Sfaturi privind îngrijirea unui Boxer

În prezent, din ce în ce mai multe persoane își doresc să-și mărească familia cu nou membru, unul special. Este vorba despre un animal de companie, un câine mai exact.

Cu toate acestea, înainte de a îți lua un câine, trebuie să te asiguri că alegi rasa ideală pentru familia ta. Când vine vorba de rase speciale, cum ar fi boxerul, trebuie să te asiguri că știi de ce are nevoie acesta pentru a putea crește în armonie și a fi complet fericit. Boxerul este foarte jucăuș și afectuos, ceea ce îl face potrivit pentru o familie cu copii.

În cele ce urmează, îți vom spune cum să ai grijă de un boxer astfel încât să te bucuri de un câine sănătos, ideal pentru familia ta. Sosirea puiului de boxer ( la vârsta de 6 sau 8 săptămâni) sau a unui boxer adult va fi începutul unei noi vieți pe care nu o vei uita niciodată.

Cum să ai grijă de un cățeluș boxer

Toți cei care s-au bucurat sau se bucură de prezența unui boxer în viața lor știu că sunt cu adevărat drăguți, jucăuși și afectuoși. Sunt cunoscuți drept „bebeluși veșnici” datorită firii lor jucăușe. Deși este important să  învețe comenzile de bază de la o vârstă fragedă, adevărul este că de obicei învăța repede și ușor.

Dacă urmează să adopți un cățeluș boxer, trebuie să fii conștient de faptul că, în momentul adoptării, nu ar trebui să aibă mai puțin de 6-8 săptămâni. Separarea sa rapidă de mama sa poate împiedica câinele să socializeze corect cu alți câini. Din această cauză poate deveni agresiv și poate învăța greu să controleze instinctul de a mușca sau de urina peste tot prin casă.

Cățelușul boxer nu va necesita mult mai multă îngrijire decât orice cățeluș atunci când ajunge într-o casă nouă. Trebuie să ai totul pregătit pentru întâmpinare: un pat confortabil și cald (situat într-un loc cu puțin trafic, astfel încât să se odihnească corespunzător, un castron pentru hrană și unul pentru apă, jucării, perii…

Ce ar trebui să învețe un cățeluș boxer

Există multe lucruri pe care un cățeluș trebuie să le învețe înainte de an. Iată lucrurile de bază pe care trebuie să-l înveți:

Cățelușul trebuie să continue să socializeze cu mediul, câinii, pisicile și tot felul de oameni. Contactul frecvent îl va împiedica să se teamă sau să reacționeze agresiv în viitor. Socializarea trebuie să aibă loc temeinic până la vârsta de 21 de săptămâni.

Trebuie să fie însoțit în orice moment, un cățeluș izolat poate prezenta rapid probleme de comportament.

Trebuie să i se permită să doarmă suficient, fără să fie deranjat, dar când se trezește trebuie stimulat cu jucării, activități, mângâieri…

Trebuie învățat să urineze pe covorașul absorbant, pentru ca mai târziu să învețe să urineze afară.

Trebuie să începi să-l obișnuiești cu zgarda și lesa, făcând mici plimbări prin casă, astfel încât odată finalizată schema de vaccinare să poți ieși cu el la plimbare și să meargă destul de bine.

Îl poți scoate la plimbare pentru a socializa, dar nu trebuie să-l lași să se apropie de alți câini, pentru a împiedica îmbolnăvirea sa.

Trebuie învățat să-și controleze mușcătura, astfel încât să știe cum să-și stăpânească forța când se joacă cu tine.

Trebuie să-l înveți să stea singur acasă. Acest lucru este esențial pentru a evita deteriorarea lucrurilor sau urinarea în locuri nepotrivite.

Trebuie să-l înveți comenzile de bază (șezi, vino, stai, pleacă sau culcat).

Trebuie să-l obișnuiești să fie atins în diferite părți ale corpului, pentru a te asigura că va sta cuminte la fiecare control veterinar. Urmând același tipar, trebuie să-l obișnuiești cu baia, cu mersul cu mașina și, în cele din urmă, cu alte situații pe care le poți întâlni în viitor.

Sfaturi privind cea mai bună hrană pentru un boxer

Boxerul trebuie hrănit corespunzător în funcție de vârsta pe care o are. Ideal este să-i oferi hrană pentru câini de înaltă calitate, completă și echilibrată, care sa-i satisfacea toate nevoile nutriționale, de preferat diningrediente naturale, fără conservanți, coloranți sau aditivi artificiali, fără hormoni sau organisme modificate genetic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top