De câte ori pe zi trebuie să scoți câinele la plimbare

Îți dorești un câine și te întrebi de câte ori va fi nevoie să-l plimbi pe zi? Îți vom oferi răspunsul la întrebare în acest articol.

Plimbarea câinelui este o activitate constantă care poate determina apariția unor dubii cu privire la durata, numărul de ori, rasa și chiar vârsta câinelui. În cele ce urmează, îți vom spune câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le știi despre această chestiune.

Plimbări zilnice recomandate pentru câini

Când câinii ies la plimbare, fac mișcare și chiar se distrează jucându-se cu stăpânii sau cu alți câini. Datorită nevoilor lor de energie ca specie, unii câini trebuie plimbați dimineața, la prânz și seara. Alții se vor mulțumiți cu o singură plimbare pe zi.

În aproape toate cazurile, aceste animale trebuie să fie plimbate de 2 sau 3 ori pe zi, mai ales că trebuie să-și facă nevoile fiziologice frecvent.

O plimbare dimineața și alta seara pot face mulți câini fericiți, însă unii necesită și mai multă activitate.

Numărul de plimbări într-o zi depinde de fiecare animal. Dacă câinele este pui sau în vârstă, condițiile se schimbă. În perioada de creștere câinii au multă energie și trebuie să și-o consume. În plus, nu-și pot controla bine vezica urinară, așa că urinează des. Când ajung la o vârstă înaintată nivelul de energie scade considerabil și nu mai simt nevoia de multă mișcare. De asemenea, și rasa și mediul din afara casei sunt, factori de luat în considerare.

În plus, este bine să adaptezi ieșirile în afara casei la condițiile meteorologice, evitând astfel cele mai fierbinți și mai reci ore în anumite perioade ale anului.

Durata plimbărilor

Este indicat să faci câteva plimbări scurte (între 10 și 20 de minute) și altele de aproximativ 1 oră. Cea mai lungă ieșire este bine să aibă loc de obicei după-amiaza, deoarece în acest moment este mai ușor să întâlnești alți câini cu care animalul tău se poate juca și interacționa. Oricum, acest lucru depinde de program și de nevoile fiecărui câine.

Dacă câinele este în vârstă și are probleme de mobilitate, de exemplu, probabil că va trebui doar să iasă afară pentru a-și face necesitățile fiziologice și a se mișca puțin. Dacă, pe de altă parte, are multă energie, atunci va avea nevoie de plimbări mai lungi în care trebuie să joace și să-și consume energia, astfel încât atunci când ajunge să stea liniștit.

Importanța plimbării câinelui

Când pleacă de acasă, câinii pot explora informații din mediul lor și au capacitatea de a:

  • Descoperi urmele altor câini sau ale altor animale.
  • Interacționa cu alți câini dar și cu persoane diferite.
  • Identifica vehicule, zgomote și mirosuri.
  • Întinde și stimula corpul.

În acest fel, câinele tău se va obișnuit cu alte situații care există în afara casei și astfel va fi liniștit în alte medii.

Dacă, de exemplu, câinele nu părăsește niciodată casa, este foarte posibil să se streseze atunci când trebuie să mergi cu el la veterinar sau în altă parte.

Beneficii pentru sănătatea câinilor

Mersul pe jos este egal cu activitatea fizică. Prin urmare, câinele trebuie să facă plimbări zilnice. Mișcarea este benefică pentru oricine. Consumul de energie este bun pentru echilibrul mental și fizic al câinelui.

Când ies, câinii pot alerga, se pot plimba, se pot juca, sări, se pot relaxa. De asemenea, descoperă că nu sunt singurii de acest fel din lume și pot învăța despre mediul lor, printre alte activități.

Așadar, chiar dacă câinele tău are acces la o curte, o grădină sau un câmp mare, ieșirea la plimbare va fi întotdeauna esențială pentru sănătatea și liniștea sa. Dacă consideri că nu poți ieși cu câinele tău la plimbare în fiecare zi de-a lungul vieții sale, este mai bine să nu-ți iei un câine. Mișcarea este foarte importantă pentru acesta, indiferent de vârstă și de rasa căreia îi aparține.

După cum poți observa, de câte ori ar trebui să ieși cu câinele la plimbare în fiecare zi depinde de multe lucruri. Chiar și așa, este bine să ieși cu animalul de companie la plimbare de aproximativ 3 ori pe zi. Plimbare plăcută îți dorim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top