Soluții pentru îngrășarea unei pisici subnutrite

Din păcate, există tot mai multe pisici abandonate de oameni care nu înțeleg ce înseamnă responsabilitatea față de un suflet nevinovat. Îți este milă de pisicile care trăiesc pe stradă? Ai vrea să adopți și tu una pentru a-i da șansa la o viață mai bună? Îți vom spune ce poți face pentru ca pisica pe care o adopți să-și recapete greutatea normală.

Mergi cu pisica la veterinar

Primul lucru pe care trebuie să-l facem atunci când adoptăm orice animal de companie este o vizită la veterinar. Acesta o va consulta pentru a afla care este starea ei de sănătate, apoi îi va face toate vaccinurile necesare și o va deparatiza.

În cazul în care pisica pe o adopți este subnutrită, medicul veterinar îți va spune ce trebuie să faci pentru ca aceasta să ia în greutate. Totuși, dacă nu ai cum să mergi cu pisica la medicul veterinar, trebuie, în primul rând, să deparazitezi animalul și să-i oferi hrană pentru pisici bogată în proteine ​​și fără prea multe grăsimi pentru a o ajuta să-și întărească musculatura.

Carnea de pasăre fiartă (întotdeauna fără sare) este o soluție ideală pentru pisici. În plus, este și sănătoasă. Astfel, pisica va lua în greutate fără probleme.

Cauza principală a malnutriției

Lipsa hranei este principala cauza a pisicilor malnutrite. Cu toate acestea, această cauză apare de obicei la pisicile de câteva luni și nu este atât de comună la pisicile adulte. Dacă malnutriția este cauzată de lipsa de hrană, trebuie să îi oferi pisicii hrană și apă cât mai curând posibil. Atenție! Dă-i porții mici și dese pentru a evita o schimbare prea bruscă a ritmului intestinal. Dacă singura cauză a malnutriției este lipsa de hrană, în câteva săptămâni pisica va lua în greutate și își va reveni complet.

Bile de păr în stomacul pisicii

O altă cauză comună și mai periculoasă decât lipsa hranei o constituie prezența bilelor de păr în stomac, sau în intestin. În acest caz va trebui să-i dai vaselină, iar cel mai ușor mod de a face acest lucru este prin ungerea unui picior al pisicii cu ea. Pisica își va linge laba pentru a elimina materia lipicioasă și va ingera produsul. Vaselina va ajuta pisica să elimine ușor bilele de păr, care o deshidratează și o împiedică să mănânce regulat. Dacă această problemă nu este rezolvată la timp, poate deveni o chestiune periculoasă pentru sănătatea pisicii.

Atunci când bile de păr sau alte obiecte (șnururi, fire etc.) obstrucționează intestinul pisicii, apar diverse simptome:

 • tuse uscată repetată
 • vomă după masă
 • apatie
 • dezinteres pentru hrană

Uneori, paraziții precum puricii pot determina pisica să-și lingă părul mai des, ceea ce contribuie la formarea bilelor de păr în tractul intestinal.

Alte cauze ale malnutriției

Malnutriția poate apărea și ca urmare a altor boli de care pisica poate suferi:

 • paraziți interni
 • sida felină
 • gripa felină
 • toxoplasmoză
 • febră
 • diaree
 • leucemie etc.

Tocmai din acest motiv este important să mergi cu pisica la specialist. Doar el poate stabili dacă pisica este subnutrită fiindcă suferă de o anumită boală.

Hrana potrivită pentru o pisică subnutrită

Procesul de îngrășare a unui pisici subnutrite este destul de complicat, deoarece fiecare caz este diferit și unic. Pentru ca întregul proces să aibă succes și pentru ca pisica să ajungă la greutatea ideală, este bine să oferi pisicii tale o hrana pentru pisici hranitoare si savuroasa dar in portii mici. Hrana umeda este mai apetisanta, conține o cantitate mai mare de apă, ceea ce va contribui la o hidratare optimă a pisicii si poate fi combinata cu hrana uscata.

Așadar, dacă vrei să adopți o pisică abandonată iar aceasta este subnutrită, ține cont de soluțiile oferite pentru ca animalul tău de companie să fie sănătos și fericit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top