De ce să dormi cu o pisică. Care sunt beneficiile

Foarte mulți stăpâni de pisici se întreabă dacă este bine să doarmă sau să nu doarmă cu o pisică.

Pentru a te scăpa de îndoieli am decis să îți dezvăluim câteva dintre beneficiile odihnei alături de o pisică.

Dacă ai o pisică în casă, nu ai probleme legate de alergie și îți place să dormi cu ea, poți fi mai mult decât fericit, întrucât cercetătorii au observat o serie de beneficii importante pentru sănătate în cazul celor care dorm cu pisicile alături.

Însă este esențial să cunoști obiceiurile de somn ale pisicii, deoarece dacă îi place activitatea de noapte, apare o problemă. Odihna alături de o felină are multiple avantaje, printre care se remarcă următoarele:

Crearea unor legături de afectivitate

Pisicile sunt mai independente decât câinii și în unele cazuri chiar solitare, dar nu puține sunt momentele când tânjesc după afecțiune din partea noastră.

Astfel, atunci când vezi că pisica are intenția de a se urca în pat, ea îți spune în felul său că are nevoie de tine și te iubește, un lucru pe care nu îl spune oricui.

Îmbunătățește somnul unei persoane

O pisică poate îmbunătăți somnul unei persoane, atâta timp cât ambele au același program. Gândește-te că dacă pisica ta se ridică când te duci la culcare, cu greu veți putea dormi împreună.

Această lipsă de neconcordanță în program apare de obicei atunci când felina este încă foarte tânără, dar în timp este posibil să aveți aceleași obiceiuri.

Ai parte de masaje blânde

Pisica nu este fizioterapeut sau brutar, dar dacă dormi alături de ea, vei simți că, din când în când, te masează cu labele, de parcă ar fi vrut să frământe o parte a corpului tău.

Acest instinct provine din cauza faptului că puii de pisică frământă sânii mamelor, pentru a stimula secreția laptelui mamar.

Această acțiune foarte plăcută este păstrată în memorie și repetată la maturitate atunci când pisica se simte mângâiată și fericită sau dorește să-și exprime afecțiunea. Aceasta este ceea ce etologii numesc comportament ritualizat.

Pisicile torc și echilibrează fluxul de energie

Experții spun că felinele au capacitatea de a detecta părți ale corpului uman cu un flux de energie distorsionat.

Ghici cum? Prin tors, deoarece, făcând acest lucru, se produc vibrații care ajută la echilibrarea energiei dezechilibrate.

În plus, vibrațiile ajută la atenuarea tulburărilor articulare, osoase, musculare. Aceste sforăituri curative sunt folositoare atât felinelor cât și oamenilor.

Te bucuri de căldura corpului său

A dormi cu pisica cuibărită lângă tine, mai ales iarna, este o experiență unică. Felina ta va beneficia și de contactul cu corpul tău și de hainele tale călduroase. În plus, și tu te poți încălzi datorită blănii călduroase a pisicii tale.

Pisica este un ceas deșteptător de încredere

Ești cam leneș și îți este greu să te ridici în fiecare dimineață la primul avertisment al ceasului cu alarmă? Cu pisica lângă tine, nu vei mai putea opri dispozitivul enervant pentru a continua să dormi.

În acel moment, pisica ta se va trezi și te va atinge pentru a face același lucru ca ceasul deșteptător, ca și când ar spune: „Haide, ridică-te, trebuie să merg să fac sarcinile tipice felinelor!”

Alte beneficii terapeutice

Dincolo de beneficiile menționate mai sus, experții subliniază alte câteva. Dormitul alături de pisică:

  • Reduce riscul tulburărilor cardiace;
  • Îmbunătățește starea de spirit;
  • Întărește sistemul imunitar;
  • Ajută la combaterea anxietății și depresiei;
  • Ameliorează durerile reumatice;
  • Ameliorează durerile de cap;
  • Reduce probabilitatea alergiilor.

Dacă îți dorești de mult timp să dormi alături de pisica, nu mai ezita. Odihnă plăcută îți dorim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top