Cum să ai grijă de un Pomeranian

Îți plac câinii din rasa Pomeranian și ai vrea să adopți și tu unul? Îți vom spune cum să ai grijă de un câine din această rasă pentru a se putea bucura de o viață frumoasă și sănătoasă.

Pomeranianul, cunoscut și sub numele de Deutscher Zwergspitz sau German Dwarf Spitz, este un câine în miniatură care are nevoie de un anumit tip de îngrijire pentru a fi un animal de companie sănătos și fericit.

Dacă îți dorești să te bucuri de compania acestui câine afectuos și inteligent, trebuie să ții cont de anumite recomandări pentru ca el să aibă un aspect drăgălaș. În cele ce urmează, îți vom spune cum să ai grijă de igiena, de blana și de alimentația sa.

Cum să ai grijă de un Pomeranian

Ca orice alt animal de companie, acest câine trebuie să urmeze o rutină care să-i permită să trăiască între 12 și 15 ani. Îngrijirea acestei rase ar trebui să includă o dietă echilibrată, o bună igienă, un program complet de vaccinare, exerciții și chiar vizite la veterinar pentru a te asigura că starea de sănătate a pomeranianului tău este perfectă.

Igienă

Îngrijirea joacă un rol esențial în bunăstarea câinelui tău. Cu cât îl vei îngriji mai bine, cu atât riscul de infecții sau boli va fi mai mare. În această ordine de idei, trebuie să reții faptul că Pomeranianul trebuie spălat în fiecare lună sau la două luni (în funcție de cât de murdar este). Nu înainte de a împlini 14 săptămâni de viață.

În plus, produsele pe care le vei folosi la spălarea sa trebuie să fie de calitate, mai ales având în vedere că blana necesită o îngrijire specială. Cu alte cuvinte, este necesar să alegi bine șamponul și balsamul pe care le vei folosi pentru a-ți spăla prietenul cu 4 picioare.

De asemenea, trebuie să ai grijă de igiena dentară a Pomeranianului. Această rasă este predispusă la formarea tartrului și dezvoltarea bolilor dentare. Din acest motiv, are nevoie constantă de igienă dentară și controale regulate la medic. În plus, trebuie să acorzi atenție și ghearelor sale, care trebuie să fie mereu foarte scurte.

Pe de altă parte, urechile și ochii Pomeranianului necesită, de asemenea, o îngrijire adecvată. Este important să-i verifici frecvent urechile și să le cureți atunci când este necesar. În plus, este necesară curățarea ochilor, deoarece această rasă tinde să lăcrimeze abundent.

Blană

Pe lângă cele de mai sus, întreținerea părului este una dintre cele mai importante lucruri care trebuie avute în vedere. Pomeranianul trebuie obișnuit cu periajul, astfel încât părul să nu se încâlcească și să arate bine.

Trebuie remarcat faptul că această rasă își reînoiește complet blana la vârsta 8 luni. Altfel spus, trece de la blana de pui la cea de adult. În timpul acestui proces natural este ideal să începi periajul zilnic. După năpârlire, câinele va avea o blană densă și delicată formată din două straturi: cel exterior, care va fi lung și neted, și cel interior, scurt și dens.

Pentru întreținerea părului este indicat să folosești diferite perii. Iată-le pe cele de bază:

  • Un model cu peri moi, strat dublu sau peri lungi pentru a peri blana zilnic și în straturi, fără a fi nevoie să tragi.
  • Un model tip de greblă (sau pieptene metalic) pentru a desface nodurile.

Dacă nu îți vei putea peria câinele în fiecare zi, asigură-te că o faci de cel puțin 3 ori pe săptămână. Pe de altă parte, ar fi bine să mergi la un salon de cosmetică canină pentru ca animalul tău de companie să aibă parte de îngrijire profesională.

Alimentația corespunzătoare a unui Pomeranian

Potrivit experților în nutriție canină, acestui câine în miniatură trebuie să i se ofere hrană pentru câini cu valoare nutritiva ridicata, fără hormoni sau organisme modificate genetic, potrivită vârstei, greutății, mărimii și stării sale de sănătate.

Totodată, nu uita să-i pui mereu la dispoziție apă proaspătă și să mergi regulat cu el la medic pentru a te asigura că este sănătos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top