Pot să consume pisicile miere de albine?

Mierea este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care ni le oferă Mama Natură. Dar este bună și pentru pisici?

Mierea este singurul produs comestibil produs de o insectă (Apis mellifera). Conține multe proprietăți medicinale, fiind utilizată pe scară largă în diferite rețete culinare. De asemenea, se folosește ca îndulcitor al băuturilor calde și reci. Cu toate acestea, acest produs pe care ni-l oferă albinele nu are tocmai un impact pozitiv asupra organismului pisicilor.

Trebuie remarcat faptul că mierea conține vitamine B, precum tiamina, niacina, riboflavina, acidul pantotenic, piridoxina și biotina. Conform cercetărilor realizate și spre deosebire de alte fructe și legume, acest lichid vâscos nu își pierde niciodată conținutul de vitamine decât dacă este încălzit.

Cu toate acestea, proprietățile multiple ale acestui produs nu indică faptul că ar trebui să fie un element principal în dieta pisicilor. Deși felinele pot consuma miere, este necesar să se țină cont de câteva recomandări privind consumul acesteia. Dacă este folosită în mod corect, mierea are următoarele proprietăți:

  • Oferă energie: mierea neprocesată este unul dintre alimentele cu cel mai mare conținut energetic care există (304 kilocalorii la 100 de grame).
  • Este emolientă: protejează mucoasa gastrointestinală putând elimina eventuale complicații ce pot apărea în această zonă. Uneori se recomandă ameliorarea simptomelor în boli precum gastrita felină.
  • Acționează ca un bactericid: consumul de miere ar putea ajuta pisica să lupte împotriva infecțiilor în mod natural.
  • Promovează vindecarea: se crede că mierea promovează, de asemenea, vindecarea rănilor atunci când este aplicată local. Cu toate acestea, cercetările în acest sector nu sunt finalizate.

Doza corectă

Poți să-i oferi pisicii tale miere începând cu o a cincea săptămână de viață. De la acea vârstă poți oferi pisoiului puțină miere amestecată cu lapte. În orice caz, odată împlinită vârsta de trei luni este indicat să oferi miere doar ca recompensă.

Reține! Înainte de a introduce un aliment în dieta animalului tău de companie, ideal este să consulți un medic veterinar. De asemenea, nu uita că, înainte de a-i da miere, trebuie să ții cont de câțiva factori: sistemul imunitar, sistemul digestiv, vârsta, rasa și starea generală de sănătate a pisicii tale.

Pisicile care suferă de diabet și obezitate, precum și pisoii tineri cu un sistem imunitar nu foarte bine dezvoltat, nu trebuie să consume sub nicio formă miere. Conținutul de zahăr, caloriile și bacteriile din acest produs delicios le pot face mult rău.

Ce tip de miere este recomandat pentru pisici

Cea mai bună opțiune pentru pisici este mierea organică. Cu cât este mai natural acest aliment, cu atât mai bine. Prin urmare, este esențial să cumperi miere dintr-un loc unde se vând produse de calitate și ecologice.

Miere poate fi folosită pentru tratarea rănilor topice la pisici

Mierea nu este bună doar ca hrană, ea poate fi folosită și local pentru a trata rănile la pisici. În acest sens, și așa cum am menționat mai sus, este necesar să folosești miere medicală de cea mai bună calitate.

Cu toate acestea, reține că proprietățile medicinale ale acestui produs sunt limitate. Folosește-l doar dacă un medic veterinar îl recomandă după o analiză amănunțită a sănătății felinei tale.

În concluzie, mierea nu este cea mai sănătoasă opțiune pentru pisici când vine vorba de dietă. Deși pisicile o pot consuma în doze mici uneori, cel mai bine este să faci acest lucru sporadic. Trebuie avut în vedere că tot ceea ce este inclus în alimentația și în stilul de viață al pisicilor trebuie să contribuie la bunăstarea lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top