10 mituri despre pisici

Crezi că o pisică neagră îți poate aduce ghinion? Sau că pisicile au 7 vieți? Iată câteva dintre concepțiile greșite și miturile despre pisici:

  • Pisicile au 7 vieți

Desigur că nu. Pisicile au o viață, așa că este important să mergi cu pisica la medicul veterinar pentru a-i face controale regulate. Doar așa se poate bucura de o viață lungă. Vaccinări, controale stomatologice, consultații nutriționale etc. Sunt multe modalități de a-i prelungi cât mai mult timp viața pisicii.

  • Pisicile pot fi hrănite cu resturi

Dacă faci parte dintre cei care cred că resturile alimentare sunt bune pentru pisici, trebuie să știi că pot fi bogate în calorii care pot afecta sănătatea pisicii.

Pisicile necesită o alimentație echilibrată. Există ingrediente care pot fi dăunătoare în cantități mari, așa că este mai bine să optezi pentru o hrană de cea mai bună calitate pentru pisica ta, fără hormoni, organisme modificate genetic sau coloranți și aditivi artificiali.

Reține! Dacă îi dai pisicii tale de 4 kilograme o bucată de brânză este ca și cum i-ai da aproape trei batoane de ciocolată bogate în calorii.

  • Femeile însărcinate ar trebui să evite pisicile

Acest mit este larg răspândit, toxoplasmoza se transmite prin contactul cu fecalele de pisică, nu cu pisicile în sine. Nu vor fi probleme dacă viitoarele mămici nu iau contact cu litiera. Interacțiunea cu pisica este în regulă atâta timp cât altcineva din familie se ocupă de curățarea litierei.

  • Pisica care dă din coadă este fericită

Pisicile dau din coada când sunt fericite, dar este greșit să spui ca doar din această cauză. Ele dau din coadă și când sunt supărate sau gânditoare. Pisicile se exprimă prin limbajul corpului și expresiile sonore, învățarea acestor semne te va ajuta să construiești o relație bună cu pisica ta.

  • Mustățile le ajută să-și mențină echilibrul

Unul dintre cele mai răspândite mituri despre pisici. Pisicile își folosesc mustățile pe post de „bețișoare” pentru a evita obiectele în întuneric și pentru a le stabili locația. De asemenea, pentru a vedea dacă pot intra prin diferite locuri, dar nu au nevoie de ele pentru a-și menține echilibrul. Poziția mustăților unei pisici poate indica starea de spirit în care se află, așa că orice ai face, nu le tăia sau trage. Mustățile sunt adânc înfipte în blana unei pisici, unde există mulți nervi.

  • Toate pisicile urăsc apa

Este adevărat că multe pisici urăsc apa. Dar unor pisici (mai mult decât ai putea crede) le place, și unei rase în special. Pisicilor ce aparțin rasei Van Turcească, le place să înoate. Preferința în ceea ce privește apa, depinde de personalitatea fiecărei pisici în parte.

  • Pisicile nu au nevoie de mișcare

Pisicile au nevoie de activități mentale și fizice. Pisicile care nu ies afară trebuie în mod special să fie active și să facă mișcare pentru a-și menține greutatea sănătoasă. De asemenea, au nevoie de jocuri care le stimulează mental. Este o sarcină ușor de realizat dacă li se oferă jucării adecvate pentru ele.

  • Pisicile ar trebui să bea mult lapte

Un alt mit în ceea ce privește alimentația pisicilor este că laptele este bun pentru ele. Laptele de vacă este plin de substanțe nutritive pe care stomacul pisicilor pur și simplu nu le poate tolera, cauzând probleme precum diareea sau obezitatea. În schimb, este bine să înlocuiești laptele cu apă proaspătă, care este esențială pentru sănătatea lor.

  • Doar părul pisicii trebuie periat, nu și dinții

Dacă respirația pisicii tale miroase extrem de urât, adică, dacă ochii ți se umplu de lacrimi când simți mirosul respirației pisicii tale, atunci este necesar să speli dinții pisicii în mod obișnuit. Nu numai că îi va împrospăta respirația, ci va limita și riscul apariției unor boli la nivelul cavității bucale.

  • Pisica care mănâncă iarbă este bolnavă

Pisica este bolnavă dacă mănâncă puțină iarbă sau o mestecă. Nu este adevărat, este doar un alt mit. Nu există într-adevăr dovezi cu privire la motivul pentru care pisicile mănâncă iarbă, dar există mai multe teorii. Cercetările efectuate sugerează că motivația evidentă ar putea fi aceea că le place gustul. Dar, dacă animalul tău de companie ciugulește iarbă frecvent, cel mai bine este să faci o vizită medicului veterinar pentru a te asigura că totul este în regulă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top