Cum să-ți răcorești pisica pe timpul verii

Odată cu sosirea verii, este foarte important să te asiguri că pisica ta se hidratează în mod corespunzător.

Cu excepția cazului în care pisica este una Van Turcească sau o altă rasă specială care iubește apa, înotul nu va fi o opțiune viabilă. Prin urmare, îți vom dezvălui câteva modalități foarte plăcute de hidratare și răcorire a pisicii pe timp de vară.

Apa, elementul cheie pentru sănătatea pisicii tale vara

Apa nu doar răcorește pisica, ci îi menține și sănătatea. În zilele cele mai călduroase, organismul pisicilor poate pierde o cantitate importantă de lichide și electroliți.

Din cauza temperaturilor ridicate, animalul trebuie să completeze aceste elemente prin consumul de apă sau alte băuturi sănătoase pentru a-și reechilibra organismul.

Dacă o pisică nu bea suficiente lichide pe timpul verii, își poate afecta metabolismul și se poate deshidrata. Acest lucru poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, care poate duce la letargie, amețeli și chiar leșin.

Pe de altă parte, o ingestie insuficientă de apă afectează funcțiile renale ale pisicilor, ceea ce crește riscul unei insuficiențe renale. Prin urmare, apa este elementul cheie pentru ca pisica ta să fie în cea mai bună stare vara.

Din păcate, există multe pisici care nu beau suficientă apă, mai ales dacă au o viață sedentară.

Sfaturi pentru a-ți răcori pisica vara:

  • Mediu răcoros, umbros și bine aerisit

Pisicile adoră căldura și pot petrece multe ore dormind la soare. Cu toate acestea, expunerea excesivă la căldură și lumina soarelui este foarte dăunătoare pentru sănătatea lor. Pe lângă faptul că își pot arde pielea, există și riscul deshidratării. Pe de altă parte, expunerea constantă la soare poate duce la dezvoltarea unor boli severe, precum cancerul de piele.

Din acest motiv, este foarte important ca pisica ta să stea într-un mediu răcoros, umbros și bine aerisit zilnic. Și dacă pisica iese afară, fie în grădină, fie pe stradă, este indicat să întrebi medicul veterinar cum îți poți proteja pisica contra soarelui.

  • Șervețele umede

Șervețelele umede pentru uz veterinar sunt o opțiune simplă și practică pentru igienizarea și răcorirea pisicii fără a fi nevoie să o uzi. Când o ștergi, nu uita să te concentrezi asupra zonelor care permit ca temperatura corpului să scadă cel mai repede, cum ar fi picioarele, axilele, sub bărbie și pe burtă.

  • Pături răcoritoare

În timp ce păturile răcoritoare sunt concepute în special pentru câini, și pisicile se pot bucura de efectele lor vara.

Dacă nu dispui de o astfel de pătură, poți umezi o cârpă sau un prosop curat în apă rece, să o scurgi și apoi să o așezi pe podea, astfel încât pisica ta să se poate așeza pe ea și să se răcorească.

  • Gustări reci pentru pisici

Gustările reci sunt printre cele mai bune soluții pe timp de vară pentru pisica ta, deoarece îți permit să introduci alimente sănătoase în dieta ta.

Pentru a-i prepara o gustare rece, poți alege fructe și legume bune pentru pisici și le poți amesteca cu apă, lapte vegetal sau iaurt natural fără zaharuri (sau cu un procent redus de lactoză). Ulterior, pui preparatul la congelator și aștepți să înghețe.

O altă opțiune este pregătirea unei gustări reci cu carne de pui. Pentru o astfel de gustare trebuie să fierbi carnea de pui cu morcovii. După ce s-au fiert pasezi carnea și morcovii adaugând și o cantitate mică din zeamă în care au fiert. În cele din urmă, adaugi o linguriță de ulei de nucă de cocos. După ce amestecul s-a răcit, pune-l la congelator.

Odată înghețate gustările le poți oferi pisicii pentru a se răcori.

  • Smoothie

Smoothie-urile sunt amestecuri preparate din fructe și legume naturale. Și vestea bună este că pisica ta se poate bucura și de aceste delicatese. Pe timpul verii o vor răcori și hidrata.

Procesul său de preparare este foarte asemănător cu cel al gustărilor, dar nu trebuie puse la congelator. Smoothie-ul se prepară amestecând unele fructe sau legume recomandate pentru pisici cu apă, lapte vegetal, chefir sau iaurt cu conținut scăzut de zahăr. Apoi poți să-ți servești pisica cu el.

Dacă vei ține cont de acest sfaturi, vei reuși cu ușurință să-ți răcorești pisica și să o ajuți să se hidrateze suficient pe timpul verii.

Cu toate acestea, dacă observi vreo modificare în comportamentul sau în privința aspectului pisicii, trebuie să consulți un medic veterinar de încredere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top