3 trucuri pe care le poate învăța o pisică

Pisicile la fel ca și câinii pot învăța diverse trucuri. Procesul de dresaj este similar, deși trebuie avut în vedere că pisica este un animal mult mai independent. În plus, dresajul unei pisici adulte și sedentare este mai greu decât al celei tinere.

A da laba, a căuta mingea sau a se rostogoli sunt câteva dintre trucurile pe care o pisică le poate învăța. Dacă ai o relație bună cu pisica ta, o poți învăța aceste mici trucuri pentru a te bucura din plin de timpul petrecut cu ea.

Ce poți să o înveți

Ca și în cazul câinilor, trucurile pe care le poate învăța o pisică sunt nesfârșite. Depinde foarte mult de imaginația ta și de cât de cooperantă este pisica ta. Cele mai obișnuite trucuri sunt statul în șezut, căutarea mingii, rostogolirea etc. Cu toate acestea, o pisică poate efectua și alte trucuri.

Limitele sunt stabilite de tine și de pisica ta, deși este indicat să nu o pui să stea în poziții nenaturale sau să facă lucruri pe care nu le poate înțelege. În funcție de relația dintre voi, poate face mai multe sau mai puține trucuri.

Reține! Dresajul ar trebui să fie un moment distractiv. Nu te enerva niciodată pe pisică, este un lucru contraproductiv. În plus, acest lucru o poate speria. Trebuie să ai răbdare și să folosești întotdeauna recompense. Așadar, iată ce o poți învăța:

1.   Învață-ți pisica să dea laba

 • Cu recompensa ascunsă în palmă, întinde-ți brațul în fața pisicii. Înainte îi poți arăta mâncarea, astfel încât să vrea să o mănânce.
 • Spune-i „Salut”, „ Dă lăbuța”, fie o comandă la alegere.
 • Așteaptă până când încearcă să-ți atingă mâna cu laba. Dacă încearcă să o prindă în gură, retrage-ți mâna și spune „Nu”.
 • Când ți-a întins laba, dă-i răsplata.

După mai multe ședințe va începe să facă acest lucru fără ezitare. E posibil ca la început să execute mai greu comanda, dar este normal. După ce învață comenzile, poți elimina recompensele dacă vrei. Cu toate acestea, este bine să repeți dresajul și să-i oferi recompense din când în când.

Odată ce stăpânește trucul, o poți învăța să bată laba cu palma ta. Chiar dacă nu primești mâncare de fiecare dată, este un truc rapid și ușor pe care îl va învăța fără probleme.

2. Învârtire sau rostologire

O poți învăța să se învârtă înainte de a primi o recompensă sau poate, de asemenea, să se întindă pe pământ și să se rostogolească.

Învârtire

 1. Primul truc este relativ simplu. Pisica se va învârti cu toate cele patru picioare în contact cu solul.
 2. Pentru ca pisica să se învârtă, trebuie doar să întorci mâna peste capul său, permițându-i să vadă recompensa.Vei desena în aer mișcarea virajelor.
 3. Pisica ta va urmări mișcarea mâinii tale cu ochii și cu corpul. Folosește cuvinte precum „Învârte-te”, „Rostogolește-te” sau pe cele pe care le preferi. Repetă-le de mai multe ori, în ședințe diferite.

Rostogolire

 1. Acest truc este puțin mai dificil decât precedentul, dar cu răbdare și efort, îl poate face. Vei folosi aceeași tehnică ca în cazul precedent.
 2. Singurul lucru pe care trebuie să-l învețe mai întâi pisica este să se întindă pe pământ. Odată ce este în acea poziție, repetă trucul mișcând mâna în jurul ei.
 3. Pisica ta va urmări mișcarea cu ochii și în final se va rostogoli.

Nu uita întotdeauna să îți recompensezi pisica. Mai ales în timpul dresajului.

3.Căutarea și aducerea unei jucării

Acest truc este foarte distractiv și, totodată, este perfect pentru pisicile supraponderale. Trucul constă în aruncarea unei jucării care îi place foarte mult și în determinarea pisicii să ți-o aducă. Ar trebui să fie un șoarece de pânză sau o minge moale. Esențial este ca pisica să poată lua cu ușurință obiectul în gură și să nu-l rupă ușor. Poți alege o jucărie nouă, fie una care îi place foarte mult.

După cum bine știm, pisicilor le place să pândească și să urmărească obiecte. Vor învăța ușor acest truc, deoarece sunt mai active decât câinii. Pași de urmat:

 • Arată-i jucăria și mișc-o prin fața sa. Vei observa că i se dilată pupilele și adoptă deja poziția de urmărire. Dacă nu, ar trebui să-i oferi jucăria de mai multe ori și să o recompensezi.
 • Aruncă jucăria. Încearcă să o arunci cât mai departe posibil. Dacă pisica ta nu are loc să alerge, probabil că nu va merge după ea și nu se va uita unde o arunci.
 • Pisica ta va alerga după jucărie. La început doar se va juca cu ea. Du-te după jucărie și arunc-o din nou. Simplul fapt că o arunci din nou o va stimula.
 • Dacă nu ți-o aduce, recompenseaz-o de fiecare dată când se apropie de jucărie.

Mai mult decât un truc, este un joc între voi. Pisica ta îl va adora. În plus, este o modalitate bună de a o determina să facă mișcare în interior. Se poate face și în aer liber, dar pisica ta poate să nu se simtă în deplină siguranță alergând pe afară. Odată ce a înțeles jocul, îți va aduce jucăria pe canapea sau în pat. Succes!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top