ești preocupat de mediu, alege un nisip ecologic, utilizează materiale ecologice sau reciclate.

Dacă dorești să nu te chinui cu întreținerea, alege nisipuri absorbante. Aceste nisipuri absorb foarte bine umezeala și ajută la captarea mirosurilor urâte.

Acum, că știi totul despre nisipuri, trebuie doar să alegi în funcție de nevoile pisicii tale și de stilul tău de viață. Urmează aceste sfaturi pentru a alege nisipul potrivit și nu uita să cumperi o litieră mică prima dată, astfel încât să nu pierzi bani dacă pisica ta nu este mulțumită de schimbări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top