Alimentația potrivită pentru pisici obeze

Pisicile sunt animale care tind să ia în greutate rapid, într-un timp scurt. Din acest motiv, trebuie să aflați că sănătatea acestor animale de companie este în pericol mai mult decât cea a celor care nu sunt obeze, deoarece trăiesc mai puțin din cauza bolilor care își pot face apariția. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple și pentru ca pisica voastră să fie într-o stare fizică bună, va trebui să-i adaptați dieta la nevoile sale nutriționale.

Cel mai bine este să-i furnizați nutrienții necesari, dar fără a depăși cantitățile corespunzătoare. De asemenea, îi puteți oferi suplimente de vitamine și minerale și hrană pentru pisici obeze.

Dacă vedeți că acest lucru nu funcționează, cel mai bine este să-i stabiliți o dietă, astfel încât să își recupereze greutatea ideală și să fie în stare bună de sănătate.

Diete pentru pisici obeze

Există multe persoane care cred că numai ființele umane pot ține o dietă. Cu toate acestea, obezitatea este un factor care are, de asemenea, un impact negativ asupra sănătății pisicilor, nu numai asupra oamenilor. Problemele care pot apărea din acest motiv sunt hipertensiunea, diabetul, artrita, bolile renale sau alte probleme cardiovasculare. Cel mai important este ca stăpânul să acționeze cât mai curând posibil și să încerce să restabilească greutatea normală a pisicii, pentru a împiedica îmbolnăvirea sa.

Pisicile trebuie să se obișnuiască cu o nouă rutină, cu noi obiceiuri alimentare. De exemplu, castronul cu mâncare al pisicii nu trebuie să fie toată ziua plin, ci doar în perioada în care aceasta mănâncă. Va fi un proces greu pentru animal, dar puțin câte puțin se va obișnui să aibă mâncare doar în orele corespunzătoare. Trebuie să-i împărțiți mâncarea în 3-4 porții pe parcursul zilei.

Majoritatea proprietarilor de pisici supraponderale le oferă mâncare pe tot parcursul zilei, lucru care le determină să mănânce compulsiv.

Un truc care o poate ajuta să piardă în greutate este să îi puneți hrana în apă cu ceva timp înainte de a i-o servi, astfel încât mâncarea să absoarbă apa și să sature mai rapid pisica. În acest fel, pisica va consuma o cantitate mai mică și va fi și mai bine hidratată. Important este să-i oferiți cantitatea de calorii adecvată.

Un alt fapt important este ca, în cazul în care aveți mai multe pisici, să le hrăniți separat. Unele animale de companie mănâncă mai încet, altele mai repede și le pot afecta pe celelalte. Fiecare ar trebui să aibă propriul ritm de hrănire, astfel încât plasarea recipientelor cu hrană în diferite locuri din casă este o idee bună. În plus, acest lucru vă permite să știți cât mâncat fiecare animal de companie, dacă și-a pierdut pofta de mâncare, dacă a lăsat mâncare în farfurie ( acest lucru poate fi un indiciu al unei boli). De asemenea, vă permite să aflați dacă o altă pisică a mâncat repede mâncarea.

Sportul, factorul cheie pentru ca pisicile să scape de obezitate

Petrecerea timpului cu pisica în fiecare zi este foarte importantă pentru a crea o relație mai strânsă, dar și pentru a o ajuta să nu se plictisească. Dacă se plictisesc mănâncă mai mult, întrucât nu au cu cine să se joace, cu cine să alerge sau să sară. Astfel, mănâncă compulsiv. În plus, în acest fel o veți încuraja să facă mișcare, un lucru de care are atâta nevoie pentru a slăbi.

Ar trebui să știți, de asemenea, că nu trebuie să se joace mereu cu aceeași jucărie, fiindcă va obosi. Trebuie să îi luați mai multe jucării pentru a se distra cât mai mult timp. Puteți folosi bile de lână, undițe de pescuit pentru a încerca să prindă ceea ce este în cârlig sărind și alergând. Puteți arunca lucruri pentru ca pisica să urce și să coboare scările, mingi de ping-pong, adică obiecte ușoare care pot fi folosite pentru a o determina să se miște pe neașteptate și repede. Există o mulțime de opțiuni, trebuie doar să dați frâu liber imaginației voastre.

În plus, faptul că pisica nu iese foarte mult afară este o veste bună, deoarece în acest fel riscul de a se îmbolnăvi, de a suferi diverse traumatisme este mai mic. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să aibă o viață sedentară. Este recomandat să vă plimbați pisica când este frumos afară și să îi puneți ham pentru a-i stimula simțurile și a respira aer curat. Dacă stați la casă îi puteți permite să se plimbe prin grădină, unde știți că este în siguranță.

Pe de altă parte, puteți adopta o altă pisică, astfel încât să poată interacționa și juca împreună. Hrana va fi cu siguranță ultimul său gând.

Sperăm ca aceste câteva sfaturi să vă ajute să vă hrăniți pisica astfel încât să-și mențină greutatea ideală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top