4 rase de câini cărora le este mereu foame

Motivul pentru care există câini cărora le este mereu foame este unul hormonal.

Faptul că există câini mereu flămânzi poate fi legat de rasa sau de încrucișările sale. Totuși, este legată și de anumite boli, cum ar fi obezitatea sau hipotiroidismul. Acest lucru se datorează faptului că dorința de a mânca este controlată, printre altele, de un hormon numit leptină.

Leptina este secretată de adipocite, celule grase care sunt formate din 95% grăsimi. Acest hormon acționează la câteva ore după ce a mâncat câinele și indică faptul că a mâncat deja suficientă mâncare.

Am putea crede că acei câini obezi și cu un volum mai mare de adipocite ar produce mai multă leptină și, prin urmare, ar mânca mai puțin. Cu toate acestea, atunci când există multă leptină serică, apare rezistența și corpul nu mai răspunde la acest hormon, astfel că animalului îi este întotdeauna foame.

4 rase de câini cărora le este întotdeauna foame

Rasele de câini cărora le este mereu foame sunt cele care, datorită geneticii, au de obicei o cantitate mai mare de grăsime sau o anumită tendință de a lua în greutate. Este foarte important să controlați cantitatea de hrană pe care acești câini o consumă și, în plus, să facă destul de multe exerciții fizice zilnic. Iată câteva exemple de astfel de rase:

Labrador retriever

Labradorul Retriever pe lângă faptul că unul dintre cei mai nobili câini dintre animalele de companie, este și un câine căruia îi este mereu foame.

Acest tip de câine este originar din Marea Britanie. Este folosit în principal la vânătoare, mai exact la aducerea vânatului.

Nu este o rasă foarte veche, originea sa datând cam de la începutul secolului XX. Este posibil să fi fost folosit de pescarii locali la aducerea peștelui, deoarece sunt foarte buni înotători.

Pielea și blana sa sunt bogate în grăsimi care îl protejează perfect de umiditate și frig. Activitatea fizică scăzută și excesul de hrană determină acest câine să ia rapid în greutate și să producă o rezistență la leptină care îi provoacă mereu senzația de foame.

Golden retriever

Rasa golden retriever are o origine similară cu cea a labradorului retriever, dar această rasă este folosită și la vânătoare cu arme de foc.

Cu talia mai mare decât cea a labradorului și cu o tendință de îngrășare mai scăzută, golden retriever-ul este unul dintre câinii cărora le este întotdeauna foame.

Sunt câini cu un nivel ridicat de activitate, foarte inteligenți și care se plictisesc rapid dacă nu au suficiente antrenamente olfactive. Dacă nu își consumă energia în mod corespunzător, își pot îndrepta atenția către mâncare.

Mops

Mopsul este o rasă originară din China, dar dezvoltată în Marea Britanie, unde a ajuns în secolul al XVI-lea. Acești câini au corp compact, bine dezvoltat, cu grăsime (care nu trebuie confundată cu obezitatea).

Se pare că mopsului îi este mereu foame. În plus, trebuie avut grijă pentru că poate ingera obiecte nealimentare. Printre altele, acest lucru se datorează rezistenței la leptină.

Buldog

Strămoșul bulldogului era cunoscut sub numele de bandog, un câine folosit în lupta cu taurii. Această informație datează de la mijlocul secolului al XVII-lea. Mai târziu, în cursul secolului XIX, a apărut o versiune asemănătoare bulldogului pe care îl cunoaștem astăzi.

Urmașul bandogului, bulldogul a devenit mai rotofei, datorită faptului că acumulează mai mult țesut adipos sub piele, care are multe pliuri. Această caracteristică face ca rasă să fie foarte predispusă la probleme ale pielii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top