Lucruri pe care le poți face pentru a prelungi viața câinelui tău

Cu toții vrem să ne bucurăm de prezența animalelor de companie cât mai mult timp, de aceea trebuie să le oferim un anumit tip de îngrijire.

Majoritatea câinilor, în funcție de dimensiuni, pot trăi între zece și cincisprezece ani dacă sunt în formă bună din punct de vedere mental și fizic. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a prelungi și îmbunătăți calitatea vieții câinelui tău.

Protejează sănătatea danturii câinelui tău

Cariile reprezintă o problemă de sănătate foarte frecventă, dar periculoasă pentru câini. Acest lucru se datorează faptului că acestea nu doar contribuie la apariția problemelor dentare, dar pot provoca infecții în tot corpul, în special la inimă și rinichi.

Majoritatea câinilor nu vor avea dinți perfecți și respirație proaspătă, dar dinții și gingiile ar trebui să fie suficient de curate.

Poți cumpăra un kit special pentru a peria dinții câinelui, care include o perie mică și o pastă de dinți. Cea mai bună periuță de dinți este cea cu două capete cu peri aflați la un unghi de 45 de grade pentru a curăța sub gingie.

Dinții câinelui trebuie periați de cel puțin două ori pe săptămână pentru a-i menține curați, dar nu trebuie să folosești niciodată pastă de dinți de uz uman, deoarece poate fi dăunătoare câinilor.

Dacă câinele tău are foarte mult tartru, atunci trebuie să mergi cu el la un medic veterinar pentru a-l îndepărta.

Menține greutatea normală a câinelui

Din păcate, obezitatea afectează și animalele, nu doar oamenii. Câinii pot deveni supraponderali dacă mănâncă o cantitate mare de alimente grase de uz uman, fie dacă mănâncă prea multă mâncare pentru câini și nu fac suficientă mișcare.

O modalitate de a-i prelungi viața animalului de companie este de a depune eforturi pentru a-i menține în permanență greutatea normală.

Din acest motiv, trebuie să afli cât trebuie să mânânce câinele zilnic și să-i respecți programul de masă.

Îi poți da ocazional și anumite legume proaspete, dar cel mai bine este să-l hrănești cu hrană special concepută pentru câini, din ingrediente naturale de calitate.

Ieși cu câinele la plimbare frecvent

Plimbă-ți câinele în mod regulat: câinii au nevoie de mișcare în aceeași măsură ca oamenii. În mod ideal, câinele tău ar trebui să facă mișcare cel puțin o oră în fiecare zi pentru a-și îmbunătăți sănătatea și a-și regla greutatea.

Câinele ar trebui să iasă afară și să alerge sau să se plimbe o bună perioadă de timp, în fiecare zi.

Cât timp îți plimbi câinele îl poți lăsa să se joace cu alți câini. Câinii tind să se bucure de acest lucru, îi ajută să-și mențină greutatea sănătoasă. De asemenea, îi ajută să fie sănătoși din punct de vedere emoțional.

Du-l periodic la un control de rutină și la vaccin

Dacă îi faci periodic controale medicale poți afla la timp dacă suferă de vreo boală sau are probleme de sănătate minore, care pot fi tratate cu ușurință. Același lucru este valabil și pentru vaccinuri, care îi pot salva viața.

Experții recomandă să mergem cu câinele la medicul veterinar cel puțin o dată pe an, odată ajuns la maturitate și de două-patru ori pe an, în perioada de creștere.

Oferă câinelui tău timp să se relaxeze

Toată lumea are nevoie de timp pentru relaxare, inclusiv câinele tău. Stresul poate avea un efect negativ asupra câinilor dacă se află într-o stare de anxietate constantă. Ar trebui să existe un fel de echilibru între perioadele de mișcare și perioadele de odihnă ale câinelui tău.

Are nevoie de multă energie pentru a alerga împreună cu familia și a ține pasul cu emoțiile zilnice, de aceea au nevoie și de ceva timp pentru odihnă.

Permite-i câinelui tău să se odihnească cel puțin o oră în fiecare zi și nu-l forța să facă diverse activități dacă nu vrea.

Cheia vieții îndelungate la câini este de a le oferi un stil de viață sănătos, care include menținerea unei greutăți sănătoase, mișcare zilnică, relaxare și controale regulate la medic.

Gândește-te la starea de bine a animalului tău de companie la fel cum te-ai gândi la cea a unui membru al familiei. Câinele va aprecia cu adevărat toată grija și sprijinul tău.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top