Tipuri de alimente adorate de pisici

Chiar dacă hrana potrivită pentru felinele domestice, indiferent dacă este făcută în casă sau cumpărată din comerț, trebuie stabilită în funcție de greutatea și vârsta lor, sigur ți-ai dori să-i oferi pisicii tale și recompense. Însă, dacă îi dai, nu trebuie să-i oferi mai multe recompense decât trebuie.

Fără a-i neglija hrana, îi poți oferi pisicuței tale câteva alimente apetisante drept recompensă. Și, deși fiecare pisică este diferită și nu tuturor pisicilor le place același lucru, pe lista cu alimentele de care îți vom vorbi în cele ce urmează, sigur există alimente adorate de pisica ta, pe care i le vei putea da drept recompensă.

De asemenea, după cum sigur știi, animalul tău de companie care toarce este foarte inteligent și are un simț al mirosului excelent. Așa că, va afla în curând ce îi place și va găsi modalități de a îți spune asta. În plus, ar trebuie să-i respecți porțiile zilnice de hrană pentru a nu fi supraponderal și să-i  calculezi și caloriile zilnice pe care ar trebui să le consume, inclusiv alimentele date drept recompensă, pe care le adoră. Pisicile au o reputație bine câștigată de gurmande. Așa că în porții mici și fără a-i dezechilibra alimentația, îi poți oferi câteva alimente care îi sunt pe plac.

Iată, așadar, lista de alimente pe care pisica le va adora:

Dincolo de deliciile pe care le poți achizitiona din magazine și care, în general, sunt pe placul pisicilor, unele alimente care se găsesc cu siguranță în cămara sau frigiderul tău, îți vor încânta pisica. Ținând cont că aceste animale sunt carnivore, vom începem cu „mâncărurile” care includ proteine ​​animale. Aici includem carnea de:

  • Peşte. Se pare că pisicile preferă somonul, peștele undițar și tonul. Nu uita să i-l oferi fără oase.
  • Vită (vacă). Tai-o în porții mici sau toac-o.
  • Pui sau curcan. Evită să-i dai pielea, care conține multă grăsime.
  • Porc. Le place. Acest lucru explică de ce multe alimente comerciale încorporează aceste ingrediente în formulele lor. În toate cazurile, și pentru a evita posibili paraziți, ar trebui să-i oferi animalului tău carne gătită.

Laptele și derivatele se află printre opțiunile preferate ale pisicilor domestice. În plus, printre deliciile pe care pisica ta le va cere cu siguranță de la tine se numără și produsele lactate, pe care ar trebui să le consume cu moderație:

  • Brânză. Mai ales dacă este tare și gustoasă și i-o oferi rasă. Sigur nu va refuza să lingă o lingură sau o farfurie în care i-ai pus brânză tartinabilă. În plus, în acest fel îi oferi suplimentar calciu.
  • Iaurt. Dă-i natural, nu cu arome.
  • Lapte. Acesta trebuie să fie fără lactoză pentru a preveni problemele digestive, în special diareea.

Atenție! Pisicilor le plac și cerealele. Deși făina și cerealele nu fac parte din alimentația naturală a pisicilor, apropierea de om le-a făcut să-și extindă gusturile alimentare în timp. Așadar, nu trebuie să te surprindă faptul că pisicii o să-i placă:

  • Orezul. În plus, este ideal pentru că le ajută în cazul apariției unei probleme gastrointestinale.
  • Pastele. Dă-i din cele neumplute și evita să le combini cu sosuri care pot conține ingrediente dăunătoare pisicii, cum este cazul cepei.
  • Fursecurile. Îi poți da, dar nu e bine să abuzezi de dulciuri.

Există pisici domestice înnebunite după o porție de fructe sau legume. Cele care mănâncă fructe și legume preferă, de exemplu, dovleac sau pepene verde.

Recompensează-ți pisica cu alimente care îi plac

Acum știi, îți poți recompensa pisicuța cu o mică porție de mâncare pe lângă hrana sa obișnuită. Pisica ta îți va spune ce preferă să mănânce și ce nu. Dar înainte de a-i oferi anumite alimente, este bine să te asiguri că nu sunt dăunătoare pentru sănătatea sa.

Cu siguranță, în timp, vei reuși să creezi o  listă cu alimentele preferate ale pisicii tale, pe care le poate mânca fără să-și dezechilibreze dieta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top