Ce trebuie să știi despre pisica Siberiană

Pisica siberiană are farmecul pisicii sălbatice mici. Nu este o pisică supusă, dar este afectuoasă și liniștită, înțelegându-se foarte bine cu stăpânii. Deși nu a renunțat la esența sa sălbatică, interacționează bine cu oamenii. Provine din încrucișarea pisicilor sălbatice din pădurile siberiene cu pisicile comune europene.

Pisica siberiană este mare și puternică. Poate avea o greutate de până la 9 kilograme. Datorită părului său dens poate rezistenta la temperaturi foarte scăzute. Coada sa este lungă și stufoasă, iar capul mare. Are ochi mari și rotunzi, urechi mijlocii și late, iar părul este lung, tigrat, dens, mai lung la gât, piept și coadă. Vara, fiindcă năpârlește, este mai scurt.

Pisica Siberiană este bucură mult de compania stăpânilor săi. Mărimea sa nu o împiedică sub nicio formă să-și demonstreze agilitatea și forța mare. Este o pisică inteligentă care învață rapid să depășească provocările care apar.  Și, fiindcă nu produce Fel D1, poate fi animalul de companie ideal pentru persoanele alergice.

Originea rasei Siberiene

Se crede că această rasa provine din Rusia, din regiunea Siberia. Însă nu se cunoaște de mult timp, deoarece în Uniunea Sovietică erau interzise animalele de companie. În perioada anilor ’90 a fost adusă în Europa și America de Nord.

Personalitatea pisicii Siberiene

Este o pisică inteligentă, drăgăstoasă și jucăușă. De asemenea, îi place să atragă atenția și să fie alintată de familie. Se înțelege foarte bine cu alte animale de companie și cu copiii.

Sănătate

În general,  se bucură de o sănătate foarte bună. Are un sistem imunitar puternic și nu se îmbolnăvește ușor. De asemenea, nu are nici probleme congenitale legate de sănătate. Poate trăi până la 20 de ani, dacă o vaccinezi și o deparazitezi corespunzător.

Cum să ai grijă de pisica ta siberiană

Este foarte important să știi cum să o îngrijești astfel încât să te asiguri că aceasta crește fericită și sănătoasă. Această rasă de pisici poate fi perfectă pentru tine dacă ai mai avut până acum animale de companie, deoarece necesită puțină îngrijire.

Contează foarte mult să acorzi atenție părului ei. După cum am menționat mai sus, pisica siberiană are o blană foarte densă și lungă. Așa că va trebui să o perii des pentru a nu forma noduri. Sunt persoane care își perie pisicile zilnic sau de 3 ori pe săptămână. Cel mai bine este să vezi cum arată blana sa înainte de a decide dacă trebuie pieptănată mai des sau nu.

Pisica Siberiană nu trebuie tunsă

Această rasă de pisici rezista foarte bine la frig datorită părului  dens. Dacă te hotărăști să o tunzi, trebuie să știi că aceasta va fi neprotejată împotriva frigului până când părul îi va crește din nou. În sezonul de vara părul îi cade în mod natural, așa că nu ar trebui să o tunzi, cu excepția cazului în care medicul veterinar îți recomandă acest lucru.

Pisica Siberiană este bine să fie sterilizată

Această pisică are nevoie libertate. Ea trebuie să se plimbe în voie pe afară. Așa că, cel mai bine este să o sterilizezi pentru a evita să rămână gestantă de foarte multe ori. Va trebui să acorzi o atenție deosebită femelelor acestei rase, deoarece în sezonul de împerechere tind să fugă.

Alimentația pisicii siberiene

Pisicile sunt diferite iar dieta lor poate varia, dar pentru a se bucura de o viață lungă și sănătoasă, este indicat să-i oferi doar hrană pentru pisici de bună calitate, bogată în proteine (ca doar sunt animale carnivore) in minerale si vitamine, fara organisme modificate genetic.

Așadar, după cum ai putut observa, pisica siberiană ar putea fi  animalul de companie perfect pentru tine deoarece, după cum s-a văzut, se adaptează perfect chiar și la temperaturi scăzute. De asemenea, interacționează foarte bine cu oamenii și, dacă stai la casă, o poți lăsă iarna să se plimbe pe afară fără probleme.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top