Schauzer-ul gigant, ce trebuie să știi despre el

Ți-ai propus să-ți iei un pui de Schauzer gigant? Trebuie să știi că va fi un tovarăș grovav dacă îl educi cu răbdare și îi oferi tot ce are nevoie. Îți vom spune ce trebuie să știi despre caracteristicile sale fizice, despre caracterul său, despre cum să-l îngrijești și cum să-l hrănești.

Caracteristici fizice

Schnauzer-ul gigant are aceleași caracteristici fizice ca ale Schnauzer-ului standard, dar cu o înălțime medie de 60 de centimetri până la greabăn și o greutate care variază între 35 și 47 de kilograme. Are o constituție puternică și robustă, cu un piept pronunțat și o burtă înclinată care creează un contrast puternic. Forma capului este pătrată, cu sprâncene stufoase și mustăți pe ambele părți ale botului. Blana este aspră și groasă, de obicei negru închis.

Caracter

Deși fiecare exemplar are propria sa personalitate, există anumite tendințe generale legate de rasă. Acest lucru se datorează faptului că omul a făcut o selecție genetică artificială pentru ca rasa să aibă anumite caracteristici specifice (atât fizice, cât și psihice).

Schnauzer-ul gigant este un câine statornic, loial si activ. Are o inteligență peste medie și îi plac foarte mult activitățile în aer liber. Cu toate acestea, tinde să fie și teritorial și oarecum timid. Pentru a conviețui în liniște cu alți câini și a tolera străinii, este necesar să aibă parte de o educație strictă și de socializare de mic. Cum nu este la fel de sociabil ca alți câini, el trebuie să facă un efort suplimentar pentru a se simți confortabil în compania celorlalți.

Nevoile Schnauzer-ului gigant

Acest câin are nevoie de aceeași îngrijire ca orice alt câine. Cu toate acestea, caracteristicile care îl fac deosebit sunt asociate cu anumite nevoi cărora trebuie să li se acorde mai multă atenție.

Îngrijirea blanei

Blana nu are nevoie de multă atenție, deși este bine să insiști mai mai mult pe periaj și curățare decât la câinii cu păr scurt. Este indicat să îți duci câinele la un salon de cosmetică canină de cel puțin 3 ori pe an pentru ca blana sa să arate bine. Lucrul bun este că Schnauzer-ului nu îi cade foarte tare părul și nu miroase foarte tare. Desigur, va trebui să-i cureți bărbia după ce mănâncă.

Mișcare

Schnauzer-ul gigant necesită plimbări lungi și exerciții fizice în timpul acestora. Sporturile de agilitate pentru câini  sunt recomandate pentru el, deoarece îl ajută să scape de surplusul de energie și îl stimulează mental.  De asemenea, este bine să-i permiți să se joace cu alți câini din 2 motive:

  • Nevoia lui de a învăța sa socializeze corect și să interacționeze cu ușurință.
  • Tendința de a intimida cățeii și câinii de talie mică datorită stilului său de joc, chiar dacă nu este agresiv.

Alimentația unui pui de Schnauzer gigant

De îndată ce îți iei un pui de câine trebuie să îi oferi acestuia hrană pentru câini de cea mai bună calitate pentru a-i da posibilitatea să crească corespunzător, fără să se îngrașe și să aibă probleme de tranzit sau digestive.

De obicei, un cățel este înțărcat la vârsta de aproximativ 8 săptămâni. Cu toate acestea, nu trebuie să-i schimbi dintr-odată dieta. Poți discuta cu fostul proprietar sau crescător despre asta pentru a afla cum să procedezi în primele săptămâni. Și, dacă crescătorul deja îi dă hrană uscată și vrei să o schimbi, va trebui să o faci treptat. Timp de două săptămâni sau mai mult, poți să amesteci noile crochete cu cele vechi.

Puiul de Schnauzer gigant va avea nevoie de  mai multe mese:

  • 3 până la 4 mese zilnice pentru câini cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 luni;
  • 2 mese pe zi până la vârsta de 1 an pentru a evita riscul apariției unor probleme la stomac.

Porțiile trebuie ajustate în funcție de vârstă, talie, greutate, stil de viață etc. De asemenea, e bine să-i monitorizezi creșterea.  Odată ce a atins 90% din greutatea finală, va trebui să îi dai hrană pentru câini adulți.

Iată principalii nutrienți de care are nevoie un pui de Schnauzer gigant:

Hrana cainelui trebuie sa fie echilibrată și bogată în proteine, vitamine, minerale și alți nutrienți pentru a-l ajuta să se dezvolte corespunzător.

Proteinele sunt esențiale pentru dezvoltarea țesuturilor, organelor și mușchilor, precum și pentru prevenirea bolilor. Aceste proteine ​​trebuie să fie de bună calitate și să reprezinte puțin mai mult de 25% din rație.

Carbohidrații contribuie, de asemenea, la buna dezvoltare a câinelui. Acizii grași esențiali sunt importanți pentru sistemul nervos și imunitar. Calciu este bun, desigur, pentru sistemul osos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top