Diferențele existente între un Westie și un Bichon Maltez

În ciuda faptului că sunt câini cu o constituție similară există destule diferențe între Westie și Bichon Maltez. Originea, unele caracteristici fizice și comportamentele lor fac posibilă deosebirea unei rase de cealaltă.

West Highland White Terrier (Westie) și Bichonul Maltez sunt două rase de câini care arată foarte asemănător, dar au caracteristici care ne permit să le distingem cu ochiul liber.

Prin urmare, dacă nu știi ce rasă să adopți (sau vrei să cunoști diferențele dintre Westie și Maltez), ți le vom spune în acest articol.

Aceste animale de companie au o constituție similară, dar nu tot ceea ce ține de aspectul și comportamentul lor este la fel. De exemplu, Bichonul Maltez este un câine care necesită mai multă îngrijire decât cealaltă rasă, mai ales datorită părului său lung, strălucitor și moale. Iată și alte particularități ale acestor câini:

Origini diferite

Deși originea nu este un aspect care ajută la distingerea acestor câini cu ochiul liber, face parte din diferențele care există între Westie și Bichonul Maltez. Pe de o parte, Westie, un câine de origine scoțiană, a fost unul dintre câinii terrier folosiți de nobili și fermieri pentru a gestiona infestările cu rozătoare în depozite.

Potrivit specialiștilor în chinologie, Westie a intrat în centrul atenției în jurul anilor 1700, când la o fermă numită Poltalloch, clanul Malcolm a început să crească micii exterminatori de dăunători. În 1896, acest câine a fost prezentat pentru prima dată în spectacolele câinilor scoțieni și a fost numit West Highland White Terrier, în onoarea părții de nord-vest a Scoției, unde rasa și-a câștigat faima.

Pe de altă parte, Maltezul, un câine preferat de matroanele Romei antice, are o origine mult mai veche. Se crede că fenicienii au adus strămoșii acestei rase în Egipt în urmă cu mai bine de 2000 de ani.

Potrivit Federației Chinologice Internaționale, originea acestui Bichon se află în bazinul mediteranean. Mai mult, se spune că numele său „maltez” nu înseamnă că rasa provine din insula Malta, deoarece „Maltes” provine din cuvântul semitic „MALAT”, care înseamnă „refugiu” sau „port”.

Diferențe fizice între Westie și Bichonul Maltez

Pe lângă cele de mai sus, acești câini au și câteva caracteristici fizice care ajută la identificarea fiecărei rase. Pentru început, Westie este un câine care măsoară aproximativ 28 de centimetri înălțime la gât. Pe de altă parte, dimensiunea Maltezilor variază: masculii pot ajunge la 21-25 centimetri, iar femelele măsoară 20-23 centimetri.

O altă diferență între Westie și Maltezi are legătură cu nuanța părului. Westie este complet alb, fără pete sau semne. Spre deosebire de aceștia, Maltezii pot fi avea părul și în nuanțe de fildeș nu doar alb.

În mod similar, blana este o caracteristică fundamentală care ne ajută să distingem un Westie de un Maltez. Acesta din urmă are păr dens, strălucitor, mătăsos și este foarte lung pe tot corpul. De asemenea, părul Maltezilor nu este buclat.

În schimb, West Highland White Terrier are un strat dublu de păr. Secțiunea exterioară este aspră, fără onduleuri și are o lungime de aproximativ 5 centimetri. Substratul este scurt, neted și dens.

Personalități diferite

Deși ambele rase pot fi animale de companie extraordinare, există trăsături de personalitate care îți pot face alegerea câinelui mai ușoară. Atât Westie, cât și Bichonul Maltez sunt câini vigilenți, dar se comportă diferit.

Westie este un câine mic, dar foarte curajos și destul de curios. De asemenea, este activ, vesel și neînfricat, precum și încrezător în sine și prietenos. În plus, datorită originilor sale, instinctul său de vânător este prezent tot timpul. În general, Westie este un câine liniștit.

Pe de altă parte, Maltezul este un câine afectuos și destul de ascultător. Spre deosebire de West Highland White Terrier, în ciuda faptului că este în alertă mereu, este foarte liniștit. În plus, poate avea o relație bună cu copiii și este un câine destul de inteligent.

Astfel, dacă nu știi ce câine să alegi ca animal de companie, este important să iei în considerare toate caracteristicile menționate mai sus.

Dar, reține că Maltezul este un câine care necesită îngrijire intensă pentru a-i menține blana frumoasă. Iar Westie are nevoie de mișcare. Așa că, va trebui să-l plimbi destul de mult.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top