Carne proaspătă vs carne deshidratată

Proteinele sunt una dintre cele mai importante componente din hrana animalelor de companie. Sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea mușchilor, oaselor, tendoanelor și celulelor, deci trebuie să reprezinte un procent mare din compoziția hranei pe care o dăm animalului nostru de companie.

Alimentele de înaltă calitate conțin, într-o cantitate mai mare, proteine de origine animală, deoarece acestea sunt mai ușor absorbite și au toți aminoacizii esențiali necesari pentru tot felul de funcții din organismul câinilor și pisicilor. În plus, proteinele de înaltă calitate sunt ușor digerate, ceea ce înseamnă că rămân puține deșeuri și cea mai mare parte este absorbită și utilizată.

Proteine animale și proteine vegetale în hrana pentru animalele de companie
Dacă cumpărăm hrană de calitate, vom observa că primul ingredient este proteina de origine animală, ceea ce înseamnă că sortimentul ales conține cel mai mult carne. Cu toate acestea, există o diferență foarte mare între ingredientele de origine animală, adică carnea deshidratată (sau făină de carne), carnea proaspătă sau produsele secundare din carne.

Făină din produse secundare din carne
Conform AFFCO (Association of American Food Control Officers), făina din produse secundare din carne se obține din părți ale păsărilor și animalelor sacrificate, cum ar fi gâturi, picioare, ouă nedezvoltate, intestine, plămâni, splină, rinichi, creier, ficat, sânge, os, țesuturi grase și stomac, fără a include pene, păr, coarne, dinți și copite.

Cele mai populare produse secundare sunt din carne de vită, pui și miel.

Sortimentele de hrană din produse secundare din carne conțin un procent ridicat de proteine, deși acesta poate varia datorită sortimentelor de carne din hrana respectivă.

Cu alte cuvinte, făina din produse secundare din carne este practic ceea ce oamenii nu mai mănâncă din carne și se folosește la fabricarea hranei pentru animalele de companie, pentru a suplimenta procentele de proteine.

În produsele comerciale este folosită ca singură sursă de proteine ​​animale și se adaugă la proteina vegetală care provine din cereale, ceea ce ajută la asigurarea necesarului minim de proteine ​​pentru animalele noastre. Adică este un mod economic de a le satisface cerințele nutriționale.

Carne deshidratată
Conform AFFCO, carnea deshidratată sau făina de carne reprezintă produsul uscat și obținut dintr-o combinație de carne și piele curată cu sau fără os, derivat din părți sau carcase din carne integrală sau dintr-o combinație a acestora, cu excepția penelor, părului, capului, picioarelor, gâturilor. Asta înseamnă că acest tip de carne conține doar carne și piele. Drept urmare, aceasta conține mai multe proteine ​​decât făina produsă din produse secundare din carne.

Carnea deshidratată de calitate poate fi de fapt o sursă mai bună de proteine ​​decât toată carnea din care a fost fabricată. Acest lucru se datorează faptului că făina de carne elimină umiditatea oferind o sursă de proteine concentrate, adică un câine sau o pisică are parte de mai multe proteine ​​dintr-o cantitate X de carne deshidratată decât din aceeași cantitate de carnea proaspătă.

Carne proaspătă
Carnea proaspătă este carnea care nu a trecut printr-un proces de deshidratare, mai exact carnea crudă. Este carnea animalului ( nedeshidratată) care include cartilajul și ceea ce am enumerat mai sus ca fiind produse secundare.

Când vine vorba de carne proaspătă trebuie să fim atenți atunci când analizăm ingredientele hranei pe care o oferim animalului de companie. Primul ingredient de pe pungă indică procentul înainte de preparare (care în cazul materiilor prime de calitate se face în urma unui proces lent de gătire pentru a elimina bacteriile, dar păstrează nutrienții). Astfel, carnea proaspătă trece și printr-un proces de deshidratare pentru a atinge conținutul ideal de umiditate al alimentului, care, pierzând apa, pierde în greutate și încetează să fie primul ingredient. De aceea, este adesea suplimentată cu făină produsă din produse secundare din carne pentru a atinge procentul dorit.

Carne proaspătă vs carne deshidratată
Pentru a face mâncare pentru câini și pisici, sunt amestecate toate ingredientele, se gătesc încet la abur și la temperatura corespunzătoare, se uscă, ulterior adăugându-se grăsimile. Crochetele au o umiditate de 10%.

Iată un exemplu:

Să presupunem că pregătim mâncarea și carnea de pui este primul ingredient. Luăm 400 kg de pui și le adăugăm la rețeta noastră. Începem procesul de gătire și carnea este uscată până ajunge la un procent de 10% umiditate ca celelalte crochete.

Ce se întâmplă cu greutatea puiului atunci când se usucă? Odată ce apa a dispărut, greutatea puiului se reduce foarte mult și este posibil ca acesta să nu mai fie primul ingredient din compoziția produsului nostru finit.

Dimpotrivă, dacă primul nostru ingredient este carnea de pui deshidratată, deoarece deja a fost uscată într-un procent de 10% înainte de a intra în procesul de fabricație, nu se va mai usca. Prin urmare, va rămâne primul ingredient de pe etichetă și sursa principală de proteine.

Iată procentajele referitoare la proteină și umiditate pentru fiecare tip de carne utilizată:

Puiul: conține aproximativ 70% umiditate, 18% proteine ​​și 5% grăsime.

Carnea de pui deshidratată: conține aproximativ 10% umiditate, 65% proteine ​​și 12% grăsime.

Făina din produse secundare de pui: conține aproximativ 10% umiditate, 58% proteine ​​și 13% grăsime.

Rețele ce conțin un procent ridicat de carne deshidratată și diverse alte ingrediente de înaltă calitate, dau posibilitatea animalelor de companie să-și întărească imunitatea și starea generală de sănătate, pentru a se bucura de o viață de calitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top