Informații utile despre pisica Australian Mist

Această rasă de pisică are părul scurt, deși s-a dorit crearea unei o pisici cu blană pătată, motiv pentru care a fost numită inițial pisica pătată. Cu toate acestea, pe măsură ce timpul a trecut și rasa s-a dezvoltat, au apărut mai multe tipuri, cum ar fi pisica cu blană marmorată, care au făcut ca numele să fie schimbat din nou. În 1998, acest animal a fost numită Australian Mist.

Orginea pisicii Australian Mist

Pisica Australian Mist s-a dezvoltat în Australia în 1976. Descendenții săi provin din încrucișarea mai multor rase de pisici, inclusiv abisiniene, birmaneze și alte pisici australiene cu păr scurt. Creatorul acestei rase, dr. Truda Straede, a dorit să obțină o pisică care să aibă toate caracteristicile animalelor sale de companie anterioare, dar să fie vioaie, activă și blândă și și-a prezentat ideea Societății Agricole Regale.

Este adevărat că nu există încă multe pisici din această rasă în Europa, dar crescătorii lucrează la ea, astfel încât să poată fi recunoscută de alte organizații feline. Ea câștigă treptat tot mai multă popularitate în afara Oceaniei. În plus, sunt animale al căror număr nu încetează să crească, așa că în viitor se va reuși asta.

Caracteristici fizice ale pisicii Australian Mist

În etapa de creștere, acest animal pare a fi mai robust, deși odată cu trecerea timpului constituția sa devine mai zveltă. Din acest motiv, în stadiul său adult felina are dimensiuni medii. Un mascul cântărește între 3 și 6 kilograme, iar o femelă între 2 și 5 kilograme.

În ceea ce privește blana sa, aceasta este strălucitoare, mătăsoasă și scurtă, care nu prea cade, deci nu este necesar să o periați zilnic.

Culorile pe care le prezintă de obicei această pisică sunt crem, maro, piersică, gri, albastru, lila, caramel sau culori întunecate în general. Ceea ce este curios și caracteristic blănii acestui animal este că aceasta prezintă întotdeauna accente mai închise. În plus, stratul său de păr are un fond deschis, cu accente mai închise care îi conferă un aspect încețoșat.

Capul său este rotund, urechile mari și late, cu vârfuri rotunde. Ochii, de asemenea, mari și foarte expresivi pot prezenta diferite nuanțe de verde.

Are o față drăguță, cu o bărbie foarte pronunțată. Nasul sau este lung și mare. Are picioare de dimensiuni medii și musculoase, deci sunt puternice. Labele sunt prevăzute cu gheare ovale.

Coada acestui animal este lungă și din ce în ce mai îngustă spre vârf.

Caracterul pisicii Australian Mist

Această pisică este foarte prietenoasă, afectuoasă și se bucură de compania oamenilor, adică se integrează ușor în familie și nu prezintă niciun fel de pericol pentru cei mici, deci nu trebuie să vă fie frică să o lăsați în preajma copiilor.

De asemenea, interacționează ușor cu alte pisici sau alte animale de companie, deși va fi bine dacă o învățați să socializeze de la o vârstă fragedă. Dacă nu, la vârsta adultă poate fi agresivă sau poate deveni fricoasă.

Pe parcurs veți cconstata că este atentă la toate comenzile și foarte inteligentă, lucru de care puteți profita pentru a o învăța trucuri noi.

Pisica Australian Mist este foarte sociabilă,  liniștită, rareori este agresivă. În plus, nu are nicio problemă de adaptare la diferite medii, așa că poate locui oriunde, fie că locuiți într-o casă mare sau într-un apartament mic din oraș.

Această pisică este foarte simpatică și dulce, deși acest lucru nu înseamnă că nu are momente mai puțin bune. Este un animal care necesită multă atenție și se simte singur dacă îl ignorați, lucru care nu este deloc recomandat, întrucât poate deveni anxios sau intra în depresie. Momentele de distracție și joacă sunt cheia educației și bunăstării acestei feline.

Îngrijirea pisicii Australian Mist

Această pisică necesită foarte puțină îngrijire. Este o pisică foarte curată care, întrucât blana aproape nu-i cade, nu trebuie periată des, va trebui pur și simplu să o periați ocazional. În plus, pisicile sunt animale foarte independente care se spală și se îngrijesc foarte bine fără niciun ajutor.

Este bine ca felina să fie mereu în mișcare și să nu aibă o viață sedentară, lucru care îi va ajuta și sănătatea mintală. Pentru a face acest lucru, încurajați-o să se joace aruncând mingi de sfoară înspre ea. Puteți folosi și undițe pentru a încerca să prindă ceea ce este în cârlig, sărind și alergând. Puteți arunca lucruri înspre ea pentru a o face să urce și să coboare scări. Puteți folosi și mingi de ping-pong, adică obiecte ușoare care determina animalul să se deplaseze în mod neașteptat și rapid.

De asemenea, este indicat să vă scoateți pisica la plimbare, cu ham. Acest lucru îi va stimula simțurile și, astfel, va respira aer proaspăt. O altă opțiune este să îi permiteți să se plimbe prin grădină, după ce vă asigurați că este în siguranță.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top