Ce determină apariția alergiilor la câini și de ce recomandăm hrana hipoalergenică ?

Se întâmplă tot mai frecvent ca alimentele obișnuite să provoace alergii câinilor noștri.

Reducerea la minimum a riscului de alergii se face evitând unele dintre ingredientele care pot provoca alergii și adăugând altele care ajută la reducerea răspunsului alergic.

Trebuie evitata hrana care are in componenta:

1) carne de vită, produse lactate, soia sau grâu; 

2) coloranți și conservanți artificiali, arome sau ingrediente sintetizate chimic;

3) cereale (de exemplu cartofii sunt mai ușor de digerat decât cerealele).

Alergiile alimentare sunt cauzate de o proteină determinată și sunt tratate în principal în două moduri:

1. Hidroliză proteică: Acest proces constă în descompunerea proteinei în molecule mult mai mici, cum ar fi aminoacizii. Sistemul imunitar al câinelui dumneavoastră nu ar trebui să perceapă aceste molecule de proteine minuscule ca o amenințare și, prin urmare, nu ar trebui să  declanșeze o reacție alergică.

2. Eliminarea proteinelor: Se folosesc retete ce elimină o proteină care poate provoca un răspuns reactiv și o înlocuiesc cu o alta de calitate, de exemplu curcan, ton etc. care furnizează toți aminoacizii necesari și se absoarbe mai ușor. Aceasta este cunoscută ca dietă de eliminare.

Pe de altă parte, semnele unei alergii tind să se manifeste ca un proces inflamator, de aceea este important să includem alimente ce au un efect antiinflamator natural care atenuează această mâncărime și roșeață iritantă care afectează atât de mult animalele de companie. (de exemplu hrana ce include MSM, un antiinflamator care previne problemele articulare)

Reduce la minim riscul apariției alergiilor eliminănd principalii factori alergeni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top