Cum să ai grijă de pisica ta iarna

Te bucuri de compania unei pisici? Cu siguranță ți-ai dat seama că frigul nu îi este deloc pe plac. Pisicile simt frigul la fel ca noi și sunt de obicei destul de sensibile la schimbările bruște de temperatură, motiv pentru care se adaptează mai bine la climatele mai calde. Dar, dincolo de preferințele fiecărei feline, temperaturile scăzute pot provoca numeroase probleme de sănătate, de la o simplă răceală până la riscul de hipotermie. Este important să iei anumite măsuri preventive pentru ca pisica să aibă parte de o viață frumoasă chiar și în timpul iernii.

Iată ce trebuie să faci pentru a avea grijă cum se cuvine de pisica ta iarna:

  • Mergi cu pisica la medic înainte de a veni iarna

Pisicile este bine să aibă parte de medicație preventivă adecvată pe tot parcursul vieții. Asta presupune nu doar consult medical la fiecare 6 luni și respectarea planului de vaccinare și deparazitare, ci și asigurarea unei alimentații complete și echilibrate și a unui mediu sigur. Totodată, e bine să o stimulezi fizic și psihic.

Cu câteva săptămâni înainte de sosirea iernii, îți poți duce felina la veterinar pentru a-i face un control și a o vaccina (dacă este necesar). De asemenea, medicul veterinar îți poate spune care este cel mai bun mod de a-i întări sistemul imunitar, de a-i îmbunătăți rezistența fizică și de a preveni în mod adecvat apariția patologiilor asociate.

  • Alimentație completă și echilibrată- acordă o atenție deosebită hranei pe timp de iarnă

Alimentația corespunzătoare este un aspect cheie pentru o sănătate optimă pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, odată cu sosirea iernii, trebuie acordată o atenție deosebită hranei oferite, deoarece pisicile vor avea nevoie de mai multă energie pentru a-și menține temperatura corpului.

În plus, o alimentație completă și echilibrată este esențială pentru ca felina ta să fie puternică și sănătoasă din punct de vedere fizic și cognitiv.

Pisicile în vârstă vor avea nevoie de îngrijire specială, deoarece corpul lor este mai fragil și mai sensibil la temperaturi scăzute. Prin urmare, este foarte important să afli care este cea mai bună hrană pentru pisici în timpul iernii, ținând de vârstă, talie, starea de sănătate și alte nevoi specifice ale organismului său.

De asemenea, dacă medicul veterinar îți recomandă, îi poți oferi suplimente naturale și vitamine pentru a-i întări sistemul imunitar. În general, pisicile tind să-și reducă consumul de apă pe timpul iernii, așa că trebuie să ai grijă să-i asiguri apă proaspătă în permanență pentru a evita deshidratarea. Dacă felina ta nu consumă foarte multă apă, poți combina hrana uscată cu cea umedă.

  • Îmbracă-ți pisica pentru a o ajuta să-și mențină temperatura corpului

Hainele pentru pisici sunt o soluție bună pentru menținerea temperaturii corporale și evitarea problemelor de sănătate ale felinelor datorate expunerii la frig.

Pisicile fără păr sunt de obicei mai sensibile la temperaturi scăzute, deoarece absența blănii îngreunează conservarea căldurii și o expune mai mult la condiții meteorologice nefavorabile. Daca ai adoptat un Sphynx sau un alt tip de pisică fără păr, îți recomandăm să o îmbraci pe timpul iernii.

Atunci când alegi hăinuța potrivită pentru pisica ta, trebuie să acorzi o atenție deosebită materialului din care a fost fabricată. Ideal ar fi să fie făcută din material hipoalergenic, pentru a preveni reacțiile alergice la nivelul pielii sau la nivelul căilor respiratorii. De asemenea, este indicat să alegi articole vestimentare fără ornamente sau nasturi care se pot desprinde și ar putea fi ingerate de pisică. Și ține cont de dimensiunea pisicii înainte de a alege hăinuța potrivită.

În cele din urmă, amintește-ți că bunăstarea și confortul pisicii tale trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Pisica ta va avea nevoie de timp pentru a se obișnui cu haina (mai ales dacă nu a mai purtat una până atunci). Dar, dacă observi că pisica nu se simte confortabil îmbrăcată, este indicat să o dezbraci. Amenajează-i un loc călduros în casă și cu siguranță se va simți mult mai bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top