Reguli pentru ca animalul de companie să se simtă bine alături de tine

Pentru a-ți face câinele fericit și pentru ca el să se simtă bine alături de tine, poți folosi câteva linii directoare de bază. Primul lucru pe care trebuie să-l faci, înainte de a decide să-ți iei un animal de companie, este să te asiguri că ai suficient spațiu în casa ta.

De asemenea, ar trebui să iei în considerare faptul că, pentru ca acesta să se simtă bine alături de tine, trebuie să ai timp pentru el, pentru a-i acoperi nevoile de bază. Nu numai cele fiziologice, ci și nevoia de a se juca, de afecțiune etc.

Un loc potrivit pentru ca animalul de companie să fie fericit și să se simtă bine

Locul ales trebuie să fie confortabil, bine aerisit pentru a evita mirosurile urâte și, în același timp, să fie igienic, pentru toți locuitorii casei. De asemenea, este important ca locul ales pentru câinele tău să fie proporțional cu dimensiunea lui.

Odată ce câinele intră în casă, ia în considerare că are nevoie de timp pentru a învăța regulile casei și pentru a-și controla nevoile fiziologice.

Alimente

O hrană de bună calitate este esențială pentru sănătatea și bunăstarea animalului tău.

Trebuie să-i oferi mâncare specială pentru câini, deoarece acesta trebuie să-și mențină blana în stare bună de sănătate, strălucitoare și frumoasă. Nu trebuie să îi dai resturi din mâncarea ta.

Recomandam hrana de caitate fabricată din ingrediente naturale, fără hormoni, fără organisme modificate, fără coloranți sau aditivi artificiali. Aceasta conține în schimb toți nutrienții necesari dezvoltării sănătoase a câinelui.

Îmbătrânește, dar câinele să se simtă bine la orice vârstă

Trebuie să-ți ajuți câinele să îmbătrânească cu demnitate. Ar trebui să-l scoți la plimbare timp de cel puțin 10 minute pe zi, astfel încât să se poată mișca și întinde articulațiile. Este ușor să-l faci fericit.

Mersul pe jos este un exercițiu bun pentru amândoi. În plus, acest lucru va ajuta la stabilirea și consolidarea legăturilor emoționale dintre voi.

Câinii trebuie să facă baie cel puțin o dată pe lună. Nu exagera sau ar putea suferi de afecțiuni ale pielii.

Trebuie deparazitați constant, întrucât paraziții le pot provoca alergii și diverse boli, ceea ce i-ar face nefericiți. Trebuie să consulți medicul veterinar și să afli care sunt cele mai bune tratamente pentru eliminarea paraziților astfel încât câinele tău să fie fericit și să se simtă bine.

Câinele tău trebuie să se joace. Trebuie să dedici suficient timp acestui lucru, iar animalul te va recompensa cu toată afecțiunea de care este capabil.

Apa proaspătă este esențială pentru sănătatea câinelui tău. Trebuie să-i menții permanent vasul plin cu apă și îi  schimbi apa zilnic (de mai multe ori pe zi).

Biscuiți, cadouri, excursii și multe altele

Când se comportă bine, se supune și atunci trebuie să-l răsfățeți cu un biscuit special pentru câini. Demonstrează-ți afecțiunea oferindu-i gustarea preferată. Astfel îl vei determina să facă ce vrei.

O excursie. Suntem siguri că îți plac excursiile. Și câinelui tău îi va plăcea schimbarea peisajului, indiferent dacă îl duci la țară sau faceți o plimbare rapidă într-un parc din apropiere.

Mulți câini adoră, de asemenea, să înoate, așa că l-ai putea duce să înoate, acolo unde au voie animale de companie, cum ar fi râuri, bazine adecvate etc. Înainte trebuie să te asiguri că îi place apa.

Fii atent cu medicamentele date acasă. Medicația pentru oameni poate avea efecte negative asupra câinilor. Mediciul veterinar îți va oferi remediul adecvat. Este o idee bună să întrebi medicul veterinar ce trebuie să conțină o trusă de prim ajutor pentru câini. Cu aceasta poți salva viața animalului tău de companie.

Când îți iei un cățeluș, trebuie să îl adaptezi la noul spațiu pentru a evita orice accident. Trebuie să îndepărtezi orice obiect care ar putea răni un animal curios și foarte jucăuș. Unele margini ascuțite îi pot face rău.

În agenda telefonică trebuie să incluzi numărul de telefon al medicului veterinar, precum și un număr de urgență. Este posibil să ai nevoie de el în momentul cel mai puțin așteptat.

Jucăriile pentru prietenul tău trebuie să fie 100% sigure. Unele jucării conțin substanțe chimice nocive pentru sănătatea sa. Acordă o atenție specială lucrurilor mici din casă pe care cățelul tău le-ar putea înghiți.

Limbajul canin

Comunicarea cu câinele tău poate fi perfectă dacă vrei. Nu poate vorbi, dar te poate face să înțelegi cum se simte prin intermediul limbajului său corporal.

Privește-l cu atenție. Coada este un bun indiciu. Dacă este lăsată în jos însemnă frică și anxietate, dacă o mișcă este fericit.

Când îți chemi câinele, asigură-te că faci acest lucru pe un ton dulce și prietenos. Nu țipa la el, poate nu înțelege cuvintele, dar poate înțelege emoțiile.

O problemă importantă dacă petreci prea mult timp departe de casă și ai un câine este să te gândește să-i iei un prieten (un alt câine), astfel încât să se poată distra împreună. Dacă acest lucru nu este posibil, ai putea ruga pe cineva să stea cu el pentru câteva ore.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top