Sfaturi privind alimentația unei pisici nou-născute

Singura hrană pentru pisicile nou-născute este laptele, fie laptele mamei, fie cel special formulat pentru ele.

Dacă pisicile sunt crescute acasă, se poate întâmpla ca mama să respingă unul dintre pui. În această situație, trebuie să știi cum să acționezi și care este cel mai bun mod de a hrăni o pisică nou-născută.

Cu toate acestea, înainte de a a hrăni un pui de pisică, există și alți factori care trebuie luați în considerare. În cele urmează, îți vom oferi câteva sfaturi despre cum să hrănești o pisică cu vârsta mai mică de 4 săptămâni și alte sfaturi importante pe această temă.

Alimentația unei pisici nou-născute

La fel ca toate mamiferele, pisoii trebuie să bea lapte. Cu toate acestea, nu orice lapte este potrivit pentru toate animalele: ideal este cel al speciei sale și, în special, al mamei sale.

Atunci când acest lucru nu este posibil, laptele matern trebuie înlocuit cu unul special formulat pentru această specie. Conținutul de proteine, grăsimi și zahăr variază foarte mult între speciile de mamifere, deci ceea ce este bun pentru o specie poate fi mortală pentru alta.

Un animal cu vârsta sub 3 săptămâni nu poate mânca alt tip de alimente decât laptele matern sau formula pentru acesta. În mod similar, formula de lapte lichid conservat vândută pentru pisici adulte nu este potrivită.

Formula de lapte potrivită pentru pisoi

Atunci când cumperi lapte pentru pisicile nou-născute, ar trebui să cauți o formulă sub formă de pulbere care poate fi utilizată pentru a înlocui laptele matern. În plus, este absolut necesar să folosești un biberon pentru feline: utilizarea seringilor sau a altor metode poate provoca pneumonie de aspirație.

Formula de lapte praf este indicată pentru a hrăni puii nou-născuți și pentru a evita diareea periculoasă. De asemenea, este foarte important să nu utilizezi lapte praf expirat. Dacă mirosul nu este dulce la deschiderea sticlei, este mai bine să nu-l folosești.

Hrănirea unei pisici nou-născute

În general, este normal ca felina să respingă laptele și biberonul, mai ales dacă este obișnuită cu mama sa. În ciuda acestui fapt, nu trebuie să renunți. Trebuie să continui să-i oferi hrană animalului în mod repetat în timp ce-i freci gura cu mamelonul sticlei. Pentru a hrăni o felină nou-născută, trebuie să urmezi câțiva pași foarte simpli:

Pregătește formula: în principiu, trebuie respectate instrucțiunile stabilite de producătorul de lapte. De obicei, acest proces constă în diluarea unei cantități de pulbere în apă caldă (aceasta trebuie să aibă 2 sau 3 grade peste temperatura camerei). Înainte de a oferi lapte animalului, temperatura acestuia trebuie luată pe încheietura mâinii.

Poziționarea pisoiului: pisoiul nu poate fi hrănit în orice poziție. Ar trebui să stea întotdeauna întins pe burtă, cu capul ușor înclinat în sus. Astfel, este mai bine să așezi animalul pe un prosop și să-i oferi sticla.

Odată ce a mâncat, trebuie să treci la etapa de eliminare: cu 2 degete, mângâie ușor burtica pisoiul cu mișcări circulare în sensul acelor de ceasornic. După aceea, cu un prosop mic umezit cu apă fierbinte, stimulează-i zona genitală pentru a activa reflexul de urinare, precum și defecația.

După ce termini de hrănit pisoiul, toate obiectele utilizate trebuie bine spălate și pregătite pentru următoarea hrănire.

Pisoii sub 4 săptămâni ar trebui să mănânce la fiecare 3 ore și, în plus, fiecare ar trebui să își facă nevoile și să urineze după ce mănâncă. Dacă nu pot defeca după stimulare, trebuie să mergi cu ei la veterinar cât mai curând posibil.

Hrănirea pisoilor nou născuți – o mare responsabilitate

În cele din urmă, în fiecare zi pisoii trebuie cântăriți, apoi notată într-un caiet greutatea. Aceasta este singura modalitate de a ști dacă sunt hrăniți corespunzător. Înainte de orice îndoială sau semn de disconfort al animalelor, trebuie să mergi urgent la medicul veterinar. Amintește-ți că felinele nou-născute se pot deshidrata cu ușurință, ceea ce ar putea fi fatal.

Pisoii în casă pot fi o adevărată minune, dar și o mare responsabilitate. Nu uita că viața lor este în mâinile tale, așa că ai grijă să nu le lipsească nimic.

De asemenea, îți recomandăm ca, după ce îi înțarci, să îi hrănești cu o hrană fabricată din ingrediente de bună calitate, bogată în nutrienți, pentru întărirea sistemului imunitar al pisoiasior.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top