Care este cea mai bună mâncare pentru pisici

Dacă ești stăpânul unei pisici, cu siguranță îți dorești să afli care este cea mai bună mâncare pentru pisici. Este un lucru absolut normal, având în vedere că o hrană pentru pisici de cea mai bună calitate garantează dezvoltarea lor sănătoasă. Iată, așadar, câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare când alegi cea mai bună mâncare pentru pisici.

Sfaturi privind alegerea celui mai bun tip de mâncare pentru pisici

Pentru a te asigura că pisica ta este întotdeauna sănătoasă, te sfătuim să respecți următoarele recomandări:

Nu hrăni pisica cu mâncare de casă;

Pisica este un animal carnivor. Prin urmare, trebuie să consume taurină. Acest aminoacid este necesar pentru o bună circulație, digestie, reproducere și vedere a animalului tău de companie. Deci, dacă îți vei hrăni pisica cu hrană pentru pisici de cea mai bună calitate, vei contribui la buna funcționare a organismului său;

Pisicilor nu le plac în general alimentele dulci, condimentate sau cu aromă puternică. Evită să le incluzi în dieta sa;

– Există alimente toxice pentru pisici (afla mai multe aici);

 – Pe lângă mâncare, reține că trebuie să-i pui mereu la dispoziție apă proaspătă și curată. Dacă nu îi place apa, nu o va bea, astfel încât există riscul de a se deshidrata.

Amintește-ți că există diferențe între o pisică și alta. Așa că, trebuie să găsești mâncarea care se potrivește cel mai bine nevoilor și caracteristicilor sale. Din acest motiv, este important să iei în considerare aspecte precum rasa și vârsta pisicii, precum și textura hranei atunci când o alegi.

Tipul de rasă definește ce mâncare pentru pisici este cea mai bună?

Fiecare rasă are un comportament și o personalitate diferită. Prin urmare, mai jos, îți vom spune de ce este important să iei în considerare rasa unei pisici atunci când alegi cea mai bună mâncare pentru pisici.

Rase precum Maine Coon, Ragdoll și Savannah cresc mari. Acestea ar trebui să consume o hrana care să le ajute să-și mențină greutatea.

Rasa siameză este cea care are cele mai multe reacții alergice față de unele ingrediente din hrana pentru pisici. O opțiune nutrițională excelentă pentru aceste feline este o mâncare super-premium și hipoalergenică.

Pisicile din rasele Singapore și British sunt mici și foarte active. Prin urmare, mâncarea lor trebuie să conțină ingrediente bogate în calorii.

Rasele fără păr, cum ar fi Sphynx sau Peterbald, au nevoie de o hrană bogată în calorii pentru a-și menține căldura corpului. Mai ales dacă locuiesc în zone reci.

Rasele cu păr lung, precum Himalaya sau Angora, ar trebui să consume o hrană premium sau super-premium, care este fabricată din ingrediente cu conținut scăzut de calorii.

Pisica persană ar trebui să consume hrană pe care să o poată mesteca cu ușurință, întrucât forma botului său este plată. În plus, un sortiment cu conținut scăzut de calorii este perfect și pentru această rasă de pisici, deoarece acestea tind să aibă un comportament sedentar.

Importanța hranei ținând cont de vârsta unei pisici

Trecerea timpului produce schimbări în comportamentul animalului de companie. Prin urmare, atunci când crește și este activ, are cerințe nutriționale diferite decât atunci când ajunge la vârsta adultă și nu mai este așa activ.

Textura mâncării este la fel de importantă

Textura mancarii pentru pisici este la fel de importantă ca și criteriile menționate mai sus. Iată avantajele și dezavantajele mâncării umede și uscate:

  • Pisica se hidratează în principal din apa provenită din mâncarea pe care o consumă.
  • Hrana umedă pentru pisici are o consistență nutrițională mai mare și este mai gustoasă.
  • Hrana umedă pentru pisici crește senzația de sațietate, reducând aportul dintre mese.
  • Alimentele umede îmbunătățesc digestia prevenind constipația.
  • Pe de altă parte, mâncarea uscată pentru pisici, datorită texturii sale, ajută la eliminarea tartrului dentar. Cu toate acestea, consumul său frecvent determină pisica să bea mai multă apă.
  • Dacă îi vei da pisicii doar mâncare uscată, va crește riscul apariției pietrelor la rinichi dacă ea nu bea suficientă apă.
  • Dacă îți vei hrăni pisica atât cu mâncare umedă, cât și cu uscată (sau o poti mixa direct in bol, daca accepta), o vei ajuta să aibă un tract urinar sănătos. Acest amestec de texturi îi menține sănătatea dentară, îi îmbunătățește metabolismul și o ajută să-și mențină greutatea.

Ce altceva poate influența alegerea unui anumit tip mâncare?

Pe lângă rasa, vârsta și textura hranei, ar trebui să iei în considerare și următoarele aspecte înainte de a decide ce hrană pentru pisici este cea mai bună:

– Activitate desfășurată în fiecare zi;

– Ce preferințe alimentare are pisica;

– Etapa de reproducere;

– Starea fiziologică.

Așadar, nu uita că vizitele regulate la medic și alegerea unei hrane de cea mai bună calitate vor contribui la menținerea vitalității pisicii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top