Husky inu: ce e bine să știi despre această rasă

Încrucișarea dintre un Husky Siberian și un Shiba Inu a contribuit la apariția lui Husky Inu, un câine cu un corp musculos, urechi triunghiulare și bot asemănător cu cel al unei vulpi. Deși Husky Inu este un câine hibrid al cărui loc și an de proveniență nu sunt exact cunoscute, există și alte fapte importante care pot fi luate în considerare pentru a-l cunoaște mai bine. Dacă vrei un câine din această rasă, îți vom spune tot ce trebuie să știi pentru a avea grijă de el așa cum se cuvine.

Originile câinelui Husky inu

Pentru început, este necesar să precizăm faptul că nu se cunoaște locul nașterii acestui câine inteligent și frumos. Cu toate acestea, este clar că aparține unei rase mixte ce poartă numele de Siberian Shiba, Shusky sau Inu Husky mix.

Istoria lui Husky Inu a început odată cu încrucișarea a doi câini de rasă pură. Unul dintre ei este câinele Husky Siberian, un câine de origine rusă care este recunoscut pentru expedițiile sale în Alaska. Celălalt este câinele Shiba Inu, un câine japonez a cărui istorie datează de la începutul civilizației.

Caracteristici fizice

Câinii Husky siberieni încrucișați cu Shiba Inu sunt în general de talie medie. Acest câine hibrid atinge o înălțime între 38 și 50 de centimetri. În plus, poate cântări între 11 și 22 de kilograme. Trebuie menționat faptul că femelele și masculii diferă în ceea ce privește mărimea și greutatea, deși nu sunt diferențe notabile.

Pe de altă parte, blana acestui câine este mai asemănătoare cu cea a câinelui Shiba Inu, adică are o blană de mărime medie. În orice caz, și în funcție de distribuția genetică a părinților, este posibil ca și părul lor să aibă lungimea câinelui Husky. Acesta poate fi roșcat, asemănător cu cel al unei vulpi, sau negru, gri, maro și chiar crem.

Husky inu are un cap triunghiular, un bot asemănător cu cel al vulpilor sau al lupilor, urechi ascuțite și mușchi destul de dezvoltați. În mod similar, unele exemplare au heterocromie și au fiecare ochi de o culoare diferită.

Personalitatea unui Husky Inu

Din punct de vedere al temperamentului, este normal ca acest câine să acționeze conform geneticii sale predominante. Totuși, în general, se poate spune că este un câine destul de răutăcios și energic, care trebuie să interacționeze de mic cu alți câini și animale pentru a-și stăpâni caracterul dominant.

Trebuie remarcat faptul că, dacă câinele tău Husky Inu se va asemăna mai mult cu Shiba, va fi foarte independent. Dar dacă temperamentul lui va fi mai asemănător unui Husky, animalul tău de companie va fi mult mai afectuos. În orice caz, trebuie precizat că, deși are personalitate puternică, nu este un câine agresiv sau periculos.

Comportamentul unui pui Husky inu

Indiferent de temperamentul care predomină la această rasă hibridă, este esențial ca dresajul lui să înceapă de la o vârstă fragedă. Acest lucru se datorează faptului că este un câine destul de agitat care trebuie monitorizat și dresat pentru a evita problemele de comportament.

Educaţia unui Husky inu

Pe de altă parte, trebuie menționat că dacă nu ai experiență în creșterea câinilor nu este indicat să-ți iei un Husky Inu, educația acestui câine necesită multă dăruire și răbdare. Acest prieten cu patru picioare are nevoie de o socializare adecvată pentru a învăța să trăiască în diferite medii fără nicio problemă. Procesul este esențial în special între vârsta de 6 și 8 săptămâni.

În plus, acest animal de companie trebuie dresat folosind tehnici precum întărirea pozitivă. Chiar și dresajul cu ajutorul jocurilor ar putea da rezultate bune, deoarece este o modalitate didactică de a-l atrage și de a-i menține mai mult atenția.

Îngrijirea unui Husky inu

Una dintre cele mai importante aspecte privind îngrijirea acestui câine este legat de blana sa, întrucât blana lui trebuie periată zilnic, mai ales pentru a evita formarea de noduri. De asemenea, activitatea fizică este esențială la un Husky Inu, deoarece este un câine foarte energic, care necesită plimbări, jocuri, exerciții fizice și chiar stimulare mentală. În mod ideal, ar trebui plimbat până la 3 ore pe zi.

Această activitate fizică trebuie completată cu hrană pentru câini, completă și echilibrată, care îi poate satisface toate nevoile nutriționale.

Sănătatea unui Husky inu

Din fericire, acest câine este mai rezistent deoarece este rezultatul încrucișării a două rase pure. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu se poate îmbolnăvi. De exemplu, este posibil ca un Husky Inu să dobândească patologii care să-i afecteze articulațiile, cum ar fi displazia de șold sau luxația patelară.

În concluzie, acest câine energic și afectuos are nevoie de multă îngrijire și atenție pentru a duce o viață de calitate. În plus, trebuie dresat corespunzător pentru a deveni un animal de companie mai puțin dominant și mai prietenos. Deci, dacă ai vrea un Husky Inu, asigură-te că ai suficientă experiență pentru a-l crește așa cum se cuvine.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top