11 dintre cele mai mari rase de pisici din lume

Există sute de rase de pisici. Dar, fără îndoială, cele care atrag cel mai mult atenția sunt cele cunoscute sub numele de pisici gigant. Sunt spectaculoase atât prin dimensiunea, cât și prin frumusețea lor. Iată care sunt cele mai mare rase de pisici din lume.

 • Maine Coon

Numele său se referă la statul Maine (SUA), de unde provine, și la racoon (raton, în română). Se spune că este un hibrid între o pisică și un raton. Un mascul poate avea 70 de centimetri lungime și poate cântări până la 11 kilograme (femele sunt ceva mai mici). Mărimea lor nu ar trebui să fie înfricoșătoare, deoarece sunt pisici drăguțe și jucăușe, cu o caracteristică care le face unice: capacitatea lor de a miauna pe diferite tonuri.

 • Ragdoll

Pisica Ragdoll este docilă, calmă, somnoroasă și foarte inteligentă. Provine dintr-o încrucișare a mai multor rase, cum ar fi birmaneza, persana și siameza. Ajunge la dezvoltare fizică deplină la vârsta de 3 ani. Un mascul Ragdoll poate cântări între 5,4 și 9 kilograme și poate măsura 90 de centimetri când ajunge la maturitate, în timp ce greutatea femelei variază între 4,5 și 6,8 kilograme.

 • Ragamuffin

Este o versiune îmbunătățită a lui Ragdoll în ceea ce privește caracterul. Au o speranță de viață între 12 și 16 ani, ajungând la o greutate de până la 7 kilograme la vârsta adultă, deși există exemplare cu o greutate de până la 14 kilograme. Sunt foarte jucăușe, așa că sunt o companie ideală pentru copii.

 • Cheetoh

Se aseamănă foarte mult cu un leopard. Când ajung la vârsta adultă, pot cântări 10 kilograme și pot avea aproximativ 30 cm înălțime. Spre deosebire de rasele menționate anterior, pisicile Cheetoh au blana scurtă. De asemenea, sunt pisici foarte active și atletice.

 • Van turcească

Această rasă este originară de la Lacul Van (Turcia). Este o pisica dominantă care se adaptează perfect la schimbările de temperatură. Deși nu este foarte înaltă, este robustă. Ajunge la 8 kilograme la vârsta adultă.

 •  Norvegiană de Pădure

Aceste pisici sunt foarte răspândite în Scandinavia, de unde și blana lor lungă care le protejează de temperaturile scăzute din această parte a Europei. În ceea ce privește greutatea lor, un mascul adult ajunge la 9 kilograme.

 • Chausie

Această rasă are un aspect sălbatic, seamănând cu o pumă, dar mai mică. Pisicile Chauise cântăresc între 6 și 9 kilograme și sunt foarte active. Au nevoie de multă atenție, așa că dacă se plictisesc pot provoca pagube semnificative în casă.

 • Highlander

Pisică Highlander are ochi mari și urechi ciudate. În ciuda aspectului său amenințător, este foarte docilă și afectuoasă. Are nevoie de multă atenție și liniște pentru că are tendința de a suferi de stres. În ceea ce privește greutatea, la vârsta adultă poate cântări 9 kilograme.

 • British shorthair

Este cea mai veche rasă englezească de pisici. Una din caracteristicile sale este blana groasă care o protejează de temperaturile scăzute. Este un vânător foarte priceput. Îi place să se simtă iubită și răsfățată. Se înțelege foarte bine atât cu alte pisici, cât și cu câinii. La vârsta adultă ajunge la 8 kg.

 • Selkirk rex

Caracteristica sa principală este părul ondulat, care poate fi lung sau scurt. Sunt pisici foarte musculoase, prietenoase. La maturitate pot ajunge la greutatea de 7 kg.

 • Savannah

Este o rasă hibridă foarte recentă, deoarece a fost creată abia în 1986, în Statele Unite. Provine din încrucișarea unui serval african, nu cu una, ci cu diverse rase de pisici domestice. Prin urmare, pisicile Savannah au diferite trăsături fizice sau fenotipuri.

Asociația Internațională a Pisicilor (TICA) a acceptat pisicile Savannah ca rasă și a permis înregistrarea lor în asociație în 2001. Aceasta a acceptat 5 generații (F1, F2, F3, F4 și F5-așa sunt clasificate generațiile de domesticire). Ulterior, în 2012, aceeași asociație a acceptat participarea rasei Savannah la Campionatul TICA.

Pisicile Savannah din prima generație (F1) pot cântări între 3,6 – 9,1 kilograme. Cele mai grele exemplare sunt în general masculii castrați din generația F1-F2. Greutatea celor din generația F5 se situează între 3,2 și 6,8 kilograme.

În ceea ce privește dimensiunea, se știe că pisicile hibride din această rasă au câștigat de mai multe ori recordul Guinness pentru cea mai mare pisică, cu 45,9 centimetri de la șold până la picior, 108,5 centimetri lungime și o coadă de 44,66 centimetri. Un asemenea exemplar cântărește 13,6 kilograme.

Pentru a putea crește o pisică ce aparține uneia dintre aceste rase,  este important să-i cunoști istoria și să știi cum s-o îngrijești corespunzător. Succes!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top