Cum se poate educa un câine surd

Dacă câinele tău este surd, îl poți educa și face să-ți răspundă la comenzi. Pentru a-ți atinge obiectivul vei avea nevoie doar de multă răbdare.

Poate că aceasta este o problemă pe care nu ți-ai pus-o până nu ai știut că prietenul tău patruped este surd sau ai adoptat un câine cu o astfel de problemă.

Este clar că, dacă educarea unui câine cu un sistem auditiv bun este o sarcină dificilă, educarea unui câine surd este una complicată, dar nu imposibilă.

Dacă câinele tău este surd, îl poți educa și pe el

Este clar că un câine surd reprezintă o dificultate în toate privințele. Este dificil să trăiești împreună cu el și mai ales să-l educi.

Trebuie să ai în vedere că vei întâmpina o serie de dificultăți la care poate niciodată nu te-ai gândit și care te fac să apreciezi sistemul auditiv mult mai mult.

Dacă câinele tău este surd, liniștește-te, cu răbdare și sfaturi bune îl poți educa și pe el. Metodele sunt aceleași: repetare și muncă. Dacă la un câine care aude repetarea va fi prin cuvinte, la un câine surd va trebui făcută prin semne.

Alege un semn

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci dacă câinele tău este surd și vrei să-l dresezi, este să alegi un semn care îi spune că a făcut ceva corect sau așa cum ai dorit. Acesta poate fi un semn cu mâna sau cu o lanternă (niciodată o lumină cu laser). Amintește-ți că gestul cu mâna sau jocul luminilor cu lanterna trebuie să fie întotdeauna același pentru a nu zăpăci animalul.

Învață-l semnul

Acum vine un pas important, învață-ți câinele ce semn va vedea când va face ceva corect. Ar trebui să încerci să-l înveți ceva simplu, cum ar fi să ia ceva ce ai în mână după ce ridici un deget în sus, de exemplu, degetul mare.

Fă semnul și asigură-te că patrupedul tău îl vede de fiecare dată când ia ceea ce ai în mână. Așadar, va face legătura dintre ambele gesturi. Desigur, ar trebui să-l răsplătești de fiecare dată când se supune ordinelor tale.

Atrage-i atenția dacă nu te privește

Este posibil ca prietenul tău necuvântător să renunțe și, din moment ce el nu te poate auzi, va trebui să găsești o modalitate de a-i atrage atenția, astfel încât să poți continua dresajul. Ei bine, poți face asta atingându-l aproape de ochi, pentru a ști că ceea ce vrei este ca el să te privească în ochi.

Poți face asta, de asemenea, folosind ceva delicios sau o cantitate mică din mâncarea preferată pentru a-i atrage atenția. Desigur, nu-i da până nu îndeplinește o comandă.

Stabilește ceea ce vrei să-l înveți

Înainte de a începe dresajul, odată ce știi că patrupedul tău recunoaște semnele, stabilește ceea ce vrei să-l înveți. De exemplu, să se așeze, să prindă sau să elibereze ceva, ori să vină la tine când îl chemi. După ce stabilești toate aceste lucruri, poți începe dresajul.

Alege un semn negativ

Câinelui trebuie să înțeleagă că a făcut ceva corect, dar și că a greșit. Prin urmare, ai nevoie și de un semn care să-l facă să înțeleagă că nu a făcut ceea ce te așteptai de la el. De exemplu, dacă ai decis că degetele mari ridicate în sus înseamnă ceva bine, făcă-l să înțeleagă ca degetele mari îndreptate în jos înseamnă ceva rău.

Semn și recomenpensă

Cel mai bun mod pentru ca animalul să învețe și să relaționeze ascultarea cu ceva bun este să nu lași să treacă mult timp între semnul pozitiv și recompensă. De îndată ce vei vedea că animalul tău de companie a făcut ceea ce ți-ai dorit, recompensează-l automat, astfel încât să știe că, dacă va face același lucru data viitoare, va primi din nou o recompensă.

Răsfățul, poftele și cuvintele dulci sunt, de asemenea, recompense pozitive pe care câinele tău le va aprecia.

Dacă câinele tău este surd, poate fi și el dresat, deși este posibil să ai nevoie de o doză suplimentară de răbdare și perseverență. Dacă urmezi aceste sfaturi, îți va fi mult mai ușor să îți atingi obiectivul. Îndrăznești să încerci?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top