Cum vă puteți distra animalele de companie în timpul carantinei

Datorită instaurării stării de urgență din cauza coronavirusului, nu vă puteți plimba câinii atât cât v-ați dori. Cu toate acestea, vă puteți juca cu ei în casă. Există diverse idei pe care le puteți pune în aplicare.

Coronavirusul ne determină să stăm acasă. Acest fapt este obositor atât pentru noi oamenii, cât și pentru animalele de companie, în special pentru cele obișnuite să facă plimbări lungi în parc sau pe câmp, precum câinii. Cu toate acestea, nu toate animalele de companie se vor plictisi în timpul carantinei.

Papagalii sau pisicile ( animale de companie care nu ies la plimbare) se vor bucura mai mult de prezența voastră.

Coronavirusul sau COVID-19 este considerat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) o pandemie. Adică o boală virală care afectează populația umană la nivel mondial.

Singura modalitate de a preveni răspândirea virusului este să stați în casă și să evitați contactul cu alți oameni. Acest virus, deși poate trăi puțin timp în afara corpului, are nevoie de noi pentru a supraviețui. Prin urmare, dacă nu intrăm în contact unii cu alții, vom stopa răspândirea lui.

Plimbarea animalelor de companie în timpul carantinei

Înainte de a vă oferi sfaturi despre cum vă puteți distra animalele de companie în timpul carantinei, nu uitați că nu există dovezi științifice care leagă infecția cu coronavirus de animalele de companie. Cu toate acestea, este bine să fiți precauți când ieșiți la plimbare cu ele.

Când vă plimbați animalul de companie acoperiți-vă mâinile cu mănuși și evitați să atingeți ceva cu ele.

Odată ajunși pe stradă, aveți grijă ca lesa retractabilă să fie cât mai lungă, pentru ca animalul de companie să se plimbe în voie.

Există multe lucruri pe care va dori să le adulmece, dar în aceste condiții, nu-i permiteți să se apropie de urina și de fecalele altor câini. Redirecționați ferm traseul, dar ușor, astfel încât animalul să nu se enerveze și să înceapă să tragă de lesă.

Odată reveniți acasă, aruncați mănușile, spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun, folosiți un gel dezinfectant și, dacă este posibil, dezinfectați labele animalului de companie cu șervețele antibacteriene de uz veterinar.

Cum să vă jucați cu animalul de companie în timpul stării de urgență?

Într-o situație normală, puteți ieși afară oricând. În această perioadă trebuie să vă jucați cu el în casă. Cât stați acasă aveți ocazia să-l învățați lucruri noi. Să răspundă la anumite comenzi, să urmărească anumite obiecte.

În această perioadă legătura dintre voi poate deveni una și mai strânsă.

Jocuri olfactive pentru animalele de companie în timpul carantinei

Jocurile olfactive sunt esențiale pentru echilibrul mental al câinelui vostru. Acest tip de jocuri favorizează legătura dintre stăpân și câine, dar și autocontrolul, gestionarea frustrării, încrederea în sine și stima de sine.

Unul dintre cele mai ușoare jocuri este acela de a crea un labirint în casă. Puneți obstacole, cum ar fi scaune, mese, cutii, perne și jucării. Apoi, așezați strategic hrană apetisantă și puneți câinele să o caute. La început, este posibil să nu înțeleagă exact ce trebuie să facă. De aceea, este bine să-i spuneți să vă urmeze și să-i arătați unde sunt recompensele.

Pe de altă parte, dacă v-ați antrenat câinele să caute diverse lucruri, îi puteți ascunde jucăriile sau, de asemenea, mâncarea, prin casă. Dați-i ordinul „caută” și se va distra un timp.

Profitați de orele de masă pentru a vă juca puțin. Nu îi oferiți toată mâncarea într-un singur bol. De exemplu, în interiorul unei cutii, puneți haine vechi, ziare, reviste etc. Ascundeți boabele între aceste lucruri. Acest lucru va determina câinele să-și folosească nasul pentru a descoperi unde se află mâncarea sa. Dacă scoateți câinele afară imediat după acest exercițiu, veți observa că, pe stradă, va fi mult mai relaxat.

Aceste tipuri de jocuri sunt cele mai obositoare pentru un câine. Îl obosesc mai tare decât rundele de alergat, joaca cu mingea sau interacțiunea cu alți câini, deoarece oboseala este mentală și nu fizică. În plus, veți reduce nivelul de stres al animalului.

Jocuri de contact

Din moment ce voi și animalul vostru de companie nu puteți ieși mult afară, puteți juca jocuri de contact. Jucați-vă pe covor cu el, rostogoliți-l, lăsați-l să vă lingă și să se joace cu voi, așa cum ar face cu un alt câine. Cu toate acestea, dacă constatați că prietenul vostru necuvântător nu își controlează bine forța atunci când se joacă, jucați altceva.

Învățați-l să vă țină companie pe canapea

Dacă îi permiteți câinelui să urce pe pat sau pe canapea, invitați-l să stea lângă voi pentru o perioadă. Mângâiați-l și lăsați-l să se bucure de compania voastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top