Ce trebuie să știi înainte de a adopta un Fox Terrier

Îți plac Fox Terrierii și ai vrea să adopți un pui? Iată ce trebuie să știi despre această rasa înainte de a deveni stăpânul unui astfel de cățel!

Cele mai remarcabile calități ale sale sunt vitalitatea, adaptabilitatea și faptul că este un paznic bun întrucât este foarte vigilent. Însă are nevoie de multă mișcare și îngrijire specifică acordată părului său.

Adoptarea unui câine poate fi o idee grozavă, dar atunci când este o rasă despre care nu știm prea multe, conviețuirea împreună poate deveni o odisee.

Lucruri de care să ții cont înainte de a adopta un Fox Terrier

Fiecare rasă are nevoi diferite, chiar dacă toate au câteva în comun. În cadrul raselor există trăsături generale de personalitate, deși fiecare exemplar este diferit. De aceea este bine să afli cât mai multe informații despre această rasă.

  • Fox Terrierii sunt plini de viață

Da, una dintre principalele caracteristici ale acestei rase este vitalitatea sa. Ce înseamnă asta? Puii vor mușca tot, vor alerga peste tot și se vor urca peste tot. Poate părea amuzant la început, dar vor trebui educați astfel încât să știe că nu ei sunt stăpânii.

  • Fox Terrierii sunt foarte adaptabili

Acesta este marele avantaj al Fox Terrierilor. Se adaptează ușor în orice mediu, atât datorită mărimii, cât și a caracterului lor. Așadar, nu trebuie să-ți faci griji dacă locuiești în oraș, la țară, într-o casă mare sau într-una mică. Fox Terrierul se obișnuiește oriunde.

  • Fox Terrierul are părul dificil

Părul fox Terrierului este dur și dificil. Se încurcă ușor astfel că va trebui mergi destul de des cu cățelul la un salon de coafură canină. Aceasta este o cheltuială suplimentară pe care va trebui să o suporți dacă adopți un Fox Terrier. Deși credem că este ceva minim de luat în considerare, este bine să știi. Stripping-ul sau cosmetizarea câinilor cu blană sârmoasă este cea mai bună opțiune pentru ca un Fox Terrier are arate mereu bine.

  • Fox Terrierul are nevoie de multă mișcare

Fox Terrier-ului tău nu îi va păsa dacă ești obosit, dacă ai chef să ieși sau nu, va dori să facă mișcare neaparat. Datorită vitalității și naturii sale nervoase, plimbările lungi sau chiar  cursele sunt vitale pentru sănătatea sa.

Este un câine ideal pentru tine dacă îți place să faci jogging sau să te plimbi cu bicicleta. Fox Terrierul nu se va mulțumi cu ieșiri de cinci minute pentru a-și face nevoile, va cere mai mult, iar înainte de a adopta un Fox Terrier trebuie să te asiguri că vei avea timp și energie să-i oferi ce vrea.

  • Fox Terrierul este foarte independent

Este o altă trăsătură a personalității sale izbitoare. Este un câine afectuos, da, dar îi place să facă ce vrea. Are tendința de a arăta că nu are nevoie de nimeni și îi place singurătatea, deși atunci când își dorește afecțiune se va strădui să o obțină.

  • Fox Terrierul este un paznic bun

Fox Terrierul are instinct de vânătoare, ceea ce îl face mereu vigilent, așa că a fi un paznic bun nu este o problemă pentru el. Această virtute îl transformă și în însoțitorul ideal pentru copii, deoarece le va asigura siguranța chiar și atunci când viața lor depinde de asta.

  • Fox Terrierul este curajos

Mulți spun că Fox Terrierii au un temperament rău, dar nu este adevărat. Au doar o personalitate puternică. Prin urmare, ei trebuie să învețe să socializeze corespunzător încă de la o vârstă fragedă, astfel încât să nu aibă probleme cu alți câini, cu atât mai puțin cu oamenii.

  • Fox Terrierului îi place să sape

Fox Terrierii, când se plictisesc, au tendința de a face gropi. Se pare că pentru ei această activitate este distractivă. Dacă nu ai grădină, dar ai plante acasă, este posibil ca atunci când ajungi acasă de la muncă, să găsești mult pământ împrăștiat pe covor.

Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le știi înainte de a adopta un Fox Terrier. Dacă crezi că ești dispus să le accepți, adoptă un pui! Fox Terrierul poate fi prietenul ideal pe care îl cauți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top