Sfaturi pentru ca pisica ta să doarmă toată noaptea

Dacă plătuiești să adopți o pisică sau ai făcut acest lucru recent, este posibil să nu știi, dar timpul preferat de joacă pentru multe pisici este noaptea. Pisicile sunt nocturne prin natura lor, deoarece pisicile sălbatice vânează noaptea, iar pisicile domestice au încă această tendință de a sta treze noaptea.

Pisicile sunt foarte active noaptea și au probleme legate de somn în această perioadă. Dacă se plictisesc, nu le deranjează să sară pe tine la patru dimineața sau să miaune neîncetat până când li se dă atenție.

Acesta este motivul pentru care, pentru mulți proprietari de pisici, ora de culcare devine un adevărat coșmar, deoarece animalele de companie îi trezesc zi de zi. Cei mai mulți oameni reacționează la această situație hrănindu-le sau mângâindu-le să se calmeze, iar adevărul este că, procedând astfel, singurul lucru pe care îl obțin este să intensifice comportamentul pisicii, făcând ca această problemă să continue în timp. Ca orice lucru în viață, cu cât li se permite să se comporte astfel, cu atât pisicile vor continua să se trezească noaptea.

În acest articol, îți vom oferi sfaturi pentru ca pisica ta să doarmă noaptea. De asemenea, îți vom oferi și câteva recomandări pe care trebuie să le urmezi pentru a înțelege psihicul animalului tău  astfel încât să reușești să modifici acest comportament enervant al pisicilor.

Obosește-o pe parcursul zilei

Dacă vrei ca pisica ta să doarmă toată noaptea, primul lucru pe care trebuie să-l faci este s-o obosești în timpul zilei. Pentru asta există mai multe moduri.

Primul (și cel mai evident) mod de a o obosi este să te joci cu ea. Pentru a o obosi mai mult, încearcă să-i cumperi jucării de pescuit care să o determine să-și folosească abilitățile de vânătoare. Astfel de jucării o vor obosi foarte mult atât fizic, cât și mental.

De asemenea, dacă nu dispui de mult timp să te joci cu pisica ta pentru că lucrezi, joacă-te cu ea seara. În felul acesta o poți obosi în momentul în care este mai activă. Un alt lucru pe care îl poți face este să iei în considerare ieșirea la plimbare cu pisica.

De asemenea, un truc bun este să îi ascunzi mâncare în diferite locuri și recipiente din casă. Procedând astfel, pisica se va distra  căutând mâncare. Dacă această idee nu te-a convins pentru că te temi că va rupe ceva, poți pune lucruri care se mișcă în bătaia vântului lângă o fereastră (bine închisă), astfel încât să se distreze, privindu-le.

Pune-i la dispoziție o parteneră de joacă

Dacă ai o singură pisică, ia în considerare adoptarea unei alte feline pentru a se juca cu ea. Acest lucru o va face să nu se plictisească atunci când nu ești acasă și să-și consume energia jucându-se cu ea. În mod similar, dacă se trezește noaptea, își va îndrepta nevoia de a se juca către partenera sa nu către tine. Totuși, ar trebui să te gândești la acest lucru foarte bine, deoarece, deși o pisică nu implică un efort mare de îngrijire ca în cazul adoptării unui al doilea câine, acest lucru poate provoca anxietate sau disconfort pisicii tale, mai ales dacă este bătrână sau nu este foarte sociabilă.

Conviețuirea cu o pisică cu obiceiuri nocturne

Deși sigur cunoști deja câteva trucuri care te pot ajuta să-ți faci pisica să doarmă noaptea, acest lucru este un adevărat proces, iar pisica ta nu va înceta deodată să te trezească noaptea. Prin urmare, îți vom oferi alte câteva trucuri pentru a putea face față mai bine situației.

  • Închide ușa de la dormitor când te culci. Acest lucru nu-ți va împiedica pisica să vocifereze. Este posibil ca animalul tău de companie să înceapă să miaune, astfel încât să deschizi ușa. Totuși, cel mai bun lucru în aceste cazuri este să o ignori. Cumpără-ți niște dopuri de urechi înainte de a te da bătut. Odată cu trecerea timpului pisica va obosi, nu va mai mieuna. Se va obișnui cu noua situație. Dar asigură-te că animalul tău de companie nu face mult zgomot și că nu deranjează vecinii.
  • Nu-i da mâncare și nici atenție noaptea: dacă pisica ta zgârie, miaună sau face ceva care te deranjează pentru că îi este foame sau se plictisește și îi dai ceea ce cere, acest lucru nu va face decât să intensifice comportamentul pisicii și să continue să facă același lucru în fiecare noapte.
  • Nu o lăsa să relaționeze camera cu jocuri sau jucării: când te joci cu ea, fă-o într-o altă cameră din casă și dacă din întâmplare vrea să te joci în camera ta, ignor-o și acordă-i atenție odată ce s-a întors în camera de zi sau în orice alt loc unde vă jucați de obicei.

5 thoughts on “Sfaturi pentru ca pisica ta să doarmă toată noaptea”

  1. E vineri ora 3 noaptea, am hranit pisicile flamande. Au doar 6 sapt. Si cred ca la varsta asta e ok sa fie si noaptea hranite. Ma simt mai sigura dupa ce citesc paginile voastre.

  2. Si eu am un motan(are 6 ani)si in fiecare noapte miauna intruna!!!!!O sa incerc sa il obosesc pe timp de zi ca sa nu mai miorlaie noaptea;)

  3. Dece pisica mea isi schimba locul de somn in fiecare seara , și daca nu găsește acell.loc care ea se simte bine nu vrea sa doarmă,precizez ca uraste perna de somn sau căsuțe de pisici.

  4. Și eu am o pisica care la început făcea dezastru noaptea până când nu am avut încotro și am început s-o „altoiesc” ușor cu o nuia…în trei zile numai când vedea ca pun mâna pe nuia se liniștea iar acum deja s-a învățat nu mai e nevoie de nici o alta măsură

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top