De ce este bine sa folosim carne proaspătă deshidratată în hrana pentru câini și pisici?

Când ne referim la carnea proaspătă deshidratată, cum ar fi carnea de pui deshidratată etc., ne referim la o bucată de pui, de obicei cu os (acesta furnizează calciu, fosfor, magneziu, glucozamină etc.) care a fost uscată și măcinată în făină, eliminându-se cantitățile de apă și grăsimile. Astfel nu mai este necesar să scădem 75% din materia primă nedeshidratată, pentru a cunoaște cantitatea de pui care poate fi folosită în rețetele noastre. Prin comparație, o bucată de carne proaspătă, o dată extrudată, contribuie doar cu 20% din valoarea sa nutritivă.

Tratând astfel carnea, se obtine o valoare nutritivă ridicată, deoarece biodisponibilitatea și asimilarea substanțelor nutritive este optimă datorită faptului că în procesul de extrudare nu există pierderi ale aminoacizilor sau a altor substanțe nutritive.

Proteinele sunt un element de bază, și fundamental ale unei diete canine sănătoase și echilibrate. Proteina are mai multe roluri, cum ar fi construirea și repararea mușchilor, formarea de noi celule ale pielii, creșterea părului, creșterea fibrelor musculare și multe altele. De asemenea, ajută la crearea substanțelor chimice ale corpului precum hormonii și enzimele care sunt necesare pentru funcționarea normală. Oferă energie și mențin sistemul imunitar puternic.

În rețetele oferite câinilor și pisicilor, proteinele de origine animală trebuie sa aiba prioritate față de proteinele de origine vegetală si nu trebuiesc incluse niciodată produse secundare sau hormoni.

O hrană sănătoasă este cea care echilibrează carnea și grăsimile pentru a-i oferi animalului tău de companie energia de care are nevoie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top