7 dintre cele mai ciudate rase de pisici

Pisicile sunt animale incredibile care ne bucură zilele și ne aduc zâmbetul pe buze. În prezent, există aproximativ 100 de rase de pisici recunoscute oficial, dar cu siguranță nu știți nici măcar jumătate dintre ele. Iată 7 dintre cele mai ciudate rase pisici.

  1. LaPerm

Una dintre cele mai ciudate pisici din lume este LaPerm, o rasă originară din Oregon, SUA, numită așa pentru blana sa lungă și creață (asemenea unui „permed”). Prima pisică LaPerm s-a născut femelă și fără păr, dar după câteva luni și-a dezvoltat o blană mătăsoasă și ondulată din cauza unei mutații la o genă dominantă. Curios este că, de atunci, aproape toți masculii acestei rase se nasc fără păr și mulți alții îl pierd de mai multe ori de-a lungul vieții. Aceste feline sunt sociabile, liniștite, foarte afectuoase față de stăpânii lor, echilibrate și foarte curioase.

  1. Sphynx

O altă rasă ciudată de pisici din lume și cea mai cunoscută la nivel internațional este pisica Sphynx, care nu are blană, desi aceasta afirmatie nu este în totalitate corectă. În realitate au un strat de păr foarte fin și scurt, imperceptibil cu ochiul liber și la atingere. Pe lângă absența blănii, o altă caracteristică a rasei Sphynx este corpul robust și ochi mari care sunt și mai vizibili datorită capului chel.

Aceste feline au apărut printr-o mutație naturală și sunt afectuoase, pașnice, dependente de stăpâni, dar și sociabile, inteligente și curioase.

  1. Exotic shorthair

Exotic Shorthair sau pisica exotică este o pisică ciudată care a apărut din încrucișarea dintre un British Shorthair și un American Shorthair. Aceasta rasă are constituția unei pisici persane dar cu părul scurt, fiind robustă, compactă, cu forme  rotunjite. Datorită ochilor mari, nasului scurt și plat și urechilor mici, pisica exotică are o expresie facială drăguță și dulce, poate părea chiar tristă uneori. Blana este scurtă și densă, dar necesită totuși foarte puțină îngrijire și nu năpârlește mult, fiind potrivită pentru cei care suferă de alergii. Este o pisică calmă, afectuoasă, loială și prietenoasă, asemenea pisicilor persane, dar mai activă, jucăușă și curioasă.

  1. Pisica Elf

Continuând cu cele mai ciudate pisici din lume, trebuie să vorbim și despre pisica Elf care nu are nici ea blană. Poartă acest nume datorită asemănării sale cu această creatură mitică. Rasa a apărut relativ recent în urma încrucișării dintre o pisică Sphynx și una American Curl.

Deoarece nu are păr, această pisică trebuie să facă baie mai des decât alte pisici și, de asemenea, nu poate sta mult la soare. Pe de altă parte, este foarte sociabilă și foarte inteligentă.

  1. Ucraina Levkoy

Dintre cele mai ciudate rase de pisici din lume face parte și Ucraina Levkoy, o pisică de talie medie cu aspect elegant. Principalele sale caracteristici sunt absența blănii sau prezența sa în cantitate foarte puțină, urechile îndoite, ochii mari, migdalați, în culori strălucitoare, capul lung și plat și profilul unghiular.

Această rasă de pisici este afectuoasă, sociabilă și inteligentă. A luat naștere în 2004, datorită încrucișării unei femele Sphynx și a unui mascul cu urechi lăsate, care a avut loc în Ucraina. Din acest motiv, se întâlnesc doar acolo și în Rusia.

  1. Peterbald

Una dintre cele mai ciudate pisici din lume aparține acestei rase. Peterbald este o rasă de talie medie originară din Rusia, care a luat naștere în 1974.  A apărut în urma încrucișării dintre un donskoy și o pisică orientală cu păr scurt și se caracterizează prin absența blănii, având urechi lungi de liliac, picioare lungi ovale și bot în formă de pană. Are un corp subțire și elegant și, deși poate fi confundată cu pisica egipteană sau cu cea Sphynx, pisica Peterbald nu are burtă ca cealalte.

Pisica Peterbald este cuminte și sunt curioasă, inteligentă, activă și foarte prietenoasă, dar este și foarte dependentă de afecțiunea stăpânilor.

  1. Munchkin

O altă rasă de pisici ciudate este și Munchkin care, datorită unei mutații genetice naturale, este o pisică de talie medie, cu picioare mai scurte decât în mod normal, asemănătoare cu ale unui teckel. În ciuda acestui fapt, poate să sară și să alerge fără probleme (la fel ca și alte rase) și, de obicei, nu are probleme la nivelul coloanei vertebrale care sunt asociate cu acest tip de structură corporală.

În ciuda faptului că picioarele din spate sunt mai mari decât cele din față, pisica Munchkin este ageră, activă, jucăușă și afectuoasă. Poate avea o greutate cuprinsă între 2 și 3 kilograme.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top