Rase de câini care nu pot călători cu avionul

Îți dorești să îți iei câinele în vacanță? Dacă ai de gând să călătorești cu avionul trebuie să știi că există rase de câini care nu pot călători cu avionul deoarece le poate fi afectată sănătatea. Acest lucru nu are legătură cu vârsta sau mărimea lor.

În timp ce multe companii aeriene oferă servicii de transport pentru animale de companie, este important să reții că nu toți câinii pot călători precum călătorim noi, oamenii. Dimensiunile mari și tipurile de blană sunt câteva criterii care pot fi luate în considerare pentru a clasifica rasele de câini care nu pot călători cu avionul.

Există unele specii de ființe vii care se stresează atât fizic, cât și psihic atunci când călătoresc cu avionul. Prin urmare, într-o oarecare măsură, s-ar putea afla într-o situație foarte complexă care le pune viața în pericol. Iată care sunt rasele de câini care pot avea probleme atunci când călătoresc cu avionul.

Există câini care nu pot călători cu avionul

Vacanțele și întâlnirile de familie nu ar putea fi complete fără animalul de companie. Din acest motiv, oamenii își iau câinii cu ei când pleacă în vacanță, chiar și atunci când călătoresc cu avionul. Cu toate acestea, există multe dificultăți la care sunt expuși câinii ce aparțin anumitor rase atunci când călătoresc pe distanțe foarte mari, în special la sute de metri înălțime.

Câini brahicefalici sunt predispuși la probleme respiratorii atunci când călătoresc cu avionul din cauza formei botului lor. Aceaste probleme care pune viața câinilor în pericol determină majoritatea companiilor aeriene să aibă reglementări specifice pentru transportul anumitor animale.

Câinii cu probleme respiratorii nu sunt întotdeauna mici, deoarece acestea apar la câinii cu sistem respirator mic, în ciuda faptului că au un corp mai mare.

Ce este brahicefalia la câini

Aceasta este o afecțiune care afectează acele rase care au craniile, fețele și nasurile mai scurte sau aplatizate decât în ​​mod normal. În general, diametrul nărilor câinilor cu această trăsătură este mic. În acest fel, apar anumite malformații, care cresc posibilitatea apariției sindromului brahicefalic.

Câinii branhicefalici nu tolerează bine creșterea temperaturii sau umidității mediului. Din acest motiv, sunt considerați mai vulnerabili la valurile de căldură.

Această afecțiune promovează respirația mai complexă, deoarece câinele trebuie să pună mai multă energie în proces, ceea ce duce la apariția altor patologii, cum ar fi bronșita, laringita, lăcrimarea, conjunctivita și obstrucțiile gâtului. Acesta este motivul pentru care rasele cu brahicefalie gâfâie constant și salivează excesiv.

Câini care nu ar trebui să călătorească cu avionul

Potrivit specialiștilor în medicină veterinară, rasele de câini care nu pot călători pe calea aerului suferă de tulburări respiratorii care sunt agravate de altitudine, expunerea la niveluri ridicate de stres și temperaturi ridicate ale mediului.

Acesta este motivul pentru care, înainte de a călători cu avionul, trebuie să iei în considerare caracteristicile animalului tău de companie și să respecți cerințele companiei aeriene pentru a nu afecta sănătatea câinelui tău. Printre cele mai frecvente rase de câini brahicefalice se numără următoarele: Bulldog (toate variantele), Shih Tzu, Pug (toate variantele), Bull Terrier, Pechinez, Chihuahua, Shar Pei, Chin japonez, Mastiff (toate variantele), Rottweiler, Affenpincher, Boxer (toate variantele).

Cum poți călători cu câinele în avion

După cum am menționat deja, fiecare companie aeriană are reguli clar stabilite privind transportul animalelor. Datorită acestui fapt, este important să ții cont că aceste reguli trebuie respectate pentru siguranța animalului și a pasagerilor.

Indiferent de companie – nu ar trebui să îți expui câinele la călătorii care durează mai mult de 6 ore. Pe de altă parte, dacă animalul tău de companie cântărește mai mult de 8 kilograme, nu este recomandat să călătorească, deoarece respirația îi va fi îngreunată. În cele din urmă, este întotdeauna indicat să călătorească într-o cutie de transport adecvată dimensiunii sale.

După cum ai putut observa, există multe rase de câini care nu pot călători cu avionul și problemele lor de respirație sunt cele care generează această dificultate. Cu toate acestea, dacă vei ține cont de toate recomandările oferite de compania aeriană cu care vei călători, animalul tău de companie poate să nu fie supus  niciunui risc, atâta timp cât vei alege metoda de transport adecvată. Călătorie plăcută!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top