Întrebări frecvente privind relația cu câinii în perioada Coronavirusului

Potrivit specialiștilor veterinari, câinii și pisicile nu se pot infecta cu COVID-19 și nici nu pot transmite acest virus.

Dacă locuiți cu un câine, vom răspunde la cele mai frecvente întrebări despre ce puteți face și nu puteți face în timpul pandemiei.

Poate câinele meu să se infecteze cu COVID-19?

Nu. Afirmă acest lucru Organizația Mondială a Sănătății și specialiștii veterinari. Potrivit acestora nu există dovezi științifice care să ateste că animalele de companie se pot infecta sau transmite COVID-19. Câinii nu iau virusul. Nici pisicile, nici alte animale de companie.

Poate câinele meu să mă infecteze cu coronavirus?

Nu, pur și simplu pentru că nu ia acest virus. Nici pisica, nici hamsterul, nici alt animal de companie din casă. Deoarece câinele și pisica nu se pot molipsi de COVID-19, nu vă pot transmite virusul. Există un alt tip de coronavirus care afectează câinii, dar nu are nicio legătură cu virusul care provoacă COVID-19 care infectează oamenii.

Atât coronavirusul care afectează câinii, cât și cel care afectează pisicile sunt alfa-coronavirusuri, diferite genetic de cel care provoacă COVID-19 la oameni, care este un beta-coronavirus, sunt de părere specialiștii.

Deși câinele dvs. ar putea suferi de o boală din cauza coronavirusului canin (printre cele mai frecvente fiind tusea canină sau diareea), oamenii nu vor fi afectați.

Sunt două tipuri complet diferite de virus la nivel genetic, sunt de părere medicii veterinari.

Cu alte cuvinte, nu vă puteți molipsi de coronavirus de la câine (pisică) și nici animalul de companie nu se poate molipsi de la dvs.

Pot să trăiesc cu câinele meu în timpul crizei?

Sigur, așa și trebuie. Dacă sunteți sănătoși, nu există nicio bază științifică sau vreo recomandare sanitară pentru a vă îndepărta de prietenul dvs. cu patru picioare. Și, în niciun caz, să-l abandonați. Mai mult, poate fi un real sprijin psihologic în timpul izolării la domiciliu.

Țineți cont de faptul că responsabilitatea de a sta acasă, implică și responsabilitatea față de animalele dvs. Dacă aveți un animal de companie trebuie să aveți grijă de el.

Dacă am coronavirus, ar trebui să găsesc pe cineva care să aibă grijă de câinele meu?

În acest caz, este indicat să căutați pe cineva. În orice caz, dacă aveți simptome, trebuie să evitați contactul fizic cu câinele sau alte animale, ca precauție; la fel cum ați face cu alți oameni. Așadar, dacă ați fost testați pozitiv cu coronavirus, rugați o persoană neinfectată să aibă grijă de câinele (pisica) dvs. cât timp urmați tratamentul sau vă aflați în carantină.

Persoana care are grijă de el temporar trebuie să aibă recipiente pentru hrană și apă noi, deoarece cele de la el de acasă pot fi infectate cu coronavirus. Lesa, zgarda și alte accesorii, cum ar fi patul, trebuie spălate și dezinfectate, fie cumpărate altele noi.

Puteti cumpara hrana si tot ce aveti nevoie facand comanda online

Câinele trebuie să fie întotdeauna bine hrănit pentru a se bucura de sănătate.

Răsfățați-vă animalele de companie cu hrană de cea mai bună calitate. În această perioadă extrem de dificilă pentru întreaga omenire, animalele de companie sunt un real sprijin. Prin urmare, merită toată atenția din partea dumneavoastra.

1 thought on “Întrebări frecvente privind relația cu câinii în perioada Coronavirusului”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top