Sfaturi despre cum puteți îngriji un bulldog american

Buldogul american este un descendent al bulldogului englez. De fapt, aspectul său este foarte asemănător cu cel al bulldogului original. În ciuda acestui fapt, această rasă nu este o rasă recunoscută de Federația Cinologică Internațională (FCI), deși este recunoscută de alte entități precum United Kennel Club (UKC).

Bulldogul american este un câine de dimensiuni medii până la mari, cu trăsăturile tipice bulldogilor. Cu toate acestea, corpul său este mult mai svelt, mai puternic și mai atletic.

Caracteristicile bulldogului american

Bulldogul american este originar din Statele Unite și descendent al rudei sale din Anglia. Aspectul său ne ajută ne imaginăm cum au fost primii bulldogi englezi, cei care au fost folosiți în lupte de câini înainte de a fi scoși în afara legii în secolul al XIX-lea.

Deși au o origine comună, ambele rase s-au dezvoltat diferit. Acest câine este cel mai înalt dintre bulldogii englezi. Masculii pot crește până la aproximativ 70 de centimetri, iar femelele în jur de 60.

Sunt puternici și sportivi, așa că au nevoie de exerciții zilnice pentru a se menține în formă. Din acest motiv, sunt considerați câini destul de activi.

Fața seamănă cel mai mult cu cea a bulldogului englez. Este un câine brahicefalic, cu capul mare, ochii rotunzi, botul gros și pătrat și nasul mare cu nările mari. Părul este scurt și poate avea aproape orice culoare.

Combinația dintre corpul svelt și puternic împreună cu capul brahicefalic tipic face relativ ușoară confundarea acestui câine foarte special cu alte rase, cum ar fi Boxerul sau Dogo-ul argentinian.

Cum se îngrijește un bulldog american

La fel ca orice câine, acest tip de bulldog are nevoie de hrană de bază, igienă și îngrijire corespunzătoare. În plus, datorită puterii, dimensiunii și caracterului său, trebuie educat de mic și să facă exerciții zilnice.

Trebuie să socializeze Încă de la o vârstă fragedă

Prin însăși natura sa, bulldogul american este foarte protector față de membrii familiei sale, deci poate fi puțin reticent față de străini dacă nu este obișnuit cu ei de mic. Pentru a rezolva această problemă, o bună socializare și o educație timpurie sunt esențiale.

Din aceste motive, este indicat să aveți experiență în relația cu câinii și să fiți dispuși să îi educați și să-i dresați pentru a vă bucura de câini adulți echilibrați. Aceasta este cheia pentru prevenirea problemelor de agresivitate.

Faceți exerciții și antrenament regulat

Bulldogii americani sunt câini puternici și energici. Din acest motiv, au nevoie zilnic de plimbări lungi unde, pe lângă mers, își pot folosi mirosul. Sporturile precum canicross-ul sunt de obicei bune pentru acești câini, deoarece este important să-și consume energia.

Sunt animale cu o mare rezistență, așa că vor ține pasul cu voi și vă vor menține în formă. Sporturile pentru câinii de protecție – cum ar fi schutzhund sau mondioring, printre altele – pot fi foarte utile dacă vă bazați pe ajutorul unui profesionist.

Mergeți la veterinar regulat

Orice animal de companie aflat în îngrijirea voastră ar trebui să aibă parte de îngrijire coespunzătoare. Vaccinurile, analizele – mai ales la câinii în vârstă – și examinările periodice sunt necesare pentru a trăi sănătoși și fericiți alături de voi.

Bulldogii americani sunt câini ce se bucură de o sănătate bună. Rasa nu prea are probleme ereditare, dincolo de displazia de șold și de apariția tumorilor la o vârstă înaintată. Pentru a preveni problemele de displazie, este indicat să efectueze exerciții moderate.

Asigurați-i o igienă corespunzătoare

Rasele cu păr scurt, cum ar fi bulldogul american, nu necesită îngrijire specială pentru a-și menține blana. Cu o periere regulată pentru îndepărtarea părului mort, băi atunci când este necesar și o atenție mai specială a pliurilor pielii pentru a evita infecția, este suficient.

Acestea sunt sfaturile privind îngrijirea bulldogului american. Ca orice alt câine, acesta are nevoie de o educație și socializare bună încă de la o vârstă fragedă. Datorită puterii sale fizice, necesită exerciții fizice moderate și regulate. De asemenea, trebuie să facă efort la antrenament pentru a evita problemele de agresivitate datorită naturii sale protectoare.

Înainte de a achiziționa orice tip de câine, informați-vă despre caracteristicile și nevoile acestuia și vedeți dacă sunteți capabili să îi oferiți tot ce are nevoie pentru a trăi fericit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top