Cum să aveți grijă de blana pisicilor

O blană strălucitoare este un semn de sănătate la feline și alte animale domestice. Prin urmare, trebuie să i se acordă multă atenție acesteia.

Ca stăpâni ai unui animal de companie ați putea întâmpina dificultăți încercând să vă dați seama cum să aveți grijă de blana pisicilor voastre. Este un subiect dificil, deoarece pisicile sunt foarte meticuloase cu blana lor.

Prin urmare, apar îndoieli precum următoarele: ce produse ar trebui să folosim pentru îngrijirea lor? Este necesar să urmăm o rutină specifică? Relaxați-vă, vă vom răspunde la aceste întrebări și la multe altele în cele ce urmează.

Cum să aveți grijă de blana pisicilor?

Un lucru este cert, pisicile sunt animale foarte curate, au mare de grijă de blana lor. Cu toate acestea, le puteți ajuta întotdeauna să aibă grijă de ele însele. Iată o serie de pași esențiali în rutina îngrijirii părului la pisici.

Tipuri de păr la pisici

Înainte de crearea unei rutine de îngrijire a părului pisicilor, este important să știți ce tip de păr are animalul pentru a evita practicile greșite. Părul de pisică poate fi:

  • Pisica persană este exemplul cel mai reprezentativ.
  • Semi-lung. Pisica birmaneză este cel mai bun exemplu.
  • Pisica din rasa Albastru de Rusia sau cea din rasa British Short Hair reprezintă un exemplu foarte bun.

Fiecare rasă determină tipul de păr pe care îl au pisicile. Variantele „păr scurt” și „păr lung” nu sunt rase în sine, ci sunt grupuri care cuprind diferitele tipuri de pisici domestice. În funcție de grupul din care face parte felina, rutina va varia.

Periaj zilnic

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care vă puteți confrunta ca stâpâni sunt bilele de păr. În timpul îngrijirii, pisicile își ingerează propriul păr. Acesta se acumulează în stomac, deoarece nu îl pot digera. În cele din urmă, se creează bile de păr intestinale care pot provoca probleme gastrice severe.

O soluție esențială pentru combaterea acestei probleme este periajul. Periajul pisicii îndepărtează părul în exces, ceea ce previne ingestia. Din acest motiv, se recomandă perierea pisicii cel puțin o dată pe zi. Totuși, în funcție de tipul de păr, frecvența va varia.

De exemplu, pisicile cu păr lung au nevoie de periaj zilnic pe tot parcursul anului. Nu se întâmplă la fel și cu pisicile cu părul scurt. Acestea necesită periaj zilnic în sezonul de năpârlire. Această perioadă de timp coincide de obicei cu lunile de început de vară și toamnă.

Cu toate acestea, este indicat să continuați să le periați pe tot parcursul anului. De asemenea, în afară de periaj, puteți găsi și alte soluții la problema bilelor de păr. Una dintre ele este administrarea suplimentelor nutritive cu pastă de malț.

Alegerea periei sau a pieptenelui

Odată ce am clarificat importanța periajului, este timpul să alegeți un pieptene. Acest pas, deși pare simplu, este esențial. Trebuie să analizați marea varietate de perii existente pe piață. În funcție de rasă, peria și frecvența periajului vor varia.

În cazul pisicilor cu părul lung și semi-lung, cea mai indicată este o perie curbată cu peri metalici. De exemplu, blana rasei persane necesită întreținere zilnică. În ceea ce privește blana pisicilor cu părul scurt, o perie de cauciuc este esențială. Deși, dacă blana felinei este densă, peria ar trebui să fie metalică cu peri contondenți.

De asemenea, este bine să cumpărați un pieptene pentru a finaliza periajul astfel încât să nu deteriorați părul. Între timp, pisicile fără păr sau cu păr fin au nevoie de un alt tip de îngrijire. În principal, se folosește o mănușă specială din cauciuc. În acest fel, fiind animale foarte sensibile, pielea lor este protejată.

Cum să periațo o pisică

Este esențial ca pisica să se obișnuiască cu peria și periajul încă din primele luni de viață. Pentru a face acest lucru, este indicat să urmați pașii următori:

  • Obișnuiți-o cu peria. Pisica trebuie să o miroasă și să-și satisfacă curiozitatea cu privire la acest nou obiect;
  • Începeți să o periați foarte ușor. Mai întâi coapsele și apoi părțile laterale;
  • În timpul periajului, puteți vorbi cu pisica și îi puteți spune vorbe dulci. În plus, este bine să o mângâiați din când în când;
  • Dați-i o recompensă după periaj. Este un lucru pozitiv asociat acestui obicei;
  • Transformați periajul în rutină. Dacă puteți, periați-o de mai multe ori pe zi;
  • Aveți multă răbdare. Când începeți, cel mai bine este să o periați puțin timp. Pe măsură ce se obișnuiește, puteți mări durata periajului.

Produse potrivite pentru pisici

Deși câinii trebuie spălați din când în când,  pisicile nu trebuie. După cum s-a văzut, pisicile sunt curate și se ocupă de propria igienă. Cu toate acestea, pisicile tinere pot fi îmbăiate.

În acest caz, produsele utilizate trebuie să fie potrivite pentru pisici. Produsele concepute pentru oameni nu trebuie utilizate niciodată, deoarece pH-ul și nevoile lor sunt diferite. De asemenea, pot provoca probleme pielii.

În cele din urmă, îngrijirea părului de pisică este o sarcină relativ simplă. Cu toate acestea, trebuie urmați pașii menționați mai sus. În acest fel, pisica va fi fericită pentru ajutorul oferit, iar voi vă veți bucura pentru că pisica voastră este sănătoasă și veselă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top