Sunt hainele confortabile pentru câini?

Ne place să le cumpărăm haine câinilor noștri. Ni se par tare drăguți îmbrăcați, însă, dincolo de acest aspect, trebuie luat în considerare comportamentul câinelui pentru a afla dacă este se simte confortabil cu haine sau nu.

Această dezbatere este frecventă între stăpâni și profesioniști. Este vorba despre o alegere pur estetică sau îmbrăcămintea poate fi cu adevărat utilă pentru câini?

Pentru a oferi un răspuns exact la această întrebare, vă vom dezvălui factorii de care trebuie să țineți cont pentru a lua o anumită decizie cu privire la îmbrăcarea câinilor.

Factori determinanți: este confortabil pentru câini să poarte haine?

În primul rând, trebuie să înțelegeți că aceste animale au o temperatură corporală mai mare decât cea a oamenilor, aproximativ 38 ° C, în general. Astfel, nu toți câinii au nevoie de îmbrăcăminte pentru a menține această temperatură. Blana, rasa și constituția lor vor determina cât de necesară este îmbrăcămintea sau nu.

În general, câinii mici, cățelușii și vârstnicii sunt cei care ar putea avea nevoie de îmbrăcăminte călduroasă, mai ales iarna. Acest lucru se datorează faptului că rasele mici au o suprafață corporală mai mare în comparație cu greutatea lor, astfel încât pierd căldura mai ușor decât câinii mari.

Schimbările bruște de temperatură pot pune în pericol sănătatea câinelui și pot provoca gripă, așa că trebuie luată în considerare îmbrăcarea sa pentru a împiedica îmbolnăvirea.

Cum să procedați pentru ca animalul de companie să se simtă confortabil îmbrăcat?

Cel mai important lucru este să înțelegeți că nu trebuie să vă forțați animalul de companie să poarte haine inconfortabile. Bunăstarea animalului și sănătatea acestuia primează.

Nu trebuie să alegeți hainele care vă plac vouă, ci pe acelea care protejează câinele de frig. Prin urmare, este important să analizați comportamentul câinelui vostru în felul următor.

Cum să identificați dacă un câine se simte confortabil îmbrăcat

Dacă modul de acțiune al câinelui nu este același ca atunci când nu poartă haine, este pentru că nu tolerează pe deplin acest nou obiect pe corpul său. La fel, câinele se poate obișnui cu hainele încetul cu încetul, atâta timp cât nu-l presați. Amintiți-vă că aceste animale nu au aceeași nevoie ca omul de a-și acoperi trupurile.

De asemenea, comportamentul câinelui vă va informa dacă se simte speriat de haine. Acest lucru se întâmplă atunci când îmbrăcămintea în cauză este mare sau are diverse ornamente deranjante. Pentru a evita această situație este bine să cumpărați hăinuțe în funcție de mărimea fiecărui câine.

Iată alți parametri de care trebuie să țineți cont astfel încât câinele să poarte haine fără probleme:

Acoperiți-i spatele de la gât până la baza cozii câinelui.

Alegeți haine din materiale care nu-l împiedică la mers și nu-i limitează mișcările. În cazul paltoanelor sau jachetelor, este bine ca mânecile să nu fie prea lungi.

Evitați să încălțați câini cu cizmulițe. Acestea sunt recomandate numai pentru zăpadă sau gheață.

Nu le puneți tot felul de accesorii pe cap. Foarte puțini câini se simt confortabil cu benzi sau pălării pe cap, deoarece le limitează auzul și vederea.

Feriți-i de reacțiile alergice sau cutanate

Un alt aspect de care ar trebui să țineți cont este că pielea câinilor poate fi afectată atunci când poartă haine foarte strânse pe corp. Se recomandă ca hainele să nu nici prea mari, nici prea mici. Alegeți hăinuța în funcție de dimensiunile câinelui astfel încât să nu-i rănească pielea și să-i provoace mici arsuri.

Materialul îmbrăcămintei câinelui va determina confortul și bunăstarea animalului de companie. Lâna îi poate ține cald, dar îi provoacă și mâncărime. Bumbacul, pe de altă parte, se usucă mai greu, așa că nu-l îmbrăcați cu o hăinuță de bumbac când mergeți într-un loc unde câinele se poate uda.

Țesătura impermeabilă este cea mai bună opțiune pentru climă temperată.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că fermoarele sau închizătorile pe care le poate avea îmbrăcămintea nu afectează pielea câinelui în timp ce acesta se mișcă, în caz contrar, vor apărea leziuni care se vor infecta dacă nu le observați la timp. În ceea ce privește alergiile, puteți recurge la testarea țesăturii pe animalul de companie timp de câteva ore.

În cele din urmă, câinii nu au nevoie de o colecție mare. Sunt suficiente doar câteva ținute. Rețineți că nevoile lor sunt diferite de ale voastre și că principalul lucru este că se pot simți confortabil cu hainele pe care poartă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top