Cele mai curate rase de câini

Unele rase de câini sunt mai ușor de îngrijit decât altele. Se întâmplă acest lucru datorită tipului de păr, dimensiunii sau caracterului lor.

Igiena oricărui animal de companie depinde direct de îngrijirile pe care i le oferă proprietarul său. Oricum, dacă faceți parte unul dintre persoanele care își doresc un câine, dar nu vor să vadă păr de câine peste tot prin casă, trebuie să știți rasele de câini care vă vor ajuta să vă mențineți casa curată și să vă bucurați din plin de prietenul vostru necuvântător:

Cele mai curate rase de câini

Poodle (caniche)

Este o rasă de câini care vă va ajuta să vă mențineți casa curată. Câinilor din rasa caniche nu le cade părul. Cu toate acestea, având în vedere că părul este gros și ondulat, trebuie periat zilnic, pentru a nu se înnoda. Câinii din această rasă sunt animale foarte iubitoare atât cu copiii, cât și cu adulții.

Bichon maltez

Deși părul său este complet diferit de cel al caniche-ului, bichon-ului maltez nu îi cade părul.

Părul său este drept și lung, dar se lipește de el, deci nu constituie o problemă pentru proprietarul său. Bichonii sunt câini atât de adorabili încât par niște jucării.

Ogarul

Părul său nu are nevoie de periaj, deoarece este foarte scurt, ceea ce înseamnă, de asemenea, că nu lasă aproape niciun fir de păr prin casă. Este un câine fidel, rapid și foarte educat.

Boston Terrier

Are, de asemenea, părul foarte scurt precum ogarul, dar foarte rezistent, iar culoarea sa este, în general, alb-negru. Singurul dezavantaj pe care l-ar putea avea este faptul că unii câini din această rasă au riduri pe bot și va trebui să aveți griji să fie mereu curate pentru a preveni apariția ciupercilor sau crustelor. Sunt câini de dimensiuni intermediare, foarte docili și ușor de îngrijit.

Câine portughez de apă

Această rasă de câine are o particularitate. Pe lângă faptul că nu-i cade părul, are blana complet impermeabilă. Astfel, acest câine poate trăi fericit atât în curte, cât și în interiorul casei, atâta timp cât locul în care stă este uscat și curat.

Xloloitzcuintli (Xolo)

Este o rasă oarecum particulară de câini, care de obicei nu prea impresionează în momentele în care este descoperită, dar este cu siguranță foarte iubitoare. Desigur, problema legată de căderea părului este rezolvată.

Labradoodle

Este o combinație de Labrador Retriever și Poodle. Este un câine foarte sociabil și fericit, pe lângă faptul că este foarte curat, deoarece nu lasă păr prin casă.

Bichon Frisé

La prima vedere s-ar părea că bichonilor frisé le cade cel mai mult părul datorită părului alb pufos, dar nu este adevărat. Acestor câini nu le cade părul așa cum v-ați imaginat.

Shih Tzu

Este un câine mic care se remarcă prin faptul că este foarte prietenos. Avantajul său este că stratul interior al firului de păr este gros, ceaa ce împiedică căderea părului.Trebuie însă periat din când în când.

Yorkshire Terrier

Este, de asemenea, o rasă mică de câine și, deși are părul lung, nu năpârlește. Este tipul perfect de câine pentru cei care caută  un animal de companie în urma căruia nu trebuie să facă curățenie.

Obiceiuri privind igiena

Igiena completă a unui câine implică obiceiuri obișnuite de îngrijire care sunt fundamentale pentru a asigura sănătatea câinelui și, de asemenea, sănătatea persoanelor cu care trăiește acesta. Puteți consulta mediculul veterinar pentru a afla cât de des ar trebui să vă îmbăiați animalul de companie sau cum să-i curățați zonele cele mai vulnerabile, cum ar fi dinții și ochii.

Igiena excesivă la câini poate duce la apariția unor probleme de sănătate, cum ar fi slăbirea stratului de protecție, infecții la nivelul canalelor urechii și alergii sau modificarea pH-ului. În cazul în care câinele miroase urât, chiar dacă îi faceți baie, ar trebui să întrebați medicul veterinar pentru a descoperi cauzele mirosului.

Periaj

Este primul pas obligatoriu pentru a menține și asigura buna igienă a câinelui. Plimbările în parc, joaca în grădină și chiar rămășițele poluante din aer, în special în oraș, murdăresc părul câinelui. Din acest motiv, periajul ar trebui să fie un obicei zilnic, deoarece este cel mai simplu mod de a îndepărta murdăria de pe corp, de a menține pielea sănătoasă și de a-i face părul mai rezistent. În plus, straturile  periei exercită un masaj foarte benefic în timpul periajului.

Cu toate acestea, frecvența cu care ar trebui să pieptănați câinele va varia în funcție de tipul de păr, adică dacă are părul lung, scurt, neted sau ondulat. Dacă i se formează noduri în păr, trebuie să îl periați chiar mai mult de o dată pe zi. Amintiți-vă că, cu cât începeți să-l periați mai des, cu atât animalul se va obișnui mai repede cu periajul zilnic. Poate deveni chiar o modalitate de a îmbunătăți în mod pozitiv relația dintre voi și câine, deoarece pieptănatul poate fi însoțit de mângâieri și cuvinte frumoase, astfel încât câinele să se simtă mai confortabil.

Al doilea pas obligatoriu este îmbăierea. Dacă are părul lung, îi puteți face baie o dată pe lună, dacă e scurt o dată la 2-3 luni.

De asemenea, este important să vă ocupați de igiena sa dentară, de cea a ochilor, urechilor și unghiilor pentru ca prietenul vostru necuvântător să aibă parte de o viață frumoasă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top