Sfaturi privind hrănirea cățelușilor

Un câine adult sănătos este unul care a fost crescut așa cum se cuvine, a avut parte de o dietă echilibrată, cu un aport necesar de proteine ​​și nutrienți.

Hrănirea cățelușilor se face în funcție de vârsta lor și de momentul nașterii. În primele 45 de zile, cel mai indicat este laptele matern. Odată terminată această etapă, începe înțărcarea și perioada în care trebuie să le oferim alte tipuri de alimente.

Câinii cresc foarte repede. Trebuie să anticipăm schimbările care vor avea loc.

Hrănirea cățelușilor este un proces diferit de cel al oamenilor

Toți specialiștii veterinari sunt de acord că puii și câinii adulți, în general, nu pot mânca la fel ca oamenii. Nu uitați că există alimente de uz uman care le pot afecta sănătatea.

Alături de tipul de hrană pe care o oferim puilor, este necesar să ținem seama de alte aspecte, cum ar fi cantitatea și frecvența aportului alimentar, care vor varia în funcție de ritmul de creștere al animalului. În primele patru luni, puii pot beneficia de patru sau cinci mese pe zi. Treptat mesele vor scădea la trei, iar în final câinele adult ar trebui să mănânce o dată pe zi.

Laptele matern la pui

După cum vedem, laptele matern este esențial pentru primele zile de viață ale cățelușilor. Cei mici trebuie să fie alături de mamă în primele 45 de zile de alăptare și să sugă lapte bogat în nutrienții de care vor avea nevoie pentru a se dezvolta normal.

Dacă puii nu sunt capabili să bea lapte matern din orice motiv, trebuie căutată o formulă potrivită în magazinele cu produse destinate animalelor de companie. În orice caz, este bine să consultăm medicul veterinar, pentru a afla cum trebuie să procedăm corect.

Sfaturi privind hrănirea cățelușilor

După cum am văzut, mâncarea pregătită în casă nu este potrivită nevoilor nutriționale ale cățelușilor. O utilizare continuă a acesteia poate provoca deficiențe sau excese ale anumitor nutrienți care pe termen lung pot reduce calitatea vieții animalului.

De asemenea, unele alimente de uz uman pot fi toxice pentru cățeluși și pentru animale în general.

Hrana concentrată pentru animalele de companie este cea mai bună variantă pentru câinii înțărcați. Hrana uscată pentru câini conține o cantitatea echilibrată de vitamine, fibre și proteine ​​de care puii au nevoie pentru a trăi fericiți și sănătoși în toate etapele vieții lor.

Cel mai bun concentrat pentru cățeluși este cel potrivit pentru vârsta lor. Dieta puilor variază în funcție de perioada de maturizare a corpului. Prin urmare, este esențial să alegem acele alimente care conțin probiotice și vitamine, deoarece le întărește sistemul imunitar și le protejează flora.

Când ajung la vârsta de șase luni, cățelușii încetează să mai fie pui și devin câini tineri, aproape câini adulți. În această fază vor avea nevoie de calciu și fosfor. Deși foarte dezvoltați, sunt în continuă creștere și trebuie să-și întărească oasele și devină flexibile.

Hidratarea este un alt aspect fundamental. Puii au nevoie de hidratare permanentă pentru a fi sănătoși. Trebuie să aibă mereu apă proaspătă și curată la dispoziție. De asemenea, este necesar să le spălăm zilnic vasul în care mănâncă și zona unde le punem hrana.

Cantitatea ideală de mâncare

Nu trebuie să le oferim puilor prea multă mâncare. Acest lucru le poate deteriora sistemul digestiv și poate pune prea multă presiune asupra coloanei, printre altele. Luarea în greutate într-un timp scurt nu este o chestiune benefică animalului de companie.

Informații privind doza adecvată de mâncare care trebuie oferită micilor noștri prieteni cu blană pot fi găsite pe punga cu mâncare.

Nu există o cantitate standardizată de mâncare, ea va depinde de vârsta, rasa, activitatea fizică a cățelului etc. Este important să cântărim periodic cățelușul pentru a ne asigura că are greutatea potrivită pentru vârsta, dimensiunea și rasa sa.

Mâncare și exerciții fizice

Cățelul nu trebuie hrănit imediat, înainte sau după exercițiu fizic. Cel mai bine este să-i oferim mâncare la oră după ce a făcut efort fizic. De asemenea, este bine ca animalul să se odihnească o perioadă după ce a mâncat. Acest lucru previne disconfortul digestiv, chiar și disconfortul acut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top