Importanța proteinelor pentru câini

Pe lângă incidența directă asupra mușchilor, proteinele influențează și structura osoasă și sistemul imunitar.

Mâncarea este o necesitate în viața animalului de companie. Nu este suficient să fie bine hrănit, ci că trebuie să îi oferim nutrienții necesari. Prin urmare, în acest articol vom vorbi despre importanța proteinelor pentru câini.

Ce rol au proteinele pentru câini?

Știm deja că cei mai buni prieteni ai omului sunt carnivori, iar carnea este una dintre cele mai mari surse de proteine. Acestea sunt foarte necesare pentru organism, deoarece îndeplinesc două funcții de bază:

Structurală

Aceasta înseamnă că proteinele joacă un rol important în structura corpului, care are legătură cu țesuturile osoase și musculare, părul, unghiile și multe altele. De asemenea, influențează pielea, deoarece excesul sau dispariția acestui nutrient esențial ar înrăutăți înfățișarea animalului de companie.

Metabolică

În acest caz, există anumite tipuri de proteine ​​care afectează direct fiziologia organismului și anume, enzime și hormoni care funcționează ca și catalizatori ai metabolismului.

Proteinele sunt de asemenea esențiale pentru masa musculară, care, dacă animalul nostru de companie este puternic și bine crescut, poate îmbătrâni mai frumos și se poate mișca bine.

Acest lucru este important pentru câinii de toate vârstele, deoarece la cățeluși masa musculară trebuie alimentată pentru ca aceștia să crească.

La adulți, aceasta trebuie alimentată pentru a se menține, iar la vârstnici să nu dispară, ceea ce ar face ca funcțiile lor vitale ale articulației să nu funcționeze în mod normal.

Pe de altă parte, proteinele influențează și sistemul imunitar, deoarece anticorpii, care apără organismul de boli, virusuri și bacterii, sunt proteine. Având în vedere acest lucru, este clar că proteinele sunt foarte importante, dar trebuie să știm să oferim animalului nostru de companie cantitatea corespunzătoare de proteine ​.

Trebuie să oferim proteine ​​câinelui nostru

Hrana super-premium pentru câini conține procentul de proteine ​​necesare câinelui în fiecare zi. Acesta este motivul pentru care este indicat să oferim câinelui hrană de cea mai bună calitate, potrivită vârstei sale.

Există diferențe între un cățel și un câine în vârstă. Nevoile nutriționale se schimbă, de aceea trebuie să ne hrănim câinele ținând cont de nevoile sale nutriționale.

Multe sortimente de hrană de pe piață conțin cantitatea de proteine ​​necesare, dar acestea provin de obicei din ingrediente cu conținut scăzut de aminoacizi, ceea ce face hrana foarte greu de digerat.

Cel mai bine este să optăm întotdeauna pentru produse super-premium care contribuie la dezvoltarea optimă a animalului nostru de companie.

Acestea conțin proteine ​​bogate în aminoacizi esențiali care protejează organismul câinelui. Fiindcă se digeră cu ușurință, organismul câinelui le poate metaboliza.

Cantitatea de mâncare oferită câinelui nu trebuie crescută deoarece dorim ca acesta să consume mai multe proteine, fiindcă consumate excesiv s-ar putea acumula sub formă de grăsime și cauza obezitate.

Dieta BARF pentru câini

Când câinele nostru este hrănit respectând o dietă crudă sau cu binecunoscuta dietă BARF, lucrurile se complică, pentru că trebuie să echilibrăm proporțiile.

Trebuie să ne consultăm cu medicul în privința cantității de hrană corespunzătoare la fiecare masă, întrucât nu trebuie depășită.

Nu trebuie să uităm să îi menționăm mediculul veterinar despre ritmul de viață al câinelui nostru.

Alimentația câinilor trebuie stabilită în funcție de activitatea pe care o desfășoară. Un câine de vânătoare nu trebuie să mănânce la fel ca un câine cu un ritm de viață sedentar.

De asemenea, ar trebuie să ținem cont și dacă avem o cățea gestantă sau care alăptează, ori dacă avem un câine bolnav sau care se recuperează după o boală gravă. În toate cazurile anterioare, trebuie să discutăm cu medicul veterinar despre cum să procedăm pentru a oferi animalului de companie tot ceea ce are nevoie.

Dacă ținem cont de aceste lucruri și le punem în practică, putem contribui la bunăstarea animalului de companie, acum și în viitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top