Erori în alimentația pisicilor

Pisicile sunt acele animale de companie care devin unii dintre cei mai buni prieteni ai oamenilor și sunt unice pentru că ne însoțesc în permanență, fiind fidele familiei. Important este ca, de fiecare dată când ne luăm o pisică sau orice alt animal, să înțelegem că nu ar trebui să fie un capriciu, ci o responsabilitate, deoarece este o ființă vie care simte și suferă.

Din acest motiv, trebuie avut în vedere faptul că, fără să vrea, oamenii nu își îngrijesc cum trebuie pisicile. Un bun exemplu în acest sens este alimentația. În continuare, vă vom dezvălui cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când hrănim aceste animale:

Obezitatea la pisici

Unul dintre primele lucruri pe care le trecem cu vederea este că o pisică este un animal de companie predispus la creșterea în greutate într-un timp scurt, adică rapid. Din această cauză, trebuie să avem în vedere că sănătatea acestor animale este mai mult pusă în pericol decât cea a celor care nu suferă de obezitate, deoarece trăiesc mai puțin din cauza bolilor cauzate de excesul de greutate. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple și pentru ca animalul nostru de companie să aibă o stare fizică bună, va fi important să-i adaptăm hrana la nevoile sale nutritive.

Soluția în acest sens este să le oferim nutrienții necesari, dar fără a depăși cantitățile corespunzătoare. O altă opțiune este oferirea de minerale și suplimente cu vitamine.

Dacă observăm că acest lucru nu funcționează, un alt lucru pe care îl putem face este să trecem pisica la dietă, astfel încât să-și recapete greutatea corespunzătoare și să fie în stare bună de sănătate.

Unele neplăceri care pot duce la acest management necorespunzător al alimentației animalului de companie, care duce la obezitate, sunt probleme precum: diabet, hipertensiune sau artrită. În plus, pot apărea și boli renale sau alte probleme cardiovasculare. Nu trebuie să uităm că sănătatea animalelor nu este un motiv de joacă.

Sportul, factorul cheie legat de alimentație

Există multe persoane care cred că pisicile nu trebuie să facă mișcare la fel ca alte animale, cum ar fi câinii, un lucru complet fals. Felinele tind să mănânce compulsiv atunci când nu au cu cine să alerge, să se joace, să sară … Din acest motiv, este foarte important să menținem o relație bună cu animalul și să stabilim o legătură emoțională puternică. Viața sedentară poate duce la numeroase probleme pentru aceste animale, cum ar fi leziuni, traume sau boli.

Atunci când vine vorba despre aceste animale, nu înseamnă că trebuie să sară prin parc, ci pur și simplu că trebuie să le cumpărăm niște jucării cu care să se joace. De exemplu, putem arunca lucruri pe scări, astfel încât să urce și să coboare pentru a le prinde. Putem folosi ghemuri de lână pentru a se juca cu ele.

Lipsa vizitei la specialist, o eroare frecventă

Cu siguranță există oameni care nu au mers niciodată cu pisica la un medic veterinar. Aceasta este o mare greșeală, deoarece medicul veterinar este cea mai potrivită persoană care poate oferi câteva recomandări și indicații bune privind hrănirea corespunzătoare a pisicii.

Această persoană poate stabili o dietă adaptată nevoilor pisicii, deoarece nu toate pisicile necesită același tip de hrană. Fiecare pisică are nevoile sale. Din acest motiv, ar trebui să înțelegem că animalul de companie necesită o dietă sănătoasă și echilibrată, formată din hrană uscată și umedă de calitate.

Alte erori obișnuite în alimentația pisicilor

-Să-i dăm multă mâncare. Aceasta este o greșeală foarte frecventă. Dacă vedem că pisica noastră este foarte flămândă, putem pune apă în mâncare cu ceva timp înainte de a i-o da acesteia, astfel încât mâncarea să absoarbă apa și să fie mai sățioasă. În plus, o va hidrata mai bine.

-Dacă avem mai multe pisici,trebuie să le hrănim împreună. Trebuie să le hrănim separat, deoarece unele animale de companie pot mânca mai repede decât altele, afectându-le pe restul și accelerând timpul de ingerare. Putem așeza recipientele cu mâncare în diferite locuri ale casei. Acest lucru ne permite să descoperim și ce a mâncat fiecare pisică și să vedem dacă vreo pisică și-a pierdut pofta de mâncare.

– Să îi oferim pește crud. Este adevărat că acest aliment conține multe proteine, vitamine, acizi grași și minerale, dar conține și enzima tiaminaza, care distruge vitamina B1, de aceea peștele trebuie să fie întotdeauna gătit anterior.

-Să îi oferim o dietă exclusiv vegetariană. O eroare gravă, deoarece majoritatea nutrienților de care au nevoie pisicile sunt obținute din hrana de origine animală nu vegetală. De exemplu, vitamina A, necesară stării de bine a ochilor, pielii și creșterii sănătoase se obține din proteinele animale.

Sperăm că dezvăluirea acestor erori pe care mulți dintre noi le comitem fără să vrem, vă vor ajuta să îi oferiți pisicii o alimentație corespunzătoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top