Cum depășești frica de pisici

Îți este frică de pisici dar ai vrea să depășești această stare? Îți vom spune care sunt cauzele apariției ei, simptomele și cum să procedezi pentru a scăpa de această frică.

Cauzele fricii de pisici

Deși nu este cea mai comună cauză, este posibil ca o felină să te fi mușcat sau să te fi zgâriat în trecut. Sau poate ai avut o altă experiență neplăcută, care a fost cumva asociată cu pisicile. În orice caz, frica este un semnal sănătos pe care oamenii îl activează pentru a se proteja.

Frica de pisici ar putea fi asociată și cu superstițiile. Mulți consideră că pisica, mai ales cea neagră, poartă ghinion. De asemenea, de-a lungul timpului, pisicilor li s-au atribuit puteri diabolice sau supranaturale. Există și mitul că pisica are șapte vieți și, prin urmare, este o ființă magică. Cu toate acestea, aceste reprezentări sunt legende create cultural.

Există și oameni care cred că această frică provine din ignoranță. Ca și câinii, pisicile sunt animale de companie inofensive. Prin urmare, ele pot trăi alături de oricine fără nicio problemă. În plus, felinele sunt foarte jucăușe, afectuoase și prietenoase cu adulții și copiii. De asemenea, întrucât sperie rozătoarele ne pot fi de mare ajutor pe lângă casă.

Simptomele fricii de pisici

Există câteva simptome caracteristice ale ailurofobiei sau fobiei față de pisici. Deși se reflectă în mod fizic, ele corespund unui dezechilibru psihologic. Asta nu înseamnă că este vorba despre o tulburare mentală, ci pur și simplu că trupul și mintea indică o respingere prin frică.

Dacă ai acest tip de fobie sigur experimentezi anxietate, nervozitate sau panică atunci când te afli în fața unei pisici. Este posibil chiar să și transpiri, să te agiți, să ai dificultăți de respirație și greață. Uneori apar urticarie sau alte afecțiuni asociate. Este posibil să simți frică chiar și atunci când te gândești și te uiți la imagini sau videoclipuri cu feline. De asemenea, și atunci când treci prin locuri în care sunt pisici.

Idei despre cum să procedezi pentru a depăși frica de pisici

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să ai o atitudine deschisă și pozitivă. Adică să privești critic ideile și convingerile negative pe care le ai despre feline. De asemenea, trebuie să încerci să identifici sursa fricii tale. Ai putea face o listă cu posibilele cauze care o produc.

Odată ce ai identificat rădăcina fobiei tale, îi vei face față mai ușor. Evitarea felinelor nu este soluția. Nu există altă modalitate mai bună de a depăși fobia față de pisici decât încercarea de a face față acesteia în lumea reală. Dar nu te alarma, îți poți crea propriul ritm.

Ai putea începe prin a citi și a te uita la imagini cu pisici. După aceea ar fi bine să încerci să te apropii de pisici sau să le observi de departe. Fă-ți o rutină zilnică sau săptămânală în care încetul cu încetul să ai contact cu felinele. Când te afli în preajma pisicilor, încearcă să faci exerciții de respirație lentă. Străduiește-te să scazi puterea fricii gândindu-te că nu se va întâmpla nimic rău. Permite acestei situații să treacă firesc.

Alte modalități pentru a depăși frica de pisici

Ai putea învăța tehnici de meditație și relaxare. Acestea sunt instrumente eficiente pentru diminuarea fricii. Totuși, dacă consideri că nu poți sub nicio formă să depășești această frică, cel mai bine este să consulți un specialist.

Din fericire, există o mulțime tratamente și metode terapeutice la care poți apela pentru a depăși această fobie. Oricum, voința ta joacă un rol important în acest proces. Este necesar să vrei, să perseverezi și să crezi că poți trece peste ea.

Vei obține rezultate favorabile și, de ce nu, poate vei ajunge să iubești pisicile. Dacă nu, vei învăța treptat să trăiești cu aceste animale. Este nevoie de multă toleranță și răbdare. În acest fel, vei reuși să-ți gestionezi frica pentru a te bucura de o viață cu mai puține limite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top