Beneficiile hranei umede pentru pisici

Atunci când trăim cu un animal de companie în casă, ne facem griji în privința lui. Având în vedere că este un alt membru de familie, ne dorim să aibă o viață frumoasă. Din acest motiv, acordăm o mare atenție alimentației lui.

Este adevărat că uneori avem îndoieli cu privire la hrana pe care trebuie să i-o oferim. Mâncare umedă sau numai uscată? Aceasta este dilema.

Prin urmare, ne-am propus să vă dezvăluim beneficiile hranei umede pentru pisici. Mâncarea umedă este foarte necesară animalelor de companie. V-ați întrebat vreodată de ce?

Hrana umedă hidratează pisicile

Este adevărat că, de regulă, pisica nu bea multă apă, dar trebuie să fie bine hidratată. Prin urmare, atunci când vorbim despre mâncare umedă, ne referim la tot ceea ce are o concentrație de apă de aproximativ 60%. Vom desoperi acest lucru atât în conserve, cât și în pliculețe, unde sosurile sau gelatina vor fi baza excelentă a unei diete ca aceasta. Deși așa cum am discutat, hrana umedă hidratează mai bine pisicile, pentru o dietă echilibrată, cel mai bine este să o combinați cu cea uscată.

Scăderea problemelor urinare

Deoarece au mai multă apă în corp, vor avea mai puține problemele urinare. Urinarea frecventă sau urina mai fluidă, le va permite pisicilor să se bucure de sănătate, deoarece există un risc mai mic de infecții sau probleme care sunt, de asemenea, legate de lipsa hidratării. Mâncarea umedă este de bază în alimentația lor zilnică.

Pierdere în greutate

Mai multă apă, greutate mai mică sau grăsimi mai puține. Cu toate acestea, nu este singurul factor. Fără îndoială, dacă animalul de companie este sterilizat, știm că poate lua în greutate uneori. Prin urmare, trebuie să îi controlați frecvent tipul de mâncare pe care îl consumă și cantitatea sa.

Mâncarea umedă intră iar în joc, deoarece joacă un rol important. Întrucât conține apă, cu siguranță le va satisface mai mult. Încercați să o combinați cu cea uscată și alegeți întotdeauna una care să fie în concordanță cu caracteristicile animalului.

Mai puține calorii

Acest aspect este legat de punctul precedent. Din nou vorbim despre problema greutății. Mâncarea umedă are calorii, nu putem nega asta. Dar este adevărat că, având mai multă apă, nu este la fel de calorică ca mâncarea uscată. Prin urmare, în acest caz este de preferat să limitați mai mult cantitățile, în timp ce cu hrana umedă puteți fi întotdeauna puțin mai generoși. Deși nu trebuie să depășiți limita. Animalul de companie va vedea mai multă hrană, pentru că cea umedă se umflă mai mult, dar va mânca mai puțin.

Se va sătura mai repede

Deoarece trebuie să vă hrăniți pisica, fără a depăși limita, este indicat să mizați pe o soluție mai concretă. Aceasta este mâncarea umedă. Odată ce o va consuma, va apărea mai devreme senzația de sațietate. Acest lucru se întâmplă datorită sosurilor care o fac să se sature mai repede decât atunci când consumă hrană uscată.

Așadar, acest tip de hrană este mai bun pentru animalele de companie, întrucât nu vor fi flămânde niciodată. De asemenea, este o soluție bună și pentru voi, întrucât veți fi siguri că pisicile s-au săturat.

Un tranzit intestinal mai bun

Un alt mare beneficiu al acestui tip de mâncare este că va elimina constipația. Fără îndoială, aceasta este o altă problemă cu care animalele de companie se pot confrunta în fiecare zi. În acest caz, totul se va rezolva grație apei pe care o conține acest tip de hrană. Pisicile nu vor avea probleme cu tranzitul intestinal. Prin urmare, vor fi mai fericite.

Având în vedere că hrana pe care pisicile o consumă le influențează procesul de creștere, felul cum se simt și tonusul muscular, este important să le oferiți hrană de cea mai bună calitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top