Ashera, cea mai scumpă pisică din lume. Ce trebuie să știi despre ea

Ai auzit despre pisica Ashera? Ți-ar plăcea un astfel de animal de companie?  Iată ce trebuie să știi înainte de a lua o decizie.

Informații generale despre pisica Ashera

Cunoscută și ca pisica Jaguar, Ashera este o pisică ciudată cu origini controversate.

Cât costă o Ashera?

Prețul unei pisici Ashera este cu adevărat exorbitant: 17 mii de euro pentru modelele standard, 45 de mii de euro pentru varianta Snow și 100 de mii de euro pentru Real. Tocmai din acest motiv, am spus că este cea mai scumpă felina din lume. De ce este așa scumpă?

Este o pisică creată în laborator, pe baza gusturilor și nevoilor cumpărătorului. Acest lucru a stârnit numeroase controverse din punct de vedere etic și nu numai. Mai exact, această specie a fost creată în laboratorul Lifestyle Pets din Statele Unite la începutul secolului al XXI-lea, în urma încrucișării servalului african cu leopardul asiatic și pisica comună. Rezultatul a fost acest animal care se remarcă prin frumusețea sa incredibilă.

Habitat și stil de viață ideal

Pisica Jaguar are tendința de a fi leneșă, de a-și petrece cea mai mare parte a zilelor tolănindu-te prin casă. Din acest motiv, habitatul său ideal este caracterizat de o grădină mare, în care dispune de spațiu suficient și stimuli pentru a se distra, a se juca și a efectua activitate fizică. Atenție însă la frig, descendenții său sunt felinele obișnuite să trăiască în climate foarte calde și poate fi sensibilă la temperaturi scăzute.

Pisica Ashera: originile și istoria rasei

După cum am spus, Ashera nu există în natură. Este o pisică creată în laborator. Părinții acestei rase? Două pisici sălbatice: servalul african și pisica leopard asiatică. Puii rezultați în urma împerecherii dintre cele două animale, au fost ulterior încrucișați cu pisici domestice comune, dând naștere pisicii Ashera.

Cel responsabil de crearea noii rase este Simon Brodie, fondatorul companiei Lifestyle Pets. Scopul său a fost să creeze un animal programat genetic pentru a se potrivi preferințelor și nevoilor clienților. Ținând cont de faptul că prețul de achiziție al unei pisici din această rasă este foarte mare, Ashera este o felină aleasă în principal de VIP-uri sau oameni foarte înstăriți. Pentru a preleva o mostră, există o listă de așteptare de cel puțin 9 luni. De fapt, într-un an se vând până la maximum 100 de animale.

Aspectul și caracteristicile fizice

Poreclită Pisica Jaguar, Ashera este o pisică impunătoare, cu aspect sălbatic.

Corp

Ashera are o greutate medie-mare, poate cântări până la 15 kg. Are 50 cm înălțime și 120 cm în lungime. Este agilă și slabă, dar are o musculatură tonifiată și robustă.

Cap

Ascuțit și de formă triunghiulară, capul pisicii Jaguar pare mai mic decât restul corpului. Ochii par ca niște mici bile verzi sau de culoarea mierii și sunt apropiați. Printre cele mai deosebite caracteristici ale pisicii Ashera se numără urechile: mari, cu o bază foarte largă și ascuțite la capete.

Blană

Un alt factor caracteristic al pisicii Jaguar este blana, care poate fi de diferite tipuri. Cea mai întâlnită este cea standard, cu pete de leopard. Blana Snow este albă cu nuanțe de chihlimbar. În cele din urmă, blana Royal are o nuanță crem cu pete sau dungi negre și portocalii. Blana Asherei este scurtă, densă și mătăsoasă. Poate fi făcută hipoalergenică, pentru cine dorește.

Picioare

Ashera are picioare slabe, proporționale și musculoase, care contribuie la aspectul său suplu și grațios.

Sănătatea și îngrijirea pisicii Ashera

Ashera este o pisică in general sanatoasa si foarte longevivă. Durata medie de viață  a acestui exemplar este de 24 de ani.

Hrana ideală

Care este hrana ideală pentru o pisică Ashera? O astfel de pisică este indicat să mănânce hrană pentru pisici, completă și echilibrată, bogată în nutrienți. Ea trebuie să conțină proteine ​​animale și vegetale, carbohidrați, grăsimi, vitamine și apă.

Pe de altă parte, este la fel de important să se evite riscul creșterii în greutate, la care este predispusă această rasă. Fiind o pisică mijlocie-mare, este esențial să i se administreze suficientă hrană pentru a-și satisface nevoile nutriționale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top