Cum să-ți hrănești pisica pe timp de vară

Odată cu sosirea verii, trebuie să schimbi dieta pisicii tale.

În lunile călduroase de vară, prietenii noștri necuvântători încep să se miște tot mai puțin și deseori le scade pofta de mâncare. Pisicile nu mai mănâncă ca de obicei.

Activitatea fizică redusă și pierderea poftei de mâncare le determină să nu mai facă foarte multă mișcare. Obiceiurile alimentare li se schimbă drept rezultat al căldurii din timpul zilei.

În general, vara pisica tinde să bea mai multă apă și să mănânce mai puțin. Din acest motiv, scăderea nivelului poftei de mâncare este absolut normală și nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

În ciuda tuturor acestor lucruri, este important să te asiguri că dieta pisicii pe timpul verii este sănătoasă și echilibrată. Trebuie să faci doar câteva mici modificări în obiceiurile zilnice ale pisicii tale.

Cum să-ți hrănești pisica vara: tot ceea ce trebuie să știi

Nevoile calorice ale pisicii pe timp de vară

Pisica se comportă la fel ca și câinele pe timp de vară. Se mișcă mai puțin ca de obicei și din acest motiv nevoile sale calorice zilnice tind să scadă. În același timp, are nevoie de hrană pentru pisici bogată în proteine, de înaltă calitate.

Din punct de vedere cantitativ, vara este important să se mențină aceleași doze zilnice de hrană special creată pentru pisici, dar împărțite în diferite porții mici în timpul zilei.

Din punct de vedere calitativ, cel mai bine este să alegi hrană pentru pisici naturală, bogată în proteine și conținut scăzut de grăsimi, care sa nu conțina grâu, lapte, soia sau carne roșie, si nici organisme modificate genetic, hormoni sau aditivi artificiali.

Când să hrănești pisica vara

Așadar, aportul caloric al pisicii ar trebui să fie redus treptat odată cu venirea căldurii. Rutina sa obișnuită nu trebuie schimbată brusc.

Ideal, așa cum am menționat, este să împarți rația zilnică în porții mici pentru ca pisica să mănânce pe timpul zilei.

Ține cont că mâncarea lăsată în bol mult timp tinde să se deterioreze rapid la căldură.

Ce ar trebui să includă hrana pentru pisici vara

Există două lucruri fundamentale pe care trebuie să le respecți în ceea ce privește hrana pe care trebuie să i-o dai pisicii vara.

Hrana trebuie să fie echilibrată și ușoară. De asemenea, trebuie să ajute pisica să se hidrateze.

Iată și câteva reguli pe care trebuie să le respecți:

– În special, pentru a preveni deshidratarea, poți opta pentru un amestec de hrană uscată și hrană umedă. Împarte-i hrana în porții mici pe tot parcursul zilei.

– Hrana umedă pentru pisici trebuie să fie bogată în proteine. Poate conține carne de pasăre sau pește (somon, ton, calamar), de exemplu.

– După cum am menționat deja, hrana uscată trebuie să fie de cea mai bună calitate. Când alegi hrana uită-te la eticheta de pe pungă să vezi ce ingrediente conține. Hrana pentru pisici de cea mai buna calitate are ca principal ingredient carnea. Nu trebuie să uiți niciodată că pisica este în esență un animal carnivor.

– Având în vedere că pe timpul verii temperaturile sunt ridicate, este esențial ca pisica să fie constant bine hidratată. O pisică care cântărește aproximativ 4 kg ar trebui să bea cel puțin 150 ml de apă pe zi (mult mai puțin dacă mănâncă hrană umedă).

Pune-i întotdeauna apă curată și proaspătă la dispoziție. Schimbă-i apa cel puțin de două ori pe zi. Spală-i regulat castroanele. Nu le lăsa expuse la lumina directă a soarelui. Nu îi da niciodată pisicii apă rece.

Ține cont de aceste sfaturi și vei vedea că pisica se va simți mult mai confortabil pe timpul verii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top