Cum trebuie să procedezi pentru a stabili rutina unui câine

Îți dorești să-i stabilești o rutină zilnică câinelui pe care îl vei adopta, dar nu ești sigur dacă vei reuși să faci acest lucru? Îți spunem noi cum să procedezi pentru a stabili rutina potrivită.

Plimbările trebuie să facă parte din rutina zilnică a unui câine. La fel și odihna întrucât este crucială pentru o viață sănătoasă. Cu toate acestea, există și alte activități pe care e bine să le incluzi în viața de zi cu zi a prietenului tău patruped.

Daca ai luat decizia de a adopta un cățeluș, ține cont că noul tău animal de companie nu va avea nevoie doar de afecțiune, ci și de educație. În plus, este esențial ca, imediat ce ajunge acasă, să începi să-l înveți ce trebuie să facă.

Animalul tău trebuie să învețe la ce oră din zi ar trebui să mănânce, să se joace sau să se odihnească. Rutina este importantă în viața animalului tău de companie, deoarece îl calmează și îi oferă stabilitate. Îl ajută chiar să aibă un comportament mai bun. De aceea, este atât de necesar să-l înveți să respecte anumite programe.

Programul de masă

Este esențial ca animalul tău de companie să aibă anumite ore de masă. În perioada de creștere, va avea nevoie de trei mese pe zi, în timp ce la vârsta adultă, două porții ar putea fi suficiente. În orice caz, este indicat să-i dai mâncare în fiecare zi la aceeași oră.

Stabilirea unui program și respectarea cu strictețe a acestuia va ajuta animalul de companie să știe că a sosit momentul mesei și nu se va mai îngrijora. De asemenea, crearea unui program de masă ar putea contribui la dezvoltarea unui metabolism sănătos și la întărirea comportamentelor pozitive.

Totodată, pe lângă stabilirea unui program de masă, este important să alegi un loc din casă pe placul animalului tău, unde poate mânca în liniște. De asemenea, asigură-te că-i oferi întotdeauna aceeași cantitate de mâncare și de cea mai bună calitate. În plus, nu-i da mâncare în exces, pentru a-l împiedica să devină supraponderal sau obez. O alegere foarte bună pentru câinele tău este hrana pentru câini naturală, ce conține toți nutrienții necesari unei dezvoltări sănătoase.

Programul pentru necesitățile fiziologice

În rutina câinelui tău trebuie inclus și programul pentru necesitățile fiziologice. Câinele trebuie să înțeleagă că există un anumit moment și un loc unde își poate face nevoile fiziologice. De asemenea, este ideal să-ți plimbi regulat câinele, mai ales după fiecare masă. Așa îi stabilești mult mai ușor o rutină.

Programul de plimbare

Plimbările sunt esențiale nu numai pentru ca prietenul tău patruped să se ușureze. Datorită plimbărilor învață să socializeze mai ușor. Cu alte cuvinte, este important să înveți câinele să interacționeze în diferite medii, deoarece astfel îl vei împiedica să aibă un comportament agresiv.

În plus, dacă îți vei scoate animalul de companie la plimbare relația voastră va deveni mai strânsă, întrucât va primi mult mai multă atenție din partea ta. Pe de altă parte, plimbările vor ajuta câinele să evite plictiseala.

Programul pentru activități fizice și psihice

Toate rasele au nevoie de stimulare fizică și psihică, așa că este bine să-i stabilești în fiecare zi o serie de activități și jocuri care să-l stimuleze fizic și psihic. Așa se va menține în formă și își va consuma energia.

Programul de odihnă

Rutina zilnică a câinelui tău nu ar trebui să fie legată doar de mese, ieșiri, jocuri și exerciții. Este foarte important să-ți înveți câinele că există un program pentru odihnă. Cu alte cuvinte, prietenul tău nu trebuie doar să-și consume energia, el are nevoie și de câteva ore pentru a-și odihni corpul și mintea.

Pe baza celor de mai sus, asigură-te că îi oferi animalului tău un loc confortabil de odihnă. Este crucial ca acesta să aibă un pat și o pătură într-un anumit loc al casei. De asemenea, reține că un astfel de loc ar trebui să îi ofere liniște și siguranță.

În concluzie, trebuie să ții cont de faptul că stabilirea unei rutine zilnice necesită răbdare, dar realizarea acesteia poate contribui la bunăstarea prietenului tău necuvântător. Este posibil ca, datorită rutinei zilnice, animalul tău de companie să fie mai fericit și mai sănătos, ceea ce se va reflecta în comportamentul său.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top